Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[ Kolumny 2-drożne] Monitory Przemysla na gdn 15-40/5 + vifa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

witam

Bardzo spodobały mi się standy, mógłbyś wrzucić więcej fotek
    wrzuce ale może po świętach ? teraz mam inne zajęcia :smile:

jesteś zadowolony z nich? to gratuluje konstrukcji, bo to się liczy
    jasne , to mnie się mają podobać , wizualnie jest w miarę ok , napewno lepiej jak poprzednie klocki które ważyły 30 kg ...

Tak po za tematem , widzę xbox ;D Jaka to wersja bo widzę memorkę ?
    wersja arcade , dzisiaj przerobiłem :lol: także ciupe w halo , fable itd :wink:

Podstawki, jak dla mnie, nie pasują do kolumn. Masz stolik na alu (lub chromie) i zrobiłbym coś w tym stylu: jedna lub dwie rury jako podstawka. Nadałoby to lekkości konstrukcji i zgrałoby się z całością. Miałbyś mniej do wycierania kurzu
    o nie ! moim zdaniem to wyglądałoby beznadziejnie :neutral: a te rurki to imitacja aluminium

Te standy wygladają jak kwietnik mojej babci z 18-stego wieku po renowacji u miejscowego cieśli
    dzięki za opinię , lecz mnie wydają się ok w porównaniu do niektórych robionych z rury pcv :razz: , a i jeszcze jedno cococol , nie mam tyle lat co ty ( jeśli obraziłem to sory ) a z wiekiem nabywa sie pewne umiejętności - to też należy wziąść pod uwage ...

a tak nawiasem mówiąc to skrzynki zrobione troche w pośpiechu . Robiłem to z ojcem wieczorami ( robota ) i to nie codziennie także zeszło się troche . byłem troche zniecierpliwiony wkońcu bez kolumn byłem 3 miesiące ponad :???: ( tak wiem to dłuuga historia ) więc niedoróbek jest troche . W dodatku zawsze piwka przy robocie więc było różnie :lol: , najciekawsze były kolce - nie dało rady je wbić , bo by decha poszła musiałem w imadło i ręcznie ...Ważne że gra fajnie i przyjemnie obejżeć film czy pograć :smile: miejmy nadzieje że następne ( może kiedyś ) będą lepiej wykonane

pozdrawiam i wesołych świąt

Skomentuj

wersja arcade , dzisiaj przerobiłem :lol: także ciupe w halo , fable itd :wink:
      ja mam premium , teraz śmigam w undercover, a z niecierpliwością czekam na assassin's creed 2 , bo coś słyszałem że ma wyjść.
      sorry za offtopic

Skomentuj

to sie ciesz że masz dysk ... ja żałuje teraz że nie wziąłem premium , cholera ten tv zaczyna mnie doprowadzać do szału :neutral: najgorsze że nie mam kasy hehe . Ale musze powiedzieć że głośniki sie fajnie spisują przy grach i filmach :wink: muzyki też sie przyjemnie słucha tylko przy bas na 0 basu sie ma wiele :mad: trzeba podbijać troche ale i tak jestem zadowolony

Skomentuj

spoko, ja jadę na hdready , dużo ludzi mówi że to nie ma sensu ale ja tam miedzy hd różnicy nie widziałem wielkiej... Nie śpiesz się , wiesz im dłużej poczekasz tym taniej kupisz a im więcej zaoszczędzisz tym więcej przeznaczysz na kolejne DIY

Skomentuj

Re: Monitory Przemysla na gdn 15-40/5 + vifa dx25

Zamieszczone przez Przemysl
            Witam , chciałbym wam przedstawić moje pierwsze ( i miejmy nadzieje ostatnie :razz: )
            Zakładam się że nie ostatnie. :wink:

na tamten czas miałem limit około 500 zł - więc miała to być konstrukcja budżetowa.Nie mogłem sobie pozwolić na fornir a szkoda.
            Widzisz, nic straconego. Fornir zawsze można położyć. I to jest piękne w DIY, że nie musimy spoczywać na laurach i cały czas dopieszczać swoje konstrukcje.
            Po wtopie z pierwszymi kolumnami postanowiłem coś zrobić dzięki namowom Pawła S. i przypomnieniu ważnych słów przemo-lukas (szkoda że musiałem wtopić kase aby posłuchać rad )
            Proszę, przypomnij o jakie słowa chodzi. Jakoś nie przypominam sobie. :wink:

Konstrukcja. No cóż. Możesz dokonać małe poprawki. Generalnie fajne przetworniki i na sprawdzonej zwrotnicy, tak więc mądrze wydane pieniądze.
            Teraz życzę tylko udanych odłsłuchów.
            P.s. Jakoś mi umknęło, jaki posiadasz wzmacniacz?
            P.s.2. Spróbuj ustawić kolumny tak, aby tweetery były "na zewnątrz". Może jekieś usłyszysz różnice. :wink:
            P.s.3. Koniecznie kup płytę marcusa millera (którą kolwiek), ustaw głośniki tak jak powiedziałem i podziel się wrażeniami. Czy oby na pewno brakuje basu.
            Do przetestowania sceny proponuję płytę możdżera fresco i danielsona (wybór tak jak wyżej).

