Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmak do 400 zł. ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmak do 400 zł. ???

Witam wszystkich. Mam pytanie, jaki używany wzmacniacz polecacie do 400 zł. ???
    Myślałem o Yamacha, Onkyo, Denon. Może jakieś konkretne propozycje z allegro ???

[ Dodano: 2008-03-06, 20:39 ]
    dodam że na razie będzie on grał z 2xArn 150 + SC10n, a docelowo z czymś lepszym, więc chciałbym by miał mały zapas mocy, wiem że za tą kasę cudów nie będzie ale chciał bym wybrać coś w miarę rozsądnego. Z góry wielkie dzięki.
    Pozdrawiam

W tej cenie UNIAmp ;]
    Kompletny , ze wszystkim:
    -końcówka mocy stereo
    -zasilacz
    -radiator
    -transformator
    -selektor na 4 wejścia z wyjściem na suba lub pre out oraz regulacją głośności
    - okablowanie wewnętrzne

Starczy i nawet na obudowe z allegro zostanie :)

Skomentuj

Jest jeden problem, irek ich nie ma i nie wie kiedy będzie miał Planów też brak jak do tej pory

Gi

Skomentuj

No to lipa, nie na ręke mi czekać, potrzebuje coś w miarę szybko.
        A co myślicie o tym ??? http://www.allegro.pl/item325152572_...rarytasik.html

Skomentuj

Z wiekowymi wzmacniaczami czasem bywa tak ze uzytkowanie zaczyna sie od wymiany wiekszosci kondensatorow i potencjometrow...

Kazda z firm ktore wymieniles ma swoje charakterystyczne brzmienie wiec opisz co lubisz, np opinie o wzmacniaczach Yamahy mowia ze ma wykop jak z armaty i to z wlasnego doswiadczenia moge potwierdzic, brzmienie raczej jasne z mocnym basem.

[ Dodano: 2008-03-07, 14:49 ]
          Na allegro jest teraz kilka Yamah w takich pieniadzach. Chodzi konkretnie o ax i rx 396 496 itd czyli poprzednia linia wiec niestarocie. Niewiem jak w poprzedniej lini ale w "tegorocznej" lini 397 497 itd w srodku sa tranzystory sanken, kondensatory nichicon z seri gold tune, alps z motorkiem...

Skomentuj

Muzyki słucham przeróżnej, chyba zdecyduje się właśnie na Yamache, podoba mi sie określenie "brzmienie raczej jasne z mocnym basem".
            Jeżeli nam o to samo chodzi to właśnie takie brzmienie lubie.

Skomentuj

Zamieszczone przez gruby
              chyba zdecyduje się właśnie na Yamache, podoba mi sie określenie "brzmienie raczej jasne z mocnym basem"
              Miałem Y. AX-396 jeżeli chodzi o basior uhhh :mrgreen: polecam

Skomentuj

Zamieszczone przez adambb
                jeżeli chodzi o basior uhhh
                Dokładnie,dlatego ja tej marki nigdy pod uwagę nie biorę.Podobnie jak pionka,tylko oni działają od drugiej strony pasma.
                Onkyo czy Denon zapewni w miarę równowagę w paśmie bez "firmowych" dodatków.
                Ze swej strony polecił bym harman kardon bądź leciwy bang&olufsen,konstrukcje w 100% neutralne,nie wnoszące nic od siebie.

Skomentuj

Umberto który z modeli Harman Kardon polecasz ???
                  lub Denona ??? albo też Onkyo

Skomentuj

Ja np mam Harmana PM645, bardzo mi się podoba (jestem właśnie po przesiadce z Yamahy AX400).
                    Mimo, że mój obecny sprzęcior ma "tylko" 2x40W/8R, to dźwiękiem wymiata, a szczególnie sceną jest BOSKA! Nie żałuję żadnej złotówki (a w zasadzie ich 300) na jego zakup.
                    Polecam też Harmana PM655, różni się od mojego modelu tylko mocą, ma chyba 2x50W/8R, no i koszt oscyluje w granicach 400pln.

Skomentuj

gruby, ja chce za mojego 450zł unitra wsh205+deck+radio wiecej na moim gg 7159602

Skomentuj

SONY wyzsze modele też bardzo dobre wzmacniacze.

Podobnie jak Umberto denon Onkyo i Yamaszki ale naprawde wysokie modele.

Skomentuj

Witam.
                          Ja niedawno zakupiłem sobie, chyba rzadko spotykanego, Denona pma-757 :mrgreen: i mogę powiedzieć (chociaż jeszcze nie wypróbowałem go na dobrych kolumnach), że sprzęt jest bardzo dobry, a dźwięk bardzo ładny :smile:
                          Zdecydowanie polecam Denonka :wink:
                          Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez malyzmc
                            Zdecydowanie polecam Denonka
                            a jakie kolega ma porownanie ze go poleca?

Skomentuj

Niestety nie mam, ale chyba nie chcesz powiedzieć, że to słaby wzmacniacz?

Skomentuj

Wyobraź sobie że żyjesz na bezludnej wyspie , jeździsz moskwiczem i mówisz że to najlepszy samochód świata, mimo że nie masz porównania bo nie widziałeś nawet niczego innego, no może poza rowerem - analogiczna sytuacja ;]

Skomentuj

Rzeczywiście moje zdanie może nie być wiarygodne, macie racje :razz: . Niech wypowiedzą się inni :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                  X