Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer na Tonsil GDN 30/120/1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Kowalski Eryk 1
    (dokładnie dwa razy głośniejszy przy tej samej mocy)
    odkąd 3dB to 2 razy głośniej ?
    Zresztą jeśli to na suba ma iśc to porównywanie takiego SPLu nie ma większego sensu, warto by sprawdzić jak ch-ka w konkretnych aplikacjach by wyglądała , bo sub to wąskopasmowy stwór.

Prawdą natomiast jest to że tonsil nieco przestraszyć może wyglądem i to nawet nie tyle magnesami co membraną , ale to już kwestia gustu i oczekiwań, a o tym pierwszym - wiadomo

Porównywanie głosników na podstawie wielości magnesów i mocy to chyba mimo wszystko nie na miejscu jest...

Skomentuj

Nie na temat...
      Jeszcze raz na chwilę wrócę do tych Watów, oto na stronie profesjonalnej firmy PD jest również moc podawana jako Watts, więc się udziela.

Skomentuj

Nie na temat...
        a na rosyjskich stronach jest ватт , tylko co z tego ?
        Normalnie paranoja - napisałeś watt przez dwa "t" i teraz się będziesz z tego tłumaczył jakie miałeś motywy ?
        Koniec offtopa, przypominam że dyskusja jest na inny temat niż lingwistyka...

Skomentuj

Nie na temat...
          a na rosyjskich stronach jest ватт , tylko co z tego ?
          To z tego, że mogli napisać B zamiast Batt, nieprawdaż?

Normalnie paranoja - napisałeś watt przez dwa "t" i teraz się będziesz z tego tłumaczył jakie miałeś motywy ?
          Zadałeś pytanie więc odpowiem:
          to wyżej piszący byli oburzeni tym faktem poprawnej pisowni więc podałem żródło profesjonalnej firmy w kwestii zrozumienia popełnienia błędu,
          lecz Twoja reakcja na ten fakt jest taka jakbym conajmniej Ciebie obraził. :mrgreen:
          Zdaje sobie sprawę z tego, że temat jest zupełnie o czymś innym ale przecież nie będę teraz zakładał niezależnego tematu dotyczącego tak diametralnych spraw jak posługiwanie się właściwymi jednostkami miary.

Skomentuj

Nie na temat...
            Watt to nazwisko. jednostka mocy w polsce jest WAT
            czy gdzies w podrecznikach widziales watt'y? ;>

Skomentuj

to ja dla odmiany napiszę na temat :) mi ten pasek na subie się podoba, odróżnia go od innych udających jednolity klocek z drewna. Tylko IMO za głęboki, ale rozumiem, że gdzieś stanie w kącie.

a co do polonistyki to "watt" to oczywiście bezmyślne czytanie etykietek, ale pozostaje jeszcze problem odmiany polskiej bo ciągle słyszę "100 wat" zamiast "100 watów", tak samo "amperów", "woltów", "gramów". ale cóż, polski trudna języka :lol:

zaraz stracę cenne źródło informacji ale co mi tam - Pawel.S - "niemam" pisze się rozłącznie jak zawsze "nie"+czasownik :razz:
              ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez Pawel S.
                Zamieszczone przez amdr
                Pawel.S - "niemam" pisze się rozłącznie jak zawsze "nie"+czasownik
                a gdzie ja tak napisalem? pewnie spacja sie nie wcisnela :P a tak pozatym to zawsze bylem slaby z polskiego... :roll:
                ciężko powiedzieć gdzie bo zawsze i wszędzie tak piszesz. na szybko to w opisie GG :]
                :idea: wpisz w wyszukiwarkę forum "niemam" zaznaczając wyświetlanie jako posty, 90% wyników to twoje dzieła :mrgreen:
                ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Nie na temat...
                  :oops: jakos tak z przyzwyczajenia... a moze spacja mi sie nie wciska :P

Skomentuj

Czaruję...
                  X