Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

KLONY TOTEM MITE I NIE TYLKO...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

KLONY TOTEM MITE I NIE TYLKO...

Witam

Chcialem sie pochawlic moim dzielem ktore powstalo po czesci z nudow a po czesci z checi uslyszenia tych slynnych TOTEM MITE... bo cena w sklepie jest dosyc spora bo bez przeceny min 2600 zl w zaleznosci od koloru nawet 3000zl a cena zrobienia jak kazdy wie nie jest duza wiec chcialem sie przekonac co to warte

Cewki: 1,2 czy nawet 1,4 mm (nie pamietam juz) 0,82mH
    kondensatory : janzen 2,7 uF
    bass reflexy z polinka sciete pod katem 45stopni tak jak w orginale
    wymiary takie jak w orginale tylko plyta grubsza bo nie 16 a 18 mm wiec nie wiele sie zmienia
    naturalny fornir pomalowany lakierobejca kolor orzech nastepnie lakierem bezbarwnym
    frezy pod glosniki oczywiscie sa
    lekkie wytlumienie watolina i innym materialem do tego celu
    Wszystkie wkrety takie jak w orginale z lbami w ksztalcie walca, na imbusy
    terminale z mozliwoscia bi-amp tez takie jak w orginale, a wiec jak widac roznice sa znikome

odsluch: powiem tak zdziwilem sie ogromnie jak uslyszalem basik ktory sie z nich wydobywa... skad w takich malych (bo w koncu mini monitory) tyle basu gdzie i
    srednica i wysokie rowniez od tego nie odstaja, choc wiemy ze tonsil z wysokich hi-endu to nie ma. Jak dla mnie w tej klasie cenowej za jakie mozna zrobic te kolumienki ciezko szukac czegos co moze rywalizowac... Ogolnie dzwiek przypadl mi bardzo do gustu jak zreszta nie tylko mi bo znajomi nie uwierzyli ze to one tak graja...

a tak wtroceniem niedlugo pojawi sie na forum jeszcze kilka projekcikow a mianowicie hx2 z akustyka, monitorki na 134hds nomex i xt25, monitory na visatonie W100 SC plus stx PJ, kolumny wolnostojace na 2x 18 akx plus vifa dx25, kolumny wolnostojace 2x GDN-17-140-8-SCX plus pj... czyli troche tego bedzie ale trzeba poczekac az wszystko zostanie pokonczone (najszybciej monitory na visatonie, gdyz jeden juz skonczony a drugi trzeba do konca pomalowac i wypolerowac...)

a teraz galeria najpierw totem mite potem kilka fotek roznych projekcikow itd wiecej fotek kazdego projektu pojawi sie po jego zakonczeniu i dokladnym opisaniu, jak ktos teraz chce jakies dokladniejsze foty to prosze pisac poprstu za duzo tego mialem by pokazywac jeszcze dokladniej.
    ps. fotkach to nie przebarwienia tylko zakurzone byly a nie wytarlem:

Totem mite:

Porownanie 3 monitorkow a moze nawet 4 ale ten czwarty troche duzy...

MOJE BIORKO TEZ DIY z wbudowanym glosnikiem (intertechnik MDS 12 multidrive) i panelem (matronix vip) od spodu( pokretla od regulacji suba wyprowadzone

na gore biurka) (jeszcze nie skonczone)

TROCHE JEBNIKU Z POKOJU czyli wzmacniacz sluchawkowy MXM w trakcie produkcji oraz troche przewodow diy

No i fotki z produkcji nie skonczonych 3 zestawow wolno stojacych jeden to hx2 z akustyka drugi 2x18akx plus dx25 oraz 2xGDN-17-140-8-SCX plus pj ale to wkrotce

Czaruję...
X