Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Moje teselki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tak - chyba zupelnie inna.

Skomentuj

Przymierzam się do budowy zestawów na takich samych przetwornikach - trochę drogo Cię te Visatony wyszły - w Greltonie są normalnie po 49,50 a teraz nawet w promocji po 44,55

Czy mógłbyś udostępnić schemat zwrotnicy?

P.S.
      Konstrukcja fajna - b. staranne wykonanie.

Skomentuj

schematy zwrotnic sa w przyklejonym temacie w dziale akustyka

Skomentuj

ok - tę zwrotkę widziałem, ale myślałem że jest jakaś "bardziej wyrafinowana" :-)

I mam jeszcze pytanie do tvm'ów - jak lepiej: 4+4 w szereg czy 8+8 równolegle ?

Skomentuj

to zalezy od wzmacniacza. ta w temacie jest do 4+4

Skomentuj

Zamieszczone przez bsw
              ok - tę zwrotkę widziałem, ale myślałem że jest jakaś "bardziej wyrafinowana" :-)

I mam jeszcze pytanie do tvm'ów - jak lepiej: 4+4 w szereg czy 8+8 równolegle ?
              Zwrotka w tych kolumnach jest identyczna ze schematem w podwieszonym temacie.
              Jeśli dasz 8+8 równolegle to konieczna jest modyfikacja zwrotnicy.

Co do ceny Visatonów sc10n to trochę mnie dziwi, że na stronie producenta (visaton.de) ceny są wyższe, niż u polskiego pośrednika czyli w Greltonie.

Skomentuj

Dobry pomysł z lakierem, kolumny ładnie się prezentują tylko jak na mój gust trochę za niskie.

Polecam zmienić br też miałem na początku fi-50 teraz mam fi-61 i różnica jest słyszalna, w końcu nie słychać żadnych świstów. Poprzednio może nie przy każdej muzyce było to słyszalne ale i tak mnie to denerwowało :smile:

Skomentuj

Witam,
                  mam podobne rozwiazanie z tym ze na wysokich pracuje u mnie GDWK 11/100 i moje pytanie jak myslicie czy zmiana na SC10N bedzie lepsza a moze inna kopulka?

Skomentuj

Zamieszczone przez fourierek
                    pracuje u mnie GDWK 11/100 i moje pytanie jak myslicie czy zmiana na SC10N bedzie lepsza a moze inna kopulka?
                    mam GDWK 11/100. mialem sc10n. kolega w swoich kolumnach ma vife D27TG05 - zgadnij co brzmi najlepiej? :P
                    ARNy z vifa brzmia duzo lepiej

Skomentuj

ładne kolumienki :) podoba mi sie ten patent z umieszczeniem zwrotki na terminalu :) głośniczki też niczego sobie chociaż ja bym dał większe arny . Ciekawe jak ci lakier długo wytrzyma :) skoro mówisz ze tak lekko ci sie odbił :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Krzysiek_1855
                        Ciekawe jak ci lakier długo wytrzyma skoro mówisz ze tak lekko ci sie odbił
                        w tej chwili slucham na kolumnach lakierowanych ok 5-6 lat temu - nic nie odchodzi :P

Skomentuj

Na pewno nie jest taki trwały, jak np. na samochodzie, ale na domowe warunki będzie aż nadto - przecież zamrażarki w pokoju nie będę robił, ani ogniska Tylko trzeba uważać właśnie przy przenoszenie, żeby nigdzie nie zahaczyć, bo się robią takie małe ślady.

Skomentuj

Paweł S->ale ty miałeś lakier z palety H-D.... :twisted: poza tym bardzo wiele zależy od przygotowania do malowania :wink: [jakość bazy, gładkość powierzchni,itp.]

Mi konstrukcja się bardzo podoba pomimo iż arn'ach to jucz tysiące konstrukcji powstały... :razz:
                            --
                            pozdrawiam!

Skomentuj

Zamieszczone przez pizdzik
                              Paweł S->ale ty miałeś lakier z palety H-D....
                              nie ja - to sa kolegi :P

Skomentuj

kurczę teraz widzę że mogłem swoje w srebrny malować

Skomentuj

Czaruję...
                                X