Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

mój pierwszy projekt - Raveland AXX1212

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mój pierwszy projekt - Raveland AXX1212

Woofer ten został zbudowany w oparciu głośnik Raveland AXX1212 i wzmacniacz samochodowy MONACOR CP1502. Wzmacniacz ten jest zmostkowany co daje 1x500wat R.M.S. . Skrzynia wykonana została z płyty wiórowej laminowanej o grubości 18mm. Klejona na silikon i vikol. Ma 38 litrów pojemności +/- 1 litr. Bass refleks 2x fi60, długość 23cm( za wyliczenie dziękuję Pawłowi z diyaudio.pl) Skrzynia dodatkowo została wytłumiona od środka watą i zabezpieczona siatką( taką jak przy ocieplaniu domów) Kable prądowe są o grubości 20mm^2, Sygnałowe to ekranowane kable rca firmy Phonocar. Sub jest obity wykładziną dywanową w kolorze niebieskim, bagażnik, też będzie wyłożony tą samą wykładziną. Na narożnikach wooferka znajdą się aluminiowe, matowe listwy, gdyż widać niedociągnięcia. Wytłumaczyć je można tym, że jest to zwykła wykładzina podłogowa gumowana od spodu, dlatego te białe ranty..
    Na ostatnim zdjęciu widać mój pomysł na podłączenie kabla głośnikowego do terminalu. Do blaszek nie chciał się za bardzo przylutować, więc założyłem kostki bezpośrednio na spiłowany gwint. Bass refleks oczywiście dorabiany z rurki pcv.

muj pierwszy projekt....
    no bez przesady :evil:

"kocyk" paskudny i tragicznie polozony, ale reszta jest OK

Skomentuj

Daj narożniki i będzie git!

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
        dR.LasCa, wrzuć to tu w "tradycyjnej formie" , foty jako thumbnail-e z imageshack-a itd.
        Takero

Skomentuj

Jak ktoś ma wolne łącze to ciężko ściągnąć nawet te 17MB.

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
            Jak ktoś ma wolne łącze to ciężko ściągnąć nawet te 17MB
            szczegolnie ze serwer jest powolny...

Skomentuj

A wiec zaczne krytykowanie :mrgreen:
              Na jednym ze zdjec widac ze poczatek rurki br jest blisko scianki, no chyba ze to tak na zdjeciu wyszlo??
              polaczenie rurki powiem prosto ... paskudnie na tasme?? taki wielki glosnik (jak dla mnie) a zadnych wzmocnien?? nie drzy Ci obudowa??Aha no i ten pomysl z kostka srednio mi sie podoba :razz:
              To by bylo na tyle z mojej krytyki ale napisz cos jak to brzmi, bo glosnik wygladowo ladny tylko czy zawieszenie to nie przypadkiem jakas pianka?
              Pozdrawiam!!!

Skomentuj

powiedział bym bardzo wiele słów krytyki, ale jak czytam tytuł topicu to załącza mi się w główce... "wyrozumiałość"

Popełniłeś pare, mało ale jakże wielkich błędów.

na koniec dodam:

Jeżeli jesteś zadowolony ze sposobu jak to gra i z robocizny to jesteś jednym z nas i gratuluję.
                Bo dla mnie DIY polega na tym żebyz robić coś samemu i żeby spełniało nasze oczekiwania.

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
                  A wiec zaczne krytykowanie :mrgreen:
                  Na jednym ze zdjec widac ze poczatek rurki br jest blisko scianki, no chyba ze to tak na zdjeciu wyszlo??
                  polaczenie rurki powiem prosto ... paskudnie na tasme?? taki wielki glosnik (jak dla mnie) a zadnych wzmocnien?? nie drzy Ci obudowa??Aha no i ten pomysl z kostka srednio mi sie podoba :razz:
                  To by bylo na tyle z mojej krytyki ale napisz cos jak to brzmi, bo glosnik wygladowo ladny tylko czy zawieszenie to nie przypadkiem jakas pianka?
                  Pozdrawiam!!!
                  1Początek rurki jest wystarczająco daleko ścianki , tak wyszło na zdjęciu.. przekrój rurki to 60mm, a do ścianki jest ok.90mm
                  2. Rurka jest sklejona na silikon, taśma była tylko do prób ze strojeniem
                  3. Oudowa nie drży, fajne jest to że na zewnątrz nie słychać aż takiego łomotania, za to w aucie mocno czuć ciśnienie:)
                  4. Co do kostki to nie było wyjścia.. przy terminalu była tak cienka blaszka jak do baterii 1,5volt
                  5. Gra jak dla mnie super, na hondę civic w zupełności wystarczy. Zawieszenie głośnika to nie pianka, wygląda tak tylko, bo jest jasna, a foto były z lampą błyskową...Jestem ogólnie zadowolony z wykonania, ale w pełni dumny będę ze swojego dzieła, jak zrobię te narożniki...

Skomentuj

Zamieszczone przez dR.LasCa
                    Jestem ogólnie zadowolony z wykonania,
                    Gra jak dla mnie super, na hondę civic w zupełności wystarczy.
                    Jezeli tak to najwazniejsze, Bo przeca w diy chodzi o to zeby Ci sie spodobalo i zebys byl zadowolony.
                    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
                      Jestem ogólnie zadowolony z wykonania,
                      Gra jak dla mnie super, na hondę civic w zupełności wystarczy.
                      Jezeli tak to najwazniejsze, Bo przeca w diy chodzi o to zeby Ci sie spodobalo i zebys byl zadowolony.
                      Pozdrawiam!!!
                      Co prawda to prawda.

Skomentuj

Doczepie sie jeszcze do tej kostki na terminalu ja mam terminal z stxa za 5 zl ten sredni i te blaszki lutuja sie idealnie troche kalafonii i cyna pieknie sie rozlewa :wink:
                        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

wydawały mi się też za wąskie i cienkie...

[ Dodano: 2008-02-12, 15:25 ]
                          ok... minęło już sporo czasu i nadal mi się podoba więc jest ok.. Dziękuję wszystkim za pomoc w tworzeniu tego suba... gra świetnie... teraz kolej na przody:)

[ Dodano: 2008-11-16, 19:03 ]
                          http://pl.youtube.com/watch?v=xoKbqWZ8mB8 mam w lepszej jakości.. mogę wrzucić na serwer, ale tutaj też nieźle widać:)

[ Dodano: 2008-12-29, 20:43 ]
                          http://pl.youtube.com/watch?v=xoKbqW...e=channel_page

Skomentuj

Czaruję...
                          X