Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

fornirowanie/ klejenie w prozni?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

fornirowanie/ klejenie w prozni?

witam
    moze zle szukalem, niestety nie znalazlem na forum zbyt wielu informacji o tym sposobie fornirowania/klejenia.
    czy ktos ma jakies doswiadczenie w tym temacie?
    interesuje mnie np. jakiej wydajnosci powinna byc pompa, zeby praca byla w miare normalna?
    czy oprocz samej pompy, przewodu, zaworu, worka potrzeba cos jeszcze, zeby korzystac z dobrodziejstwa prozni?

z racji ze pracuje w zakladzie techniki prozniowej to tez myslalem o tym
    ale jak zaglebialem sie w temat to nie widze sensu uzywania tego - bo niby do czego?
    obudowy nie ofornirujesz bo polamiesz fornir na krawdziach
    fornirowac mozna duze powierzchnie, ale nie widze tu przewagi nad klasyczna prasa

Skomentuj

ja wlasnie chcialbym uzywac tego glownie do fornirowania elementow niestandardowych (nie jakis duzych plaskich powierzchni). zasugerowalem sie informacjami i filmikami propagandowymi na youtube
      tam wygladalo to super ciekawie i ...co tu ukrywac, prosto. stad moje zainteresowanie tym tematem.
      z tego co bylo widac, to wlasnie proznia polecana byla do fornirowania elementow niestandardowych, fornir po namoczeniu/oparowany nabieral elastycznosci i dopasowywal sie bez pekniec do ksztaltow fornirowanych elementow.

klasyczna prasa pewnie ma swoje zalety ale tez i wady - cena i rozmiar.
      proznie chcialbym wykorzystywac w przydomowym warsztacie. nie do celow produkcji seryjnej.
      poza tym myslalem o wykorzystaniu tego systemu rowniez, jako systemu mocujacego. widzialem cos takiego w festoolu i fajnie byloby cos takiego zastosowac rowniez u mnie.
      Last edited by Leon28; 04.03.2014, 13:16.

Skomentuj

Czaruję...
      X