Postanowiłem pokazać wam powstawanie mojego dawnego DIY Subika. Może komuś się przyda :)
No to tak wygląda powstawanie mojego subika "step by step"
Pojemność skrzynki zgodnie z zalecanymi przez Rockforda 18,4 litra. Strojona na 42 Hz.
Najpierw wycinanie płyt (tutaj brak foto bo to raczej każdy potrafi
)
Cała konstrukcja skrzynki wykonana została z płyt MDF 10-12mm MIX z tym ze boczne ścianki były klejone z 2 płyt a przednia ścianka z 3 płyt.
Teraz czas pobawić sie frezarką :)

No to czas na pierwsze przymiarki

Jesli pasuje to teraz klejenie i skręcanie płyt

Jako ze u mnie w miescie na "zadupiu" nikt nie ma gotowych portów basreflexu trzeba sobie było jakoś poradzić
Rolka po folii miała idealną średnice :d

Teraz troszke żywicy dla uszczelnienia i usztywnienia (za dużo urobiłem wiec wymalowałem tez cały środek :d )

Teraz wykończeniówka

No i troche wkrętów :d

I gotowe :p

THE END :)
Wrażenia z gry są takie że potrafił nieźle potrząchnąć budą jak na budżetowe 8 cali. byli nawet tacy że słuchając mojego auta święcie byli przekonani ze w bagażniku hula jakaś 10" a jak powiedziałem ze to 8" to :o :drool: :o
Wiec efekt zadowalający a to chyba w konstrukcjach DIY jest najważniejsze.
No to tak wygląda powstawanie mojego subika "step by step"
Pojemność skrzynki zgodnie z zalecanymi przez Rockforda 18,4 litra. Strojona na 42 Hz.
Najpierw wycinanie płyt (tutaj brak foto bo to raczej każdy potrafi

Cała konstrukcja skrzynki wykonana została z płyt MDF 10-12mm MIX z tym ze boczne ścianki były klejone z 2 płyt a przednia ścianka z 3 płyt.
Teraz czas pobawić sie frezarką :)

No to czas na pierwsze przymiarki

Jesli pasuje to teraz klejenie i skręcanie płyt

Jako ze u mnie w miescie na "zadupiu" nikt nie ma gotowych portów basreflexu trzeba sobie było jakoś poradzić
Rolka po folii miała idealną średnice :d

Teraz troszke żywicy dla uszczelnienia i usztywnienia (za dużo urobiłem wiec wymalowałem tez cały środek :d )

Teraz wykończeniówka

No i troche wkrętów :d

I gotowe :p

THE END :)
Wrażenia z gry są takie że potrafił nieźle potrząchnąć budą jak na budżetowe 8 cali. byli nawet tacy że słuchając mojego auta święcie byli przekonani ze w bagażniku hula jakaś 10" a jak powiedziałem ze to 8" to :o :drool: :o
Wiec efekt zadowalający a to chyba w konstrukcjach DIY jest najważniejsze.
Skomentuj