Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Elektronika] Końcówka Mocy GainClone + Przedwzmacniacz Cyfr

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Elektronika] Końcówka Mocy GainClone + Przedwzmacniacz Cyfr

Witam.
    Kolejna moja konstrukcja:
    - koncówka mocy 2x60W na układach LM3875TF
    - przedwzmacniacz cyfrowy z selektorem na przekaźnikach, reg. siły głosu na PGA2320 i przedwzmacniaczem na OPA1632

Końcówka:
    - typowa aplikacja Lm3875, mostek podwójny, toroid 250W, kondensatory panasonic fc 2x2200uF, rezystory elpod 0,5% 25ppmm

Przedwzmacniacz:
    - projekt msfalcona z forum audiostereo, 5 wejść przekaźnikowych, sterowanie z pilota lub impulsatorów + 2 przyciski stand by i mute, zegar, regulacja volume na układach PGA2320, jako pierwsze wejście karta usb na pcm2704, przedwzmacniacz na układach OPA1632, w trybie pracy włączenie przekaźników gniazd wyjściowych 230V (w trybie stand by przekaźniki wyłączone), wyświetlacz 2x16 biały, obdowa z aluminium, panel szczotkowany i anodowany, tył, gałki i przyciski andodowane, reszta obudowy malowana proszkowo na czarny mat.

Całośc wykonana w celach zarobkowych.

Dokumentacja przedwzmacniacza tu:
    http://diy.msfalcon.one.pl/pre/

no nie maxdila, co jedna to ładniejsza. Ta mi się chyba najbardziej podoba. Wykonanie perfekcyjne. Wysoko stawiasz nam poprzeczkę. Dla mnie rewelacja.
    Masz jeszcze jakieś konstrukcje w zanadrzu? Może pokaż je wszystkie a nie tak po jednej :wink:
    Jakie są wymiary wzmacniacza?
    Zamieszczone przez maxdila
    Całośc wykonana w celach zarobkowych.
    ile za kompecik?

a poza tym nie ten dział! Ten temat powinien być w sprzedam. :mrgreen: :wink:
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Widzę że wszystkie swoje konstrukcje zaczynasz publikować :grin: Ile wykonanie samego przedwzmacniacza kosztowało?

Skomentuj

Akurat jakoś tak mnie wzięło że w ostatnim czasie dokończyłem wszystkie zaległości, końcowa na uniampie była już w 98% gotowa w grudniu, gainclonie w lutym a ten zestaw skończyłem tydzień temu.

Taki zestawik kosztuje... zobaczymy co licytacja na allegro na to powie.
        Elektronika samego przedwzmacniacza to około 300zł.

Inne konstrukcje - mam jeszcze przedwzmacniacz nr 3 z audiotonu ale nie wiem czy go skończę w tym roku (lampy mnie nie lubią). Poza tym mam w głowie i częściowo w naturze kilka projektów też chyba tylko na sprzedaż.

Mam całkiem niezłą zabawę z składaniem takich rzeczy, elektronikiem specjalnie nie jestem wiem tyle ile powinienem a przy składaniu parę rzeczy się można dowiedzieć, np. byłem zawsze pewny za swoje luty a tu przy składaniu tego pre okazało się że nie, gdzieś miałem zimnego i 3 dni odpalałem wyświetlacz :wink:

Skomentuj

Jak dlamnie perfekcja.. :wink: Ze tak sie spytam o cene samych obodow, ile kosztowaly same obudowy do pre i końcówki..? Tak już na gotowo wykonane..? 10/10

Skomentuj

obudowy + malowanie + anoda = ~300zł
            robocizna - bezcenne :wink:

Skomentuj

maxdila, byłem dziś w sklepie z "metalami"
              dopytałem się co i jak i ile i w przyszły weekend zaczynam
              muszę powiedzieć, że mnie trochę natknąłeś
              w końcu ile można trzymać uniego w pudełku po butach? :wink: :oops:
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

maxdila, brawa dla Ciebie. Jestem pod dużym wrażeniem. Dobra robota. Napisz ile całość Cię wyniosła.
                Fajne gałeczki
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Wizualnie bardzo mi się podoba ta konstrukcja, a szczególnie obudowa przedwzmacniacza. Widzę że wzorowałeś się na sprzęcie firmy Aaron.

Możesz coś napisać na temat gniazd RCA, które zastosowałeś? Jakiej są firmy, czy ich jakość jest dobra, ile kosztują.

Skomentuj

Tak to ten sprzęt, gałeczki z niego podrobiłem.
                    Gniazda RCA kupiłem na mieśie w elektroniku, nie są oznaczone żadną firmą.

Skomentuj

maxdila, to kiedy wystawione zostaną te sprzęty?

Skomentuj

a nie śpieszy mi się
                        może za tydzień może za dwa...
                        jak ktoś chętny (poważnie zainteresowany) to zapraszam na PW

Skomentuj

maxdila szczotkujesz w domowych warunkach papierem sciernym czy w jakis porzadniejszy sposob ?

Skomentuj

:twisted: :shock: Normalnie brak słów na twoje konstrukcje.Masz jeszcze coś w zanadrzu?

Skomentuj

Jakie są wymiary wzmacniacza?
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wymiary preampa:
                                - Szerokość panelu 260mm, wysokość 75mm grubość 8mm
                                - szerokość obudowy 254mm, wysokość 70mm, głębokość 220mm

Wymiary końcówki:
                                - panel taki sam jak w pre
                                - szerokość obudowy 254, wysokość 70mm, głębokość 200mm

Skomentuj

maxdila, gratulacje - perfekcyjne wykonanie.

Mam pytanie z innej beczki: Ile ważą ( tak z ciekawości ) oba "segmenciki" razem ?

Skomentuj

Pre 3,36kg a końcówka 4,95kg.

Skomentuj

W pełni profesjonalne wykonanie. Robi wrażenie.
                                      Gdzie dorwałeś takie fajne impulsatory co to za typ ?
                                      Jakie masz ustawione wzmocnienie na tym OPA1632 w oryginalnym projekcie było chyba nie najszczęśliwiej dobrane x10 nie ma problemów z przesterowaniem PGA przy jakimś silnym sygnale np z CD ?

Skomentuj

Gdzie i za ile kupiłeś pilot..? Tak co do gałeczek to ja bym zmienił na jakieś inne.. Ale totylko mój gust a gustach sie nie dyskutuje.. :wink: Cała konstrukcja jest cudna poprostu..:) Tak jak kolega Bingant został królem kolumn tak ty zostałeś królem wzmacniaczy.. :wink:

Skomentuj

Czaruję...