Jako że poprzedni sub na Emphaserze EX10T3 poszedł w świat przyszedł czas na następnego:)
Bohaterem jest Rockford Fosgate P2D2-8.
Obudowa 30l br(27l netto wg zaleceń producenta), zrobiona z 20mm wiór i front z 22mm mdf(robiłem z tego co było pod ręką)
Wykończenie jak widać kocyk zakupiony kiedyś tam w AT
Tym razem się trochę bardziej przyłożyłem i zrobiłem wpusty żeby nie było widać łączeń materiału bo ostatnim razem Paweł burczał na mnie:P Faktycznie wiele więcej roboty nie ma a efekt końcowy lepszy:)
Co do wrażeń odsłuchowych to hmm, na pewno jest mniej dołu niż w poprzedniku ale to tylko 8", za to sub bardziej kopie po klacie a i zejść też potrafi. Na początku miałem go w 12l Cl ale brakowało mi dołu
Na obecną chwilę jestem zadowolony ale pewnie i tak coś innego kupię na testy
Zasilany jest w tej chwili z sporego pieca tj Power Precision Sedona APA-500iX i prądu ma zapas:)
No i oczywiście kilka fotek:
W fazie testów w cl i br:

Tutaj coś w trakcie budowy:

I gotowy:

A tu w/w sedonka z mniejszym bratem(obecnie już przód pędzi Kenwood KAC-PS300T i chyba to jest to czego szukałem:) ):

Na bajzel proszę nie zwracać uwagi bo jest to patent tymczasowy, na wiosnę będzie cała elektrownia zabudowana w boczku:)
Co do kosztów to nie bardzo jest o czym pisać bo:
-płytę miałem
-koca poszło za paręnaście zł
-buteleczka butaprenu ok 5zł
-parę wkrętów
-br 4zł
-gniazdo 5zł
-kawałek kabla głośnikowego
-głośnik (obecnie 449zł na allegro nowy)
To chyba na tyle
Bohaterem jest Rockford Fosgate P2D2-8.
Obudowa 30l br(27l netto wg zaleceń producenta), zrobiona z 20mm wiór i front z 22mm mdf(robiłem z tego co było pod ręką)
Wykończenie jak widać kocyk zakupiony kiedyś tam w AT

Co do wrażeń odsłuchowych to hmm, na pewno jest mniej dołu niż w poprzedniku ale to tylko 8", za to sub bardziej kopie po klacie a i zejść też potrafi. Na początku miałem go w 12l Cl ale brakowało mi dołu

Zasilany jest w tej chwili z sporego pieca tj Power Precision Sedona APA-500iX i prądu ma zapas:)
No i oczywiście kilka fotek:
W fazie testów w cl i br:

Tutaj coś w trakcie budowy:

I gotowy:

A tu w/w sedonka z mniejszym bratem(obecnie już przód pędzi Kenwood KAC-PS300T i chyba to jest to czego szukałem:) ):

Na bajzel proszę nie zwracać uwagi bo jest to patent tymczasowy, na wiosnę będzie cała elektrownia zabudowana w boczku:)
Co do kosztów to nie bardzo jest o czym pisać bo:
-płytę miałem
-koca poszło za paręnaście zł
-buteleczka butaprenu ok 5zł
-parę wkrętów
-br 4zł
-gniazdo 5zł
-kawałek kabla głośnikowego
-głośnik (obecnie 449zł na allegro nowy)
To chyba na tyle

Skomentuj