Jaki lakier matowy polecacie do forniru? Lakierowałem Hartz Lackiem i byłem z niego bardzo zadowolony, ale gdy ostatnio chciałem go kupić okazało się że matowego już nie sprzedają. Musiałem kupić półmat. Po polakierowaniu kolumny świecą się jakby były wykończone połyskiem. Stary Hartz Lack był dużo lepszy. Macie jakieś propozycje w sensownej cenie? Aha i wyczytałem jeszcze że do poliuretanów polecane są wałki welurowe. Ktoś może takie stosował?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki lakier matowy do forniru?
Collapse
X
-
skoro temat o fornirze to się podepne z moim pytaniem:
http://www.allegro.pl/item340782264_..._hit_rose.html
chce taki fornir sobie położyć na subie, czym to się rózni od zwykłego forniru i co to oznacza 'na flizelinie'
Skomentuj
-
Re: Jaki lakier matowy do forniru?
Zamieszczone przez BarthezAha i wyczytałem jeszcze że do poliuretanów polecane są wałki welurowe. Ktoś może takie stosował?
A co do lakieru to znajomy robi meble z płyt fornirowanych i ma lakier który nakłada zwykłym pęzlem i wygląda świetnie, lepiej niż hartz-lack tylko nie wiem jak z trwałością...
Lakier jest matowy.
Tylko muszę się dowiedzieć jak się nazywa.
Można go kupić w Warszawie przy ul.Modlińskiej 47.
Niedługo będę lakierował swoje nowe kolumny to wypróbuje ten lakier.
Skomentuj
-
delikatny prszeszlif te forniry sa bardzo rowne co do lakieru ja daje najpierw wypelniacz porow potem zaleznie od tego co che uszyskac dla bardziej matowego efekto bondexa polmat dla bardziej polyskliwego hartzlacka polmat 3 warstwy nakladane waleczkiem
powtorze jeszcze raz wedlug mnie latwiejsza robota niz z naturalnym fornirem
Skomentuj
-
Też coś napisze o lakierze 3V3 a w zasadzie V33, jako że jestem świeżo po lakierowaniu nim. W porównaniu z Hartz Lackiem matowym to lipa :neutral: Końcowy efekt jest ładny, ale ten lakier jest po prostu za rzadki. Dość łatwo zrobić zaciek i żeby otrzymać idealnie gładką powierzchnie bez widocznych porów trzeba by nałożyć z 10 warstw. W przypadku Hartz Lacka po 5 warstwach efekt był bardzo dobry. Szczerze nie polecam tego lakieru.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez XYSdelikatny prszeszlif te forniry sa bardzo rowne co do lakieru ja daje najpierw wypelniacz porow potem zaleznie od tego co che uszyskac dla bardziej matowego efekto bondexa polmat dla bardziej polyskliwego hartzlacka polmat 3 warstwy nakladane waleczkiem
powtorze jeszcze raz wedlug mnie latwiejsza robota niz z naturalnym fornirem
Skomentuj
Skomentuj