Skomentuj

Proszę, przypomnij o jakie słowa chodzi. Jakoś nie przypominam sobie.
              chętnie bym zacytował ale nie działa szukajka na elce , zakładałem kiedyś temat " kolumny do tysiąca zł " czy coś takiego , z tego co pamiętam chciałem kupić albo Kode 702f albo fenixy albo magnaty ( 880 ? ) . W wielkim skrócie: próbowałeś mi wpoić co chce osiągnąć i dość polecałeś zbudować monitory właśnie z tonsilowym gdnem lub kupić siesty . Szkoda że najpierw nie posłuchałem :wink:

posiadam Yamahe rx-396rds ( amplituner stereo ) nie jest to nie wiadomo co ale wystarcza , jednak czuje że niedługo go zmienie ( brak pilota i wyjścia na suba :???: ) w przyszłości niezaprzeczam że będe chciał zbudować jakiś nieduży subwoofer ( 16m2 ) czasem potrzeba trochę miękkiego basu :wink: , Czy brakuje basu hmmmm
              słuchaj moje poprzednie kolumny to dwudrożne podłogówki jamo które miały go dużo więc teraz jak mam mniej jest go za mało :razz: , o takie miałem

P.s.3. Koniecznie kup płytę marcusa millera (którą kolwiek), ustaw głośniki tak jak powiedziałem i podziel się wrażeniami. Czy oby na pewno brakuje basu.
              Do przetestowania sceny proponuję płytę możdżera fresco i danielsona (wybór tak jak wyżej).
              raczej nie kupie ze względu na kase , jutro sylwester w sobote 18stka koleżanki :lol:
              ale poszukam w sieci w formacie flac :wink:
              lecz muszę powiedzieć że instrumenty brzmią świetnie ( tylko takiej muzyki słucham ostatnimi czasy ) gun's n roses to świetny zespół :)
              P.s.2. Spróbuj ustawić kolumny tak, aby tweetery były "na zewnątrz". Może jekieś usłyszysz różnice.
              nie rozumiem , gdy siedze w środku , to kolumny mają mnie "obiegać" ?

btw. Słucha ktoś z was podobnej muzyki ( instrumentalna ) ? może ktoś z was poleciłby mi kilka płyt do posłuchania :mrgreen: ? byłbym wdzięczny
              pozdrawiam

Skomentuj

btw. Słucha ktoś z was podobnej muzyki ( instrumentalna ) ? może ktoś z was poleciłby mi kilka płyt do posłuchania :mrgreen: ? byłbym wdzięczny
                pozdrawiam
                hmmm jak jak pisał przemo-lukas Leszek Mozdzer, Lars Danielsson, Zohar Fresco - Between Us And The Light płytka po prostu rewelacyjna

hmmm może tool albo a perfect circle :roll:

Skomentuj

tool , o tak , to jest to :wink: dzięki .Tak przy okazji , reszta jakoś mnie nie zainspirowała , wcale nie krytykuje wykonawców lecz jestem miłośnikiem gitar , perkusji i skrzypiec :lol:

Skomentuj

Kolego, głośniki wysoko tonowe nie są w osi kolumny. W tej chwili masz je ustawione tak, że są bliżej stolika rtv, ustaw je odwrotnie aby tweetery były oddalone od telewizora. :wink:
                    A Marcus to niby na czym gra? :mrgreen:
                    Polecam SMV "THUNDER": Stanley Clarke, Marcus Miller, Victor Wooten. Trzech wirtuozów gitery basowej:
                    http://www.youtube.com/watch?v=DHnvq...eature=related
                    http://www.youtube.com/watch?v=mrav_MSMjNs
                    Wojtek Pilichowski - świetny technik. :wink:
                    http://www.youtube.com/watch?v=lffh968FDJw
                    Jego płyty są śmiesznie tanie. No cóż. Nie jest tak kiepski jak Doda. :lol:

Skomentuj

haha weź mi nie mów o Dodzie , nie zapomne jak byłem w supermarkecie i kilka młodych blondynek kupowało sobie lody " doda" :lol: co za widok :razz:
                      Kolego, głośniki wysoko tonowe nie są w osi kolumny. W tej chwili masz je ustawione tak, że są bliżej stolika rtv, ustaw je odwrotnie aby tweetery były oddalone od telewizora
                      co to da :?: podczas robienia głośników znalazłem jakiś tutorial chyba yoshiego , było w nim właśnie napisane że takie ustawienie tweeterów najlepiej wpływa na ch-ke więc tak zrobiem tym bardziej że tak mi isię podoba :mrgreen: , ale spróbuję :smile: . Co do obudów - ciężko będzie , albo raczej nie wykonalne jest na łukach fornir położyć aby to ładnie wyglądało :???: mogłem zrobić skosy :smile:

btw. Świetnie grają :cool: tylko jak narazie muszę pomyśleć gdzie znaleźć piosenki w formacie flac - na torrentach są ale mało

p.s Wojtek Pilichowski nieźle przerabia tymi palcami :grin:

[ Dodano: 2009-01-01, 17:51 ]
                      ustawiłem tak jak mówiłeś Przemek , musze powiedzieć że słucha sie o wiele przyjemniej , dzwięk nie jest taki punktowy :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                      X