Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub na STX 30-300-4AP by Koks & Elvis

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja się zapytam czy duża będzie różnica jak zrobię obudowe z MDFu ? Płyty wiórowe zdaje się tańsze są.
    Pytanie drugie, gdzie tekiego BRa kupić ?

Skomentuj

Różnicy w dźwięku nie będzie. Płyty to stare meble, czyli płyta wiórowa laminowana 18mm. Wiadomo MDF ma większe tłumienie drgań, ale nie ma sensu wydawać więcej kasy na MDF. Poprostu kup płytę wiórową i wszystkie ścianki mocno poskręcaj i daj na wikol, a następnie wszystko dwa razy pouszczelniaj i do środka możesz dać wzmocnienie jakieś i będzie gitara. W tej obudowie nie ma żadnych wzmocnień poprostu jest mocno i solidnie poklejona, poskręcana i uszczelniona i to wystarczyło, żeby obudowa praktycznie nie drgała. Dopiero jak się dowali tak masakrycznie głośno to wtedy są wyczówalne lekkie drgania obudowy, ale i tak te drgania są słabsze na max mocy, niż drgania obudowy na małym poziomie głośności w Altusach 300. Wybór należy do Ciebie
      Ja bas reflex kupiłem na giełdzie we Wrocławiu po 5zł, ale możesz zobaczyć na allegro firma elektroland sprzedaje bas reflexy

pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez ruthi7
        HeatheN, a wczym ma to przeszkadzac? Wylot BR nie moze byc od przeszody blizej niz plowa jego srednicy
        Cytat z artów:
        "Między końcem otworu znajdującego się wewnątrz obudowy,a tylną i bocznymi ściankami powinna zostać zachowana odległość co najmniej taka, jak średnica otworu, nie należy tłumić przy końcu otworu znajdującego się w środku obudowy. Otwór możemu umieścić na dowolnej ściance, jak się komuś podoba nawet na górnej, z punktu widzenia obudowy jest to obojętna, z punktu widzenia akustyki pomieszczenia już nie."

Dlatego pytalem! bo pierwszy raz widze b-r ktory prawie lezy na jednej sciance.

Skomentuj

mysmy tez jezdzili czerwonym seicento
          tylko w srodku siedziała skrzynia 116 litrow strojona na 34,5hz z głosnikiem jbl gt3 15
          efekt był taki ze jezdzilismy ze stoperami w usza , szyby w sklepach falowały a ludzie na przejsciach dla pieszych uszy zatykali i pokazywali kciuki

Skomentuj

Kermit,a nie byla strojona skrzynia na 33,8746290 hz?
            jestem pewien ze nie bylo dokladnie 34,5 hz,a moze nawet nie 34 hz,mierzyles to ze podajesz tak dokladny wynik?

:wink:

Skomentuj

mniej wiecej tak mi program wyliczył i tak napisałem

[ Dodano: 2007-03-05, 19:29 ]
              elvis18, słucahja mogłbym mi wysłac muzyczke na maila Dj Billy e - Beats 4 My Van
              bo nigdzie jej nie moge znalesc i sciagnac
              krowax@wp.pl - moj mail

z gory dzieki i pozdrawiam
              karol

Skomentuj

Hehe, nie mogę z podawania takich doskładnych strojeń, prawda i tak jest taka, że od tego założonego strojenia możemy mieć nawet wahania +- 5Hz :)

Skomentuj

Czaruję...
                X