Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub Ca na SQX3500

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sub Ca na SQX3500

Temat tego głośnika był wałkowany przez dłuższy czas. UKA wziął sie za niego, porobił pomiary więc i ja zapragnąłem mieś tez coś takiego :grin:

PRZETWORNIK:
    głośnik Raveland SQX3500 180 RMS/500 watt max, 4 ohm, 91 dB
    Fs Hz 29,3
    Vas(L) 65
    Qts 0.38
    Qes 0.42
    Qms 3.69

OBUDOWA:
    płyta wiórowa 16mm klejona na wikol i skręcana wkrętaki karton-gips. Wymiary 32x32x65 ok 50L, co do strojenia nie jestem pewien ale w okolicach 35Hz. Obudowa obłożona kocem-filcem klejonym na budapren. B-R 6x20 wykonane z nierdzewnej blachy lustrzanej.

NAPĘD:

Sub leży w bagażniku passata B3 i napędza go boss ba2200 - chyba za mało jak na ten głośnik

OGÓLNIE:
    Jest po niebo lepiej niż z jego poprzednikiem (jakiś mrs). Głośnik schodzi w miarę nisko i bardzo ładnie gra. Przy większej głośności dziwnie "harholi" ale to chyba wina wzmacniacza. Głośnik napewno wart swej ceny

KOSZTORYS:
    - głośnik 125zł
    - terminal 14zł
    - b-r 20zł
    - kabel 5zł
    - koc 22zł
    - budapren 5zł
    - płyty, wkręty, wikol, śrudy, wirtakra, itp... miałem
    RAZEM: 191,-

strasznie wielka buda zwłaszcza do auta.... pewnie troche muli
    Zamieszczone przez krzyhoo9
    dziwnie "harholi"
    to tez może być z tego powodu.
    -ale to wszystko tak na oko:)

gdyby nie zszywki byłoby nice:)

Skomentuj

A co to za szczeliny pod tą kopułką, czy mi się tylko wydaje ze tam są... ?

Skomentuj

Obudowa robiona według zaleceń producenta, a zszywek nie było w planach ale brakowało pomysłu na estetyczne wykończenie frontu.

Ten głośnik ma takie szczeliny na przodzie (sam się zdziwiłem jak to ujrzałem)

Skomentuj

czyli przez ta szczeline widac cewke?? tragedia :shock:

jeszcze sie nie zebralem zeby odwiedzic UKA wiec go nie slyszalem ale napewno dalbym mniejsza bude

Skomentuj

Ogólnie głośnik mnie zaskoczyło bo jak za tą cenę to naprawdę gra ładnie ale jeśli chcę żeby mnie było słychać po drugiej stronie ulicy to nie za bardzo. Głośnik w autku gra ładnym głębokim basem. Dokładnie tak jak chciałem (nawet w tak dużym aucie jak passat kombi)

Skomentuj

jak na suba do samochodu to mi sie nie podba, i chbya duzo miejsca zajmuje (mimo ze to kombi), jak samemu robiles to mozna bylo jakos wpasowac ladniej w bagaznik, no ale co kto lubi;
              moglbys powiedzies jak zrobiles te BR? wygiales blache i zespawales czy jak? :)

Skomentuj

jak już mówiłem była ona robiona według zaleceń prod (chociaż mniejsza tez była). A nie chciałem jakoś dopasowywać do auta bo to ojca i jak narazie to tak wędruje z auta do auta. B-r zrobił mi kumpel w firmie gdzie zajmują się systemami wentylacji (nie wiem jak to przebierało)

Skomentuj

niedługo będą membrany w kształcie deltoidu

chodzi ci o te pod tą "spłaszczoną" kopułką ?
                  jak nie to pokaż o co, zrób foty

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero
                    niedługo będą membrany w kształcie deltoidu
                    kwadratowe glosniki to nic nowego. sa dostepne od dawna ale z regoly byly to drogie zabawki
                    co do innych ksztaltow glosnikow na suby to znam tylko 5kat sonego

Zamieszczone przez El_liero
                    chodzi ci o te pod tą "spłaszczoną" kopułką ?
                    tak

Skomentuj

Czaruję...
                    X