Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 1-drożne] mało powarzne kolumny na arz 6608

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Kolumny 1-drożne] mało powarzne kolumny na arz 6608

Witam,
    oto moja pierwsza konstrukcja - kolumny na arz 6608. Chciałem nabrać trochę doświadczenia w składaniu płyt, zastanawiałem się czy da się sklepać kolumny przy pomocy zwykłej ręcznej piły do drewna i wiertarki, czy w ogóle to coś z tego będzie, jakoś się udało. Może zrobię kiedyś coś poważniejszego :) Kolumny zrobiłem z płyty wiórowej ze starej szafki 1,7mm trochę za gruba ale innej nie miałem:/ ma 20l bass refleks strojony na 60Hz Otwór jest trochę za wielki ale nie mam jak tego teraz zmienić, wydaje mi się że 20l to też za dużo jak dla tego arz'a... Gra on nawet całkiem przyzwoicie :) kolumny kosztowały mnie niedużo:
    dwa arz 6608 70zł, kleje, wkręty, miałem otwory i terminale nie wyszło więcej niż 90zł
    Kolumny grają pod diorą ws442 mam też korektor.

szafki 1,7mm trochę za gruba ale innej nie miałem:/
    Chyba 17mm .. Za gruba? Skądże - w sam raz.

zastanawiałem się czy da się sklepać kolumny przy pomocy zwykłej ręcznej piły do drewna i wiertarki
    A myślisz, że inni to czego używają jeszcze? Chyba, że chodziło Ci o nożyk, klej, czy nożyczki :P

Jeśli o frezarke - spokojnie - dużo osób nie ma i ładniejsze kolumny im wychodzą! :)

Źle zrobiłeś obijając/oklejając te pudełka "tym czymś" ... Mogłeś dać 10zł za jakiś najzwyklejszy laminat oklejając przód górę i boki tylko ..

Skomentuj

Wywal ten br :P
      To wcale nie za dużo jak dla ARZ :) Spokojnie

Skomentuj

wykończenie bajka.... :lol: skoro robiles to zeby sie czegos nauczyc to mogles zakupic kawalek forniru i sie z nim tez pobawic... konstrukcja sklepana zeby sklepac, niestety nie wiele ylo tu przemyslane pod wzgledem wizualnym... (br wykonczenie wymiary)

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
          Chyba 17mm .. Za gruba? Skądże - w sam raz.
          Do jednej arzki w sam raz to jest 10mm :P

Skomentuj

Re: mało powarzne kolumny na arz 6608

Zamieszczone przez lord.lukash
            mało powarzne kolumny na arz 6608
            Faktycznie mało "powarzne". Tak jak Twoje podejście do ortografii

Skomentuj

fornir by mnie chyba więcej wyszedł niż same głośniki :lol:
              na początku myślałem że kolumnę pomaluję matową czarną farbą ale że miałem dużo szpachli na bokach to nie wypaliło bo przecież ukruszyło by się zaraz przy jakimś uderzeniu... a miałem nierówno płyty powycinane, następnym razem to dokładniej będę rysował linie :sad:
              wziąłem więc to co miałem i okleiłem, a jak wpadnie mi w ręce jakiś czarny materiał to może okleję drugi raz...
              br taki miałem i źle zrobiłem że go użyłem, trzeba było coś o mniejszej średnicy dać... myślałem aby go wywalić i dać jakiegoś wysokiego na jego miejsce a br wywiercić z tyłu

Skomentuj

Zamieszczone przez lord.lukash
                fornir by mnie chyba więcej wyszedł niż same głośniki :lol:
                6zł / mkw ;]

Oforniruj , odwróć kolumny o 180 stopni i daj normalny terminal i będzie miało ręce i nogi :)

Skomentuj

Jak dla mnie wygląd to ciekawa sprawa,co do litrażu chociaż mogłes jakos to wyliczyć i ten br dać odpowiedni wtedy może by nawet zle nie grało.

Skomentuj

No i był liczony ten br 60hz 20l....

Skomentuj

Czaruję...
                    X