Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub na Rockford Fosgate P2D2-8

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sub na Rockford Fosgate P2D2-8

Jako że poprzedni sub na Emphaserze EX10T3 poszedł w świat przyszedł czas na następnego:)
    Bohaterem jest Rockford Fosgate P2D2-8.

Obudowa 30l br(27l netto wg zaleceń producenta), zrobiona z 20mm wiór i front z 22mm mdf(robiłem z tego co było pod ręką)
    Wykończenie jak widać kocyk zakupiony kiedyś tam w AT Tym razem się trochę bardziej przyłożyłem i zrobiłem wpusty żeby nie było widać łączeń materiału bo ostatnim razem Paweł burczał na mnie:P Faktycznie wiele więcej roboty nie ma a efekt końcowy lepszy:)

Co do wrażeń odsłuchowych to hmm, na pewno jest mniej dołu niż w poprzedniku ale to tylko 8", za to sub bardziej kopie po klacie a i zejść też potrafi. Na początku miałem go w 12l Cl ale brakowało mi dołu Na obecną chwilę jestem zadowolony ale pewnie i tak coś innego kupię na testy
    Zasilany jest w tej chwili z sporego pieca tj Power Precision Sedona APA-500iX i prądu ma zapas:)

No i oczywiście kilka fotek:
    W fazie testów w cl i br:

Tutaj coś w trakcie budowy:

I gotowy:

A tu w/w sedonka z mniejszym bratem(obecnie już przód pędzi Kenwood KAC-PS300T i chyba to jest to czego szukałem:) ):

Na bajzel proszę nie zwracać uwagi bo jest to patent tymczasowy, na wiosnę będzie cała elektrownia zabudowana w boczku:)

Co do kosztów to nie bardzo jest o czym pisać bo:
    -płytę miałem
    -koca poszło za paręnaście zł
    -buteleczka butaprenu ok 5zł
    -parę wkrętów
    -br 4zł
    -gniazdo 5zł
    -kawałek kabla głośnikowego
    -głośnik (obecnie 449zł na allegro nowy)
    To chyba na tyle

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
    Tym razem się trochę bardziej przyłożyłem i zrobiłem wpusty żeby nie było widać łączeń materiału bo ostatnim razem Paweł burczał na mnie:P Faktycznie wiele więcej roboty nie ma a efekt końcowy lepszy
    a nie mowilem? :p

Skomentuj

spory promień wewnętrzny na górne zawieszenie tego przetwornika. Wygląda jak pompka ciśnieniowa :)
      Były sprawdzane T-Sy przez liczeniem/budowaniem budy? Mogą się troszkę różnić od katalogowych.
      Sprzęt ładny. :)
      A ten kondensator to na co Panu? VDC niewystarczająco proste ?

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
        spory promień wewnętrzny na górne zawieszenie tego przetwornika. Wygląda jak pompka ciśnieniowa
        Były sprawdzane T-Sy przez liczeniem/budowaniem budy? Mogą się troszkę różnić od katalogowych.
        Nie były sprawdzane, budka zrobiona wg zaleceń producenta i jest ok:)
        Co do kondka to mam na stanie więc jest wpięty, poza tym na wiosnę ciągnę na nowo instalkę bo ta jest ,,za cienka"

Skomentuj

dlaczego większosc ludzi, stosuje "wklęsłe" boki w obudowach? Wystają pozostałe 4 scianki na około 3cm.

Skomentuj

Zobacz moj film na yt o oklejaniu suba

Skomentuj

Bo łatwiej tam połączyć kocyk, przez co schludniej to wygląda.
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                Bo łatwiej tam połączyć kocyk, przez co schludniej to wygląda.
                No i dodatkowo przy przenoszeniu jest za co złapać:)

Skomentuj

Nie na temat...
                  widzę wszyscy dokładnie obejrzeli film Pawła
                  Last edited by Pteterycz; 29.01.2014, 20:54.
                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Nie na temat...
                    Szczerze mówiąc to nie oglądałem, ale wystarczyło mi wytykanie tego błędu przy poprzedniej konstrukcji

Skomentuj

Czaruję...
                    X