Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

B&W LCR 3

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

B&W LCR 3

Nie wiem jak to sie stało , ale przychodząc po pracy do domu ujrzałem na biurku kartonik z logiem B&W , i pierwsze co mi na myśl przyszło że to jakiś żart , że w środku jest coś śmiesznego albo jest pusty.. Ale podchodząc z pewnym dystansem do niego zacząłem sie do niego dobierać. Ku memu zaskoczeniu był tam głośnik centralny firmy B&W , model LCR3 . Opis jaki znalazłem:

# Opis 2-drożny zestaw kompaktowy bass-reflex
    # Głośniki 110-mm głośnik nisko-średnio tonowy z membraną z włókna szklanego, 25-mm kopułka wysoko tonowa z tubą Nautilus
    # Częstotliwości graniczne -6 dB przy 60 Hz i 30 kHz
    # Pasmo przenoszenia 80 - 20,000 Hz (+/- 3 dB)
    # Efektywność 90 dB (2.83 V / 1m)
    # Impedancja znamionowa 8 omów (min.3,3 oma)
    # Częstotliwość podziału 4 kHz
    # Rekomendowana moc wzmacniacza 25 - 120 W
    # Wymiary 152 x 416 x 221 mm
    # Masa 5 kg

Co wy myślicie o tego typu prezencie? Myślę ze rodzice widzący mnie skrobiącego MDF chyba sie zlitowali i zaoszczędzili mi czasu. Oceniajcie.
    POzdrawiam.

Zamieszczone przez DaVid
    Co wy myślicie o tego typu prezencie? Myślę ze rodzice widzący mnie skrobiącego MDF chyba sie zlitowali i zaoszczędzili mi czasu.
    :shock:
    tylko pogratulowac rodzicow
    a swoja droga to skad wiedzieli co kupic? bo przeciez to niejest jakis tam tonsil...

Skomentuj

Kiedyś , no nie aż tak dawno temu byłem te LCD oglądać i były właśnie głośniki centralne wystawione i pokazałem kilka modeli, i ten tez ,powiedziałem ze to jest już super głośnik... I widać też się Im spodobał:P . A co powiesz o samym głośniku ? O całej konstrukcji?

Skomentuj

DaVid, nie możesz go po prostu posłuchać ? ;]

Skomentuj

Ja bym wolał nowiutką frezareczkę, ale nie ma co narzekać :razz:

Skomentuj

Nie no spoko posłuchałem go , potestowałem, jak dla mnie wypada super. Ale chodzi mi o ocenę ogólną a wiem ze nie będzie za wysoka , bo to nie DIY tylko "gotowiec" .

Skomentuj

DaVid, wybacz ale nie bardzo rozumiem sens tego tematu. Rozumiem, pochwaliłeś się ale czego od nas oczekujesz? Że będziemy Ci gratulować czy co? Większość z nas go nie słyszała nawet więc na jakiej podstawie się mamy wypowiadać? To raczej ty powinieneś napisać coś o nim, nie my.

Skomentuj

no to musial byc ladny salon ze taki sprzet sprzedawali...
                ja takiego markowego sprzetu nawet na wystawie nie zobacze w moim miescie a co dopiero posluchac...
                moze takero lub ktos kto chodzi po salonach sluchal go...

ale jak narazie to zgodze sie z przedmowca. podziel sie spostrzezeniami :>

Skomentuj

moze takero lub ktos kto chodzi po salonach sluchal go...
                  centrali raczej nie słucham w salonach :)

Skomentuj

No dobra opisze trochę :P, ale nie jestem w tym dobry :P
                    Jak na głośnik centralny potrafi wygenerować z siebie dość przyjemne , nawet basowe brzmienie. Ale w końcu nie o to tu chodzi i nie po to był zbudowany. Jeżeli gra razem z przednimi kolumnami Wharfedale 8.4 , i ma ustawioną odpowiednią głośność to nie odróżnia się i ładnie komponuje , nadając wyrazistości średnim toną..
                    Głośnik wysoko-tonowy wydaje czysty dźwięk który nawet przy dużej głośności nie ulega zniekształceniom. Głośniki basowe grają bardzo dynamicznie, także nie zniekształcają przy dużej głośności. Dźwięk jaki wydaje ta kolumna centralna jest dość spójny , tzn. nie ma , nie słychać tego podziału pomiędzy wysokimi a średnimi , jakby ładnie zgrana jedność. Zapewne jest to sprawa zamontowanej i świetnie dobranej zwrotnicy. Jednak słyszałem ze nie wszystkie centralne ją posiadają , ale mysle ze w mojej ona sie znajduje , a nie chce narazie jej rozbierać :P
                    Proszę, to jest mój punkt widzenia, nie krytykujcie, nie mam za profesjonalnego języka :P

Skomentuj

Zamieszczone przez DaVid
                      Jednak słyszałem ze nie wszystkie centralne ją posiadają
                      raczej niewszystki kolumny posiadaja pelna zwrotnice. bardzo czesto spotyka sie nawet dosc drogie kolumny tylko z kondami... w HI-ENDzie to zrozumiale ale w sredniej klasie to juz przegiecie

Skomentuj

Tak w moim jest zwrotnica , z bólem ale sprawdziłem to , a powierzchnią z tego co namacalne jest troche większa od przeciętnego telefonu komórkowego i wymacałem 2 cewki i kilka kondensatorów , a umieszczona zwrotnica jest tak ze jej nie widać jak sie terminal z tyłu odkręci , ale mówię idzie ręką wymacać...

Skomentuj

Czaruję...
                        X