Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

metoda termotransferu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

metoda termotransferu

Witam, planuje na pomalowaną aluminiową blachę, zrobić napisy metodą termotransferu :)

Jeżeli okaże się, że się nie da, albo, że za trudne, to poszukam grawera :)

Robił ktoś napisy na blasze tą metodą?

Chciałbym stworzyć tutaj biblie metody termotransferu :)

Proszę o pisać co i jak od A do Z

drukujesz na papierze kredowym drukarka laserowa - najlepsza jakosc tak zeby jak najwiecej tonera zostalo na kartce, przykladasz kartke z nadrukiem do blachy i podgrzewasz, jednoczesnie dociskajac, zelaskiem - tak z 5min zeby kazda drobinka tonera zostala dobrze podgrzana, czekasz az calosc ostygnie, po ostygnieciu wkladasz blaszke do cieplej wody z jakims detegentem, np plyn do mycia naczyn, zeby pory papieru sie pozatykaly, bardzo delikatnie odrywasz papier od blachy - tutaj kazdy ma swoja metode, ja pocieram papier (nic nie odrywajac) az po kawalku zejdzie, myjesz wszystko dobrze tak zeby zostal sam czarny toner bez drobinek papieru na nim, suszysz, lakierujesz i masz gotowy produkt na front wzmacniacza :)

Skomentuj

damiani, w sumie, gdy robię płytki drukowane, robię to podobnie jak opisałeś, tyle, że moja blacha jest już pomalowana I nie wiem co się stanie jak podgrzeję lakier żelazkiem :) Oraz co będzie, jak włożę pomalowaną blachę do wody :P

W sumie na razie zrobiłem jedną blachę, i mogłaby ona iść na tył wzmacniacza.

Ale gdy zrobię następną, wyszczotkuję ją, to wiadomo, to są rysy jakby nie patrzeć, nie zbytnio głebokie, no ale są i nie wiem, czy ten toner ładnie chwyci :)

Skomentuj

a niby jak inaczej chciales to zrobic termotransferem?

Skomentuj

Chłopie, chodzi mi oto, że ja mam blachę już POMALOWANĄ! I chce wiedzieć, czy jak ją podgrzeję żelazkiem, czy się nic nie stanie! :)

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
            W sumie na razie zrobiłem jedną blachę, i mogłaby ona iść na tył wzmacniacza.
            ja bym tak zrobil, no bo i tak po transferze tych napisow musial bys jeszcze raz malowac - na to samo wyjdzie

Skomentuj

OK, jutro biorę się za drugą blachę i zobaczymy :)

Skomentuj

Czaruję...
              X