Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Zestaw x.0] Kino domowe GDWK-10-200-8-PJ i GDN-14-100-8-SCX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Zestaw x.0] Kino domowe GDWK-10-200-8-PJ i GDN-14-100-8-SCX

Witam wszystkich

Jakieś 2 tygodnie temu ukończyłem moje kino domowe na przetwornikach jak w tytule

Zwrotnice zamówiłem u Pawła S (nie chciało mi się samemu robic) koszt 380 pln
    Głośniki zamówiłem w STX koszt chyba 480 pln
    fornir sosnowy dostałem - free
    mdf dostałem od stolarza - free
    kleje i bejce dostałem - free
    lakier domalux kupiłem 38 pln zostało jeszcze b dużo (malowane 2 razy)

Dużo tego free :razz:

konstrukcja skrzynek ogólnie dostepna w necie jedynie centralny to chyba nietypowa konstrukcja: poj 7 litrów z membraną bierną (głośnik na zwarciu)
    Po zamontowaniu i odpaleniu wszystko gra ok czasami tylko na niektórych kanałach telewizji N mało basu, siła głosu ok, jakośc dźwieku ok - wszystko napędzane DENON 1802 (może ma ktoś do niego pilota?)
    Bez Suba sie nie obędzie, już sie rodzi w głowie (SLS 10 albo SLS 12)

teraz jak tu dołączyc zdjęcia hm....

Jak coś to pisac na maila bo czasu mało aby śmigac po forach :(

BRAWO :!: :cool:
    nareszcie ktos skonczyl kino do ktorego zrobilem juz chyba 3-4 komplety zwrotnic

wszystko fajnie, ladnie ale widac drobne bledy na jednej satelitce

mozesz wrzucic dokladniejsze foto gotowego centrala?

Zamieszczone przez horus_se
    jedynie centralny to chyba nietypowa konstrukcja: poj 7 litrów z membraną bierną (głośnik na zwarciu)
    tutaj kilka slow wyjasnienia.
    klasyczne membrany bierne to glosniki bez napedu z dodatkowym obciazeniem. zeby to dobrze dobrac to trzeba sie troche pobawic
    po rozmowie z Sound Wave'em, powiedzial mi ze najlepsza membrana bierna jest wlasnie zwykly glosnik ze zwartym uzwojeniem. wtedy indukujaca sie w cewce SEM przeciwdziala wycyleniu i glosnik sam sie tlumi.
    mozna to rowniez regulowac poprzez rezystory przylaczane do glosnika. jak to dokladnie dziala to mnie sie nie pytajcie - nie robilem jeszcze testow :P

Zamieszczone przez horus_se
    Bez Suba sie nie obędzie, już sie rodzi w głowie (SLS 10 albo SLS 12)
    SLS12 tutaj bylby dobry. tylko ze biorac pod uwage jego cene i wymagana moc (on ma 8ohm) to polowalbym na mivoca XAW 310

Skomentuj

oto dodatkowe zdjęcia centrala

jest wada na jednej satelitce bo założyłem zły frez i musiałem sie jakoś ratowac :(
      jesli chodzi o mivoca to pewnie dobry przetwornik tylko nigdzie nie mozna go dostac, kol Irek polecil mi sls10 cena 280pln sls12 307pln

Skomentuj

szkoda tylko ze center nie jest spojny stylistycznie z satelitkami (nachodzace GDNy na GDWK)
        ale ogolnie i tak jest dobrze

SLS do kina jest OK - nawet mi sie podobal. ale nie za taka cene :???:

Skomentuj

Fajne kino..
          BTW a mialem do sprzedania 2xSLS10 jak noweczki za 400zł to nikt nie chciał ; )... byłyby tu idealne

Skomentuj

wszystko fajnie ładne kino tylko mi się nie podobają fronty, ładniej wyglądałyby podłogówki tym bardziej ze z tego co widać masz na nie miejsce.

Skomentuj

Właśnie że nie ma miejsca na podłogówki, nie chciałem ich stawia zaraz przy tv, chciałem po rogach ale żonka ustawila tam swoje zabawki :mrgreen:

Skomentuj

Możesz podać wymiary monitorów ?

Skomentuj

Eleganckie kino,gratki wielkie.Ja bym wolał na przód podłogówki,ale jak to woli..
                  Dobra robota.Pozdrawiam.

Skomentuj

Maciek M., oj widze ze sie nie chce szukac :P

http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
                    http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
                    http://rapidshare.com/files/15005779...N_150___PJ.PDF
                    http://rapidshare.com/files/15925242...4_SCX___PJ.PDF

Skomentuj

Bardzo ładne kolumienki. Własnie takie podobają mi się najbardziej. Ładny fornir.

Skomentuj

Pawel S. Ty masz chyba w notatniku ta tresc zapisane z linkami tyle razy sie to przewija co ? :lol:

Skomentuj

dolphin123, tak. najpierw co chwila szukalem, ale ze coraz czesciej trzeb bylo to wklejac to zpisalem w notatniku :P

Skomentuj

tak myslalem :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                            X