Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"ZESTAW LAKIERNICZY"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

"ZESTAW LAKIERNICZY"

co sadzicie o tym "zestawie lakierniczym" ?
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=290712534

ojciec kupujac chinska sprezarke nie dal sie przekonac i kopil rowniez ten zestawik, wedlug mnie to totalna porazka i naciaganie ludzi, uzywal ktos moze kiedys tego rewelacyjnie taniego zetawu ? :)
    za kilka dni opisze co to jest za ustrojstwo jak kurier przywiezie

60zł za tyle elementów... hmmm wygląda dobrze, ale chodzi o to ile wytrzyma podczas uzytkowania.

Skomentuj

powiem Ci tak, z racji tego ze pracowalem jako pomocnik lakiernika, to ten zestaw to na pewno wielkie gowno kupujac pistolet za 200-300pln to masz pistolet jako taki, którym jak sie znasz to cos pomalujesz, za dobry pistolet trzeba zaplacic od 1000pln w gore:P a tu do tego jeszcze masa innych rzecz jeszcze mi powiedz do czego to ma byc.

Skomentuj

leszczunio, no dobra, idź do sklepu po wiertarkę, nie chińskie gówno , a wiertarkę. Myślisz że ile dasz ? 100zl ? 200 ? Ja za swoją dałem 700 i to się nazywa wiertarka ,a nie B&D dla ludzi składających raz na rok mebel z Ikei.
        Wiadomo że profesjonalny sprzęt kosztuje, ale po co kupować za grubą kasę coś czego użyje się raz, dwa , czy góra trzy ?
        Ja bym to kupił, 58zł to nie pieniądz, a jak kompletnie nie będzie się do niczego nadawało to dzwonisz do gościa, opierdzielasz z góry na dół i zwracasz towar, choć chyba lepiej byłoby to znów na allegro wystawić, w częściach , może jeszcze byś zarobił;]
        Wszystko jest kwestią tego do czego tego potrzebujemy, jeśli to ma być jedna robota to może lepiej i taniej będzie pójść do znajomego lakiernika ?

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
          to się nazywa wiertarka ,a nie B&D dla ludzi składających raz na rok mebel z Ikei
          masz cos do B&D??;> ja mam od wielu lat i sobie chwale :P

Skomentuj

Stare B&D były - jak większość sprzętu z tamtego okresu naprawdę niezłe, ale pójdź teraz do sklepu i kup coś, cokolwiek...
            Nieraz to tragedia jest po prostu.
            Niektóre marki przetrwały , jak np hitachi, ale te nieźle się cenią...

Skomentuj

powiem Ci tak, z racji tego ze pracowalem jako pomocnik lakiernika, to ten zestaw to na pewno wielkie gowno kupujac pistolet za 200-300pln to masz pistolet jako taki, którym jak sie znasz to cos pomalujesz, za dobry pistolet trzeba zaplacic od 1000pln w gore:P a tu do tego jeszcze masa innych rzecz jeszcze mi powiedz do czego to ma byc.

tu nie ma co porownywac ze sprzetem za pare tysiecy :] chodzilo mi o porownanie (pistoletu do lakierowania) z czyms w granicach 50-100zl

z reszta kto by kupowal takie cudo do sprezarki za 500zl...

ojciec chce uzywac tego do malowania uli pokostem i jakas farba, a ja chyba sami sie domyslacie :)

Skomentuj

używam czegoś takiego z kompresorem 50l i nawet nieźle to wychodzi

Skomentuj

dziś właśnie skończyłem lakierować bardzo podobnym pistoletem. Z tą różnica,że pojemnik na lakier/farbę znajdował się na dole.... jeśli zaczynasz przygodę z lakierowaniem/malowaniem natryskowym ( tak jak ja ) to Ci to spokojnie wystarczy - wszystko co potrzebne można wyregulować. Jeśli coś używa się parę razy do roku to nie ma sensu wydawać więcej kasy bo efekty i tak są zadowalające. Taka moja rada nie ustawiaj w kompresorze zbyt dużego ciśnienia - ja miałem ustawione na 3,5 do 4 bar . Grunt to dobrze wyregulować sam pistolet, dlatego dobrze jest przećwiczyć ustawienia na kawałku kartonu.

pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                  X