Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kino Domowe made by Ploter

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kino Domowe made by Ploter

Witam wszystkich forumowiczów. Chciałem pokazać moj zestaw kina domowego który kompletowałem mając zaoszczędzone fundusze :) jako jeszcze młody chłopak :) 5 lat temu. :)

Fronty:

ARN 188/05/04 x2 + SC10N - na zwrotnicy Killera (schemat) zrobiona własnoręcznie - czekam na nowy projekt może będzie lepiej :) bo średnica troszkę kuleje :( Fornir Klon lub Jesion nie pamiętam bo kolega fornirował w zakładzie stolarskim na prasie. Lakier bezpodkładowy półmat :) Frezy to 4mm HDF na froncie. :)

Efektowe:

ARN 188/03/08 + ARV104 - Pierwsze moje kolumny :) klon kolumn kolegi Maxdilla :) więcej info w jego temacie. zwrotka to tylko kondensator na ARVke i tłumik. Wykonczenie okleina PCV (zmiana na fornir w najbliższym czasie) Na początku robiły jako stereo :) dlatego standy z rury z kajneru :) polerowane na tokarce papierem: 100, 200, 400, 800, 1000, 2000 :) Efekt jak na fotkach :) Stand skręcony z kolumną śrubą fi 8mm.

Centralny:

ARN 150/60/4 X 2 + SC10N - zwrotnica to kondensator na Visatona. Paczka zamknięta wytłumiona. Fornir brzoza lakier półmat bezpodkładowy. Kolumna wzorowana na Triangle :) Nóżka zaginęła w akcji chyba kumpel gdzieś na zakładnie stolarskim przepasł :P

I podnóżka która zaginęła ale odzykam lub zrobię nową.

SUBwoofer: Najsłabsze ogniwo ale gra KOPPA DW120 otrzymany za darmo :) Paczka 64 litry podpiętypod koncówkę centralnego w amplitunerze :) tak też można :) TDA 7294 W trakcie montażu :) Oklejenie obłogiem jesionowym w tym tygodniu.

NAPĘD: Yamaha RV-x 592 - 2X70W Fronty, 70W Central, 2X35W Efektowe.

Całość gra dośc przywoicie podpięte do kompa :) dźwiekówka Audigy 2 ZS Notebook
    będzie lepiej jak zwrotnice zrobię.
    Koszty:
    Fronty - 400zł
    Efektowe - 200zł
    Central - 200zł
    Sub - za darmo
    Wzmak - 400zł
    SUMA - 1200zł rozłożona na raty na 3 lata

Dziekuję za uwagę. Jak zwykle surowo oceniać :) tylko mnie nie zjedzcie Pozdrawiam.

Film na tym monitorze ogladasz? Osobiscie wolalbym ogladac filmy z dobrym stereo niz z czyms takim ale jedno trzeba przyznac - napracowales sie sporo :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow
      Osobiscie wolalbym ogladac filmy z dobrym stereo niz z czyms takim
      Ale DTS robi swoje grunt ze gra, pozatym to było dawno temu robione jak tylko troszkę kasy się dorwało to sie robiło. A i odrazu sie nie porywałem na konstrukcje za 1,5 kzł Zostało teraz tylko dopracować zwrotnice :P ofornirować kupić TV 37 cali i bedzie kino jak marzenie

Skomentuj

Fajne logo dodałeś :roll: Orginalne :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez pawloos
          Orginalne
          oryginalne...
          A co do kina to jest całkiem całkiem, wykończyć je tak żeby nie wyglądało tak że każda kolumna jest z innej parafii i będzie git :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez pawloos
            Fajne logo dodałeś :roll: Orginalne
            Oryginalne bo samodzielnie wymyślone a zrobione na blaszce i wypalone laserem.
            Dokładnie na takiej samej jak na pucharach symbolicznych :) itp :)

Zamieszczone przez csbiczek
            wykończyć je tak żeby nie wyglądało tak że każda kolumna jest z innej parafii
            Do tego dążę żeby były wszystkie jednakowe wszystkie fornirowane :) żeby miały jednakowy chociaż kolor

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter
              Do tego dążę żeby były wszystkie jednakowe wszystkie fornirowane żeby miały jednakowy chociaż kolor
              jak bedziesz cierpial na nadmiar wolnego czasu to zrob nowe obudowy do wsyzstkich naraz
              zeby byly spojne stylistycznie i tak samo wykonczone

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                zrob nowe obudowy do wsyzstkich naraz
                zeby byly spojne stylistycznie i tak samo wykonczone
                Niestety na nadmiar czasu nie narzekam :P ostatnio :P ale myślałem efektowe ofornirować tak jak centrala bo mi fornir został a subik to będzie niespodzianