Ja mysle ze dlatego taki uklad bo zapotrzebowane na objetosc skrzyni stx ma duze i potem by byly albo zwalone proporcje obudowy albo jakas taka pustka na przednim panelu :).. a tak jest chyba w sam raz - no i brak podbic od sciany itd.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Monitory n_omyzs'a
Collapse
X
-
Witam!
Zrobiłem b. podobną konstrukcję.
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=12415
Tylko rura bass-refleks jest z tyłu. Odniosłem tez podobne wrażenie że niski bas „opada” ciut za szybko. Czy ktoś z was użył w takiej kolumnie trochę krótszej rury i zestroił bass-refleks trochę wyżej, może warto? Sam z chęcią poeksperymentuję...tylko nie wiem jak wyjmę stary bass-refleks.... :sad: siedzi strasznie ciasno... :evil:
Nexton zrobił kolumny z 19 mm MDF o wymiarach 340x180x300 mm
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cypek2Nexton zrobił kolumny z 19 mm MDF o wymiarach 340x180x300 mm.. w muzie jest ok a do kina juz projektuje sub.
Skomentuj
-
tylko co bedzie jak zacznie fornir odrywac? takie cos mni juz spotkalo wiec tunel szybko powedrowal na poprzednie miejsce...
Wsadzałem rękę do środka br i delikatnie rozruszałem góra, dół, lewo prawo i tak powolutku aż wyszedł.
Tylko, że tu jest mniejszej średnicy br więc ręki nie włoży, ale wykręcił bym głośnik i w ten sam sposób od środka próbował bym delikatnie rozruszać aż wyjdzie. Innego wyjścia nie ma. Przecież bez wyciągania raczej nie dotnie br.
Skomentuj
Skomentuj