Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Karta USB PCM2704 - Zbiorowe Zamówienie

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dostalem dzis te karte i smiem twierdzic ze nie jest na pewno gorsza od xonara DX pod wzgledem odtwarzania o ile nie jest lepsza... oto kolejny dowod na to ze paramtery nie graja wiec za te cene mysle ze to naprawde dobry wybór dobra robota maxdila

Skomentuj

a ktoś tu mówił o parametrach ?
      każdy wie że najlepiej gra autosugestia

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
        sianes, a2zs, sb live i jakaś stara studyjna.
        Miałem ostatnio SB Live! Ext no i... porażka, dźwięk przygłuszony, bez dynamiki. PCM2702 wygrała już na starcie. Takero, nie porównuj karty wew do zew i z innej grupy cenowej

Skomentuj

Zamieszczone przez sianes
          dostalem dzis te karte i smiem twierdzic ze nie jest na pewno gorsza od xonara DX pod wzgledem odtwarzania o ile nie jest lepsza... oto kolejny dowod na to ze paramtery nie graja wiec za te cene mysle ze to naprawde dobry wybór dobra robota maxdila
          Cieszę się że Ci się podoba, mnie też od razu urzekła, po co komu parametry jak sobie podłącza pod dziurkę w straej karcie i nowej i po paru utworach wie co lepsze.
          Co nie oznacza że nie warto znać parametrów tej karty, tylko moje zdolności na tym poziomie są dość marne, gdyby ktoś widział gdzieś tutorial jak t zrobić to niech da znać.

Pozdrawiam.

Skomentuj

esh0, czemu mam nie porównywać a2zs do pcm ? Co za różnica że jedna jest na pci ,a druga na sub , inaczej się przez usb muzyki słucha ?

Skomentuj

Co za różnica że jedna jest na pci ,a druga na sub , inaczej się przez usb muzyki słucha ?
              to wstaw mi do laptopa karte na pci... :???:

Skomentuj

csbiczek, myślę, że dobrze to ująłeś. IMO PCM'ki to doskonałe karty do laptopów, gdzie nie można wepchać nic innego, a karty studyjne są conajmniej 2-3 razy droższe. Gdybym chciał dobrą kartę do stacjonarki, to masz Takero rację, nie brałbym PCMek.

Skomentuj

Nie było mowy o lapach i pctach tylko o poziom odniesienia - jakościowy.
                  Więc napisałem że testowałem z sb live, a2zs i studyjną i że a2zs imo lepsza, więc ?
                  Fakt - pcm jest tania i nienajgorsza, ale jak czytam na AS i nie tylko zresztą tam jaki to haj end to krew mnie zalewa.

Skomentuj

Nie było mowy o lapach i pctach tylko o poziom odniesienia - jakościowy.
                    Więc napisałem że testowałem z sb live, a2zs i studyjną i że a2zs imo lepsza, więc ?
                    Fakt - pcm jest tania i nienajgorsza, ale jak czytam na AS i nie tylko zresztą tam jaki to haj end to krew mnie zalewa.
                    takero zacytuj wypowiedz na temat hajendowości tej karty
                    ja się nie doczytałem a sam napisałem:
                    Witam.
                    Jest okazja stać się posiadaczem całkiem niezłej i taniej karty USB na układzie PCM2704.
                    a jeśli możesz jeszcze to napisz jak powinna wyglądać hi-endowa karta ?

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila
                      pierwszy post, pierwszy link.

a jeśli możesz jeszcze to napisz jak powinna wyglądać hi-endowa karta ?
                      o ile by grała to może wyglądać choćby jak kupa ;]

Skomentuj

pierwszy post, pierwszy link.
                        pierwszy post w tym temacie zawiera link do mojego tematu na AS a w nim w pierwszym poście nie ma żadnego linku
                        w obu przypadkach nie piszę że karta jest hi-endowa

i to jest wypowiedz moderatora ?
                        jak będę pisał w ten sposób to też modem zostanę ?

Skomentuj

w obu przypadkach nie piszę że karta jest hi-endowa
                          a czy ja mówiłem że Ty tak piszesz ?
                          Chodziło mi o link do audiostereo.

i to jest wypowiedz moderatora ?
                          jak będę pisał w ten sposób to też modem zostanę ?
                          a teraz to jawnie mnie atakujesz i szukasz zaczepki przelewając swoje zirytowanie na takie wypowiedzi na łamach forum.
                          Chcesz pogadać to pisz na merytorycznym poziomie, wtedy może zostaniesz modem.
                          Nie rozumiem też co jest nie tak z moją wypowiedzią - dla mnie nie ważne jak co wygląda , jakiej jest firmy, jak wygląda na papierze czy na biurku, sprzęt audio ma grać i tylko tyle.
                          Nie ważne czy bylaby to PCMka z którą wiązałem spore nadzieje , lecz niestety - przeliczyłem się, czy cokolwiek innego.

Skomentuj

Chcesz pogadać to pisz na merytorycznym poziomie, wtedy może zostaniesz modem.
                            =
                            To jest moje rozczarowanie jak pytam kogoś kto powinien być odpowiednią osobą (funkcja moda) a dostaje odpowiedz jak z gimnazjum.

Nie rozumiem też co jest nie tak z moją wypowiedzią - dla mnie nie ważne jak co wygląda , jakiej jest firmy, jak wygląda na papierze czy na biurku, sprzęt audio ma grać i tylko tyle.
                            Więc co jest z ta kartą że ci tak nie pasuje, jakiś superanckich ekstra bajerów nie ma, super też nie wygląda, cześć do niej zawierają się w 40zł z PCB więc szału nie ma. Na wygląd nacisku nikt nie kładzie, nawet się z takimi opiniami nie spotkałem żeby musiała wyglądać elegancko, i tak ją zamykamy w pudełku.

Skomentuj

Więc co jest z ta kartą że ci tak nie pasuje
                              jest to zwykła , tania dźwiękówka, nie gra źle, ale nie ma jakieś wielkiej rewelacji, a już na pewno nie jest to to o czym zapewniają ludzie na audiostereo i niektórzy tutaj zresztą też.

Reszty nie mam nawet ochoty komentować...

Skomentuj

Moje, ostateczne zdanie, jest - kartę na pcm można złożyć za mniej jak 100zł (a przy zasilaniu z usb to poniżej 50zł). Przy tej cenie uważam, że nie ma konkurencji.

Skomentuj

takero, z jednej strony masz rację że jesto to tania i zwykła dzwiękówka.
                                  Takie było założenie.
                                  A z drugiej strony to jak możesz pisać że coś jest takie albo inne jak sam tego nie próbowałeś ?
                                  Chyba zgodzisz się ze mną że ten sam układ można różnie zaprojektować i różnice będą.
                                  Ja w żadnym momencie nie napisałem że karta jest naj naj i nic lepszego nie kupicie.
                                  A jak słyszę od osób że lepiej gra od starej karty to mnie cieszy a sam piszesz że:
                                  sprzęt audio ma grać i tylko tyle
                                  no to gra i cieszy więc o co jeszcze chodzi ?

Skomentuj

Czaruję...
                                  X