Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na Phase Aliante 12 LTD

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer na Phase Aliante 12 LTD

Witam wszystkich!

Pewnego czasu popełniłem takiego suba, było to dość dawno, nie pamiętam wymiarów skrzynki, ale wiem że była bardzo ciężka - 22,6kg+głośnik około 10kg.

Wykonana z dwóch płyt MDF 18mm, front z 3 płyt 18mm, klejona i montowana na kołki drewniane. W środku wzmocnienia z sklejki.
    Pojemność 23L. Ścianki tylna i przednia pochylone pod kątem 70 stopni.
    Wytłumienie to wełna owcza monacora, terminal monacora, maskownica monacor SG300.
    Obicie to filc 3-4mm grubości, czarny, niestety miałem resztki tego filcu i znalazły się w skrzynce miejsca w których niestety ale widać było ścianki, jednak sprytnie to zamaskowałem. Filc przyklejony na klej bonikol.

Galeria:

Ostatecznie subwoofera w tej skrzynce używałem krótko, bo jakoś 2 tygodnie, skrzynka znalazła nowego właściciela a głośnik został i również szuka nowego właściciela.
    Last edited by Dawid-SS; 19.02.2017, 15:59.

Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
    maskownica monacor SG300.
    pasuje idealnie? czy trzeba cos przerabiac?
    musze sie zabrac za swojego aliante

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      pasuje idealnie? czy trzeba cos przerabiac?
      musze sie zabrac za swojego aliante
      Pasuje, tylko trzeba wyrzucić ten pierścień mocujący na śruby i zrobić 4 nacięcia na maskownicy. No i rzecz jasna podkleić pod maskownice piankę żeby wyżej była od zawieszenia głośnika. Dużo pracy nie trzeba, a efekt jest chyba zadowalający.

Skomentuj

Co miales do wspolpracy z nim?

Skomentuj

Różne wzmaki, DLS A5, A3, Rubicon 1002, AA100HC, Soundstream Human hru4.

Najlepiej jakościowo dla mnie AA100hc ale mocy trochę trzeba dołożyć by było, troszke brakuje, potem zaraz w czołówce human i mocy tez na styk. Jakość gorzej ale mocy zapas rubicon. Z DLS mi się nie podoba, buczące wzmaki i tyle.

Skomentuj

Czaruję...