Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Car audio] Helix W8

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Car audio] Helix W8

Po długim czasie gdy szukałem informacji o tym głośniku udało mi się go skończyć

Głośnik to Helix W8 competition
    Zasila go Axton c502

Obudowa to płyta wiórowa 16

To moja pierwsza konstrukcja prezentowana na tym forum w zasadzie pierwszy był Gdn-22-120-SC ale nie ma sie co nim chwalić :mrgreen: Na allegro znalazłem helixa W8 za 170 zł niestety okazało się ze jest uszkodzony ale naprawa nie wyniosła dużo. Wzmacniacz to Axton c502 wzmacniacz chciałem przykręcić do oparcia siedzenia nad wzmacniaczem ale zabrakło kilku centymetrów wtedy naprawdę ładnie by się prezentował razem z subem. Całość obecnie gra w Audi 80 B4.

Obudowa to płyta wiórowa z odzysku, skręcona wkrętami i sklejona wikolem później zaszpachlowana i pomalowana podkładem i lakierem czarnym akrylowym, ponieważ pracuje w lakierni samochodowej lakier miałem za free. obudowa ok. 16L według producenta powinno być 14L

Co do gry to nie jestem obiektywny ponieważ nie słyszałem innych subów CA ale jak dla mnie gra bardzo dobrze, dla pasażerów jest masaż pleców gratis :mrgreen:

koszty:
    głośnik 170zł + 50 zł naprawa
    wzmacniacz 218 + przesyłka
    b-r ok. 10zł
    kable ok. 70 zł
    Razem ok 500zł

Ciekawi mnie jak to gra.
    nie lepiej byłoby to kocykiem czarnym obic, bo troszke to słabo wygląda.

Skomentuj

Lakier u mnie był bardziej dostępny niż materiał obiciowy.
      Co do dźwięku za bardzo się nie wsłuchiwałem i możliwe że trafnie tego nie ujmę ponieważ to moja pierwsza konstrukcja, ma niezłego kopa, podoba mi się ale jak będę miał chwilkę czasu to go wygłuszę.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
        stein, primo - za ubogi opis
        secundo - wklejaj miniaturki zdjec (thumbnail)
        tym razem poprawilem zdjecia - ale opis prosze uzupelnic

[ Dodano: 2009-07-04, 23:58 ]
        obudowe robiles wg zalecen producenta? czy sam liczyles?
        bo cos wydaje mi sie ze zle strojenie bedzie :???:

Zamieszczone przez radecky
        Ciekawi mnie jak to gra.
        slyszalem te glosniki (10") w democarze helixa (a-klasa) i szczerze mowiac to wielkiego wrazenia nie robilo :P

Skomentuj

Według mnie to projekt porażka, lipa że obudowa lakierowana a nie kocyk. Druga sprawa jest taka że już na oko wydaje się że buda jest za mała dla tego głośnika :/

Skomentuj

Paweł S. sorki ale nie udawało mi się wkleić miniaturek
            Strojenie właśnie jest złe nie wiem co teraz zrobić ale chyba będzie trzeba otwór pomniejszyć. Uszkodzenie polegało na tym że głośnik pierdział myślałem że to b-r no i go powiększyłem.

A co do opisu
            "To moja pierwsza konstrukcja prezentowana na tym forum w zasadzie pierwszy był Gdn-22-120-SC ale nie ma sie co nim chwalić :mrgreen: Na allegro znalazłem helixa W8 za 170 zł niestety okazało się ze jest uszkodzony ale naprawa nie wyniosła dużo. Wzmacniacz to Axton c502 wzmacniacz chciałem przykręcić do oparcia siedzenia nad wzmacniaczem ale zabrakło kilku centymetrów wtedy naprawdę ładnie by się prezentował razem z subem. Całość obecnie gra w Audi 80 B4.

Obudowa to płyta wiórowa z odzysku, skręcona wkrętami i sklejona wikolem później zaszpachlowana i pomalowana podkładem i lakierem czarnym akrylowym, ponieważ pracuje w lakierni samochodowej lakier miałem za free. obudowa ok. 16L według producenta powinno być 14L

Co do gry to nie jestem obiektywny ponieważ nie słyszałem innych subów CA ale jak dla mnie gra bardzo dobrze, dla pasażerów jest masaż pleców gratis :mrgreen: "

Paweł jeśli będziesz miał chwilkę czasu to wklej opis i przepraszam za kłopot.

Muszi a kto powiedział że we wszystkich konstrukcjach misi być kocyk, na zdjęciach tego nie widać ale prezentuje się ładnie. A co do obudowy to jest nawet za duża.

Skomentuj

Paweł, w aucie Helixa nie siedzą P10 czy W10 tylko stara seria HXS1006. Jeżeli mówimy o tym samym aucie. Dużego wrażenia nie robiło bo to democar i coś do SQ chociaż często im to nie wychodzi, bo ma raczej wyglądać a nie grać. No i nie każdemu się musi podobać :) Bardzo tanio kupiłeś głośnik, to dobry przetwornik, ceny nowego P8(następcy W8) powalają... Ale płacimy głównie za firmę. Za niemiecką jakość wykonania.

Zmień piec do niego, chłopaki co słyszeli ten przetwornik mówią ze to maszyna nie z tej ziemi i przyjmuje takie moce że aż ciężko uwierzyć :) 300W zaleca producent w BR :) Podobno spokojnie w dBdrag łyka 600W, troche wierzyć się nie chce, ale całkiem możliwe, wkońcu to tylko kilka sekund. 300W piec to minimum wg mnie do niego.

Skomentuj

mi się ta konstrukcja nawet podoba, fakt że w samochodzie wykonczenie dywanem jest praktyczniejsze ale to juz musi zdecydowac wlasciciel. Co do samej skrzynki to się zgodzę że będzie trzeba conieco poprawić. Ale jak na pierwszy raz całkiem nieźle :)

Skomentuj

Czaruję...
                X