Dzieńdobry cześć! Piszę ogłoszenie będąc w potrzebie napędów do monitorów studyjnych :) Na razie potrzebowałbym 1 słabszej 4 kanałowej końcówki do małych biurkowych i drugiej mocniejszej do 3 drożnych głównych, chętnie jakaś cyfra na basie. Będzie oczywiście wcześniej podział, jeszcze w trakcie przemyśleń, póki co mam jakieś estradowe zwrotnice. Pasywnymi zwrotnicami totalnie gardzę
Na górę chciałbym jakieś kaloryfery Passa, a na środek coś zdecydowanego, żeby trzymało głośnik za mordę :) Celuje w ceramiczne SB, w każdym razie na pewno twarde membrany. Spodobał mi się ostatnio ten cały symetryczny Cyklotron, czy jak mu tam. Jestem otwarty na propozycje w kwestii napędu midwoofera i środka do dużych. Na kiedy? Mała najchętniej dość szybko typu za miesiąc, duża może być za dwa, trzy. Budżet? Bez szaleństw ale tak żeby było dobrze. Wygląd obudowy bez znaczenia, może być z kątowników i sklejki, byle oddawała ciepło, trafa zasilające mogą być ze starego radia a kondy w zasilaczu z Chin - luz. Tyle żeby PCB były solidne i się dało to później bez problemu modyfikować. A i tranzystory koniecznie jakieś normalnie dostępne i nie drogie. Jak się uda to po dopracowaniu konstrukcji będę chciał więcej takich końcówek, wtedy już z nowych części i mam nadzieję że za gruby hajs :) Zachęcam do odzywania się, chętnie w ogóle pogadam o studyjnych tematach. PS. Aktualnie używam paczek Lipiński cośtam, Yamaha HS7 i APS Aeon. Pozdro i ***** ***