Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ślad łożyska na fornirze.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ślad łożyska na fornirze.

Witam,

bardzo proszę o radę jak nie dopuścić aby łożysko freza pozostawiało dosyć głęboki nagniot na powierzchni forniru. Sprawa dotyczy oczywiście ścinania naddatku przy oklejaniu kolejnych ścianek obudowy. Wcale mocno nie dociskam frezarki i frezuję na niewielkich obrotach. Okleiłem spód i tył. Teraz frezując tą krawędź na gotowo powstał nagniot. Pal sześć bo to na spodniej powierzchni ale na kolejnych ściankach jest to już nie do przyjęcia.
    Proszę o poradę jak sobie z tym radzicie i czy w ogóle macie tego typu problem.

Pozdrawiam,
    Jacek Zieliński

Naklej taśmę izolacyjną, ewentualnie zwykłą papierową na miejsce prowadzenia łożyska.

Skomentuj

O widzisz, że też na to nie wpadłem !!! Dzięki piękne, jutro wypróbuję bo kleją się właśnie boki.

Pozdrawiam,
      Jacek Zieliński

Skomentuj

Zwykła papierowa nic nie daje trzeba coś grubszego np papierową a ni nią taką piankową niby 2 stronną.

Skomentuj

Ja polecam kupić nowy, lepszy frez.
          Ja kupiłem najtańszy w Castoramie i za pierwszym razem gdy go użyłem, ani śladu nie było po jakimkolwiek za głębokim wjechaniu w fornir.

Naklej tą taśmę papierową, nawet dwie warstwy... jeśli to nie pomoże to na 100% masz skopany frez.

Skomentuj

Znalazłem w domu szpulkę taśmy papierowej. Chyba została z montażu płyt KG. Jest dosyć gruba i spisała się znakomicie. Żadnych nagniotów.

Skomentuj

Czaruję...
            X