Woofer ten został zbudowany w oparciu głośnik Raveland AXX1212 i wzmacniacz samochodowy MONACOR CP1502. Wzmacniacz ten jest zmostkowany co daje 1x500wat R.M.S. . Skrzynia wykonana została z płyty wiórowej laminowanej o grubości 18mm. Klejona na silikon i vikol. Ma 38 litrów pojemności +/- 1 litr. Bass refleks 2x fi60, długość 23cm( za wyliczenie dziękuję Pawłowi z diyaudio.pl) Skrzynia dodatkowo została wytłumiona od środka watą i zabezpieczona siatką( taką jak przy ocieplaniu domów) Kable prądowe są o grubości 20mm^2, Sygnałowe to ekranowane kable rca firmy Phonocar. Sub jest obity wykładziną dywanową w kolorze niebieskim, bagażnik, też będzie wyłożony tą samą wykładziną. Na narożnikach wooferka znajdą się aluminiowe, matowe listwy, gdyż widać niedociągnięcia. Wytłumaczyć je można tym, że jest to zwykła wykładzina podłogowa gumowana od spodu, dlatego te białe ranty..
Na ostatnim zdjęciu widać mój pomysł na podłączenie kabla głośnikowego do terminalu. Do blaszek nie chciał się za bardzo przylutować, więc założyłem kostki bezpośrednio na spiłowany gwint. Bass refleks oczywiście dorabiany z rurki pcv.
Na ostatnim zdjęciu widać mój pomysł na podłączenie kabla głośnikowego do terminalu. Do blaszek nie chciał się za bardzo przylutować, więc założyłem kostki bezpośrednio na spiłowany gwint. Bass refleks oczywiście dorabiany z rurki pcv.

Skomentuj