Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Informacja dla forumowiczów o stanie rzeczy.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Informacja dla forumowiczów o stanie rzeczy.

Oczywiście po tak długiej i NAGŁEJ przerwie w poprawnym działaniu forum jak i wortalu, każdy z forumowiczów jest zapewne ciekaw "co się tak naprawdę stało?".

Mam nadzieję, że wszystkiego dowiemy się w tym wątku ( po czym każdy wyrazi swoje refleksje i zdanie jak zawsze ) .

Niestety ja nie mam pojęcia o co tu chodzi to pytanie kieruję do administratora [ Quester'a ] oraz adminów.

Jakiś wrogich hackerów mamy :evil: ?

Prądu brakło?

Zamieszczone przez El_liero
    po tak długiej i NAGŁEJ przerwie
    zaledwie pare dni - zdazaly sie dluzsze przerwy.
    tez jestem ciekaw powodu ale obstawiam nie zaplacony abonament za serwer

Skomentuj

nikt nie zostal o niczym poinformowany, nikt nic nie wie.
      na szczescie forum dziala i jak widac baza nie ucierpiala. (ufff) a jak bylo dawniej kazdy pamieta

Skomentuj

A co sie wogóle dzieje z tą audiomanią ? ktoś coś wie na ten temat ?

Skomentuj

AM jutro prawdo podobnie bedzie działac.

Skomentuj

a kiedy to forum nie działało?

Skomentuj

Zamieszczone przez pan_membran
              a kiedy to forum nie działało?

heheeh, coś często nie dowiedzasz nas :P

Skomentuj

Też mi się wydaje, że serwer nie został opłacony. Gdyby była jakaś poważna awaria to nie byłoby komunikatu "Konto zablokowane" :wink:

Skomentuj

A więc po kolei:

diyaudio.pl
                  Mieliśmy bardzo upierdliwy atak jakiegoś crackera na nasz serwis (mailbombing, brute force) zmierzający do destabilizacji serwera i złamania haseł, a co za tym idzie jest jasne, że do włamania do serwisu. Ponieważ jednak cracker zmieniał IP z prędkością kilku na sekundę, więc nie było innej możliwości wyblokowania jego działań jak zawieszenie konta w ogóle. Do konfiguracji serwera zostały dodane dodatkowe reguły zabezpieczające i mam nadzieję, że problem mamy z głowy, jednak nie jestem w stanie tego obiecać. Bądźcie więc przygotowani na ewentualne kolejne przerwy w działaniu, jeśli nasz "przyjaciel" sobie przypomni o nas.

audiomania.info
                  Na skutek błędu serwera uległa uszkodzeniu baza danych serwisu. Trwają prace nad jej naprawą. Sądzę, że już nie długo i audiomania także stanie na nogi.

P.S. Bardzo dziękuję wszystkim, którzy informowali mnie o stanie serwisów - bardzo to doceniam, ponieważ prawdopodobnie dzięki temu uniknęliśmy włamania. Na koniec życzę Wam i (nieskromnie) sobie jak najmniej takich problemów

Skomentuj

w imieniu forumowiczow dziekuje za wyjasnienia

Skomentuj

aa tą awarię to pamiętam..
                      mam nadzieje że audiomania szybko stanie na nogi :)

Skomentuj

chciałbym tak umieć władać wierszem polecenia i programami jak nasz nieprzyjaciel

Skoro wszystko już wiemy toooo... elo

... pozdrawiam :cool:

Skomentuj

no i co z tą Audiomanią? już prawie półtorej tygodnia..

Skomentuj

Wątpię, aby kolejne posty przyspieszyły podniesienie się Audiomani.

Możecie być pewni, że Quester robi co w jego mocy i na ile mu czas pozwala, aby Audiomania wróciła jak najszybciej. Dlatego uprzejmie proszę o uspokojenie nerwów i cierpliwość - Audiomania wróci, prędzej czy później.

Skomentuj

Czaruję...
                            X