Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

BSW 12" + cp602

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

BSW 12" + cp602

Glosnik:
    Ravemaster BSW 12"

Naped:
    Carpower hpb602

Jednostka sterujaca:
    Pioneer DEH-3900MP

Obudowa:
    48l brutto, strojona na ok. 43Hz, oklejona czarnym materialem. Z wykonczenia jestem bardzo zadowolony:) laczen pratycznie nie widac, wszystko wyszlo niemalze idealnie:)

Odsluch w aucie (golf II):
    Poczatkowo bsw mialem pod samym radiem (z braku funduszu na zakup wzmaka), juz wtedy widac bylo potencjal glosnika. Co prawda nie gralo to jakos rewelacyjnie ale dalo sie tego sluchac.
    Po zakupie cp602 olsnilo mnie:) jakis czas temu majac suba na 27/170/4ss i sluchajac go w aucie bylem w niebo wziety... teraz stwierdzam ze to zamulacz:) BSW gra... nie zamula, nie gubi sie. Basu w samochodzie jest pod dostatkiem... jak ma byc miesko to rzuci miesem... kopnac tez potrafi. Przydalby sie do niego tylko mocniejszy wzmacniacz. cp602 nie jest zly, ma sporo mocy ale bsw potrzebuje czegos mocniejszego.
    Porownojac bsw 12" do buszmena - taki z srebrnamembrana, na allegro chodzi za ok 150zl, to jest niebo a ziemia.
    Jesli ktos chce "poszalec" z muzyka w aucie to bsw tez sie sprawdzi. Potrafi dobrze "rozruszac" mojego golfika.

Odsluch w domu (pokoj ok 10mk):
    W domu mam zdecydowanie za slabego wzmaka do niego... 80w to on zjada na sniadanie...
    W domu pokazuje swoj charakterek... w filmach sprawdza sie znakomicie, w muzyce jest jeszcze lepiej. W moim skromnym pokoju na tych 80w potrafi zrobic konkretne zamieszanie... Moze odstraszac jego wyglad - wyglada jak typowo "tani" i dresiarski glosnik lecz jest naczej. Gra z pelna kulturka.

Cennik:
    Glosnik - 240zl
    Carpower - 160zl
    Kable do wzmaka - 60zl
    Obudowa - cos kolo 15zl, nie pamietam za dobrze
    Material - ok 15zl
    Klej - mialem
    Br - 14zl
    Termianal - 2zl

Koszt calkowity:
    ok. 500zl :)
    Koszt samego subwoofera:
    ok 280zl

Podsumowanie:
    Ravemaster BSW 12" to glosnik z charakterem. Zeby pokazac na co go stac potrzebuje minimum cp602. W zaleznosci od muzyki gra nisko i miekko, badz kopie... Glosnik ma spory spl dzieki czemu potrafi zrobic niezle zamieszanie o czym przekonalem sie nie raz.
    Polecam go kazdemu ktorzy wachaja sie co kupic do ok 300zl.

Fotki (niestety z budowy nie mam):

Jedyne co jest nie tak wedlug mnie to mozna bylo zamontowac glosnik od wewnatrz i ukryc ta niebieska gabke. BSW 12' pod 200W wzmakiem slyszalem na jakims zlocie w civicu tzw. 'jajko' i powiem, ze bardzo ladnie ciupal. Jednak do hh bym go nie wzial. Za szybki ;-)

Skomentuj

chico, ta niebieska gabka bedzie na dniach pomalowana :)

Skomentuj

No to bedzie fajnie, szczerze mowiac wyglad tego glosnika wcale nie jest dresiarski. Jak dla mnie bardziej dresiarsko wyglada np max12 :P

Skomentuj

Bardzo ciekawa konstrukcja :)
          Mi sie podoba :)

Opisz dokladniej prace nad oklejaniem obudowy.

Czym,jak itd. w jednym kawalku czy jak :)

Skomentuj

Klejone vikolem, z 3 kawalkow - boczki osobno, reszta w jednym kawalku.
            Laczen praktycznie nie widac.

Skomentuj

Wlasnie to mi sie podobai tak sie zastanawialem czy kleiles jednym kawalkiem czy tak ladnie dopasowales ze niewidac laczen :)

Skomentuj

Troche czasu minelo, bsw juz nie moj ale wrzuce fotki jak wygladal z lekko pomalowana gabka :P

Skomentuj

no zdecydowanie lepiej. gdyby jeszcze kosz pomalowac byloby super
                  swoja droga to szkoda ze tyl budy nie sciety... ale chyba sie powtarzam

Skomentuj

naprawdę o wiele ładniejszy

Skomentuj

Czaruję...
                    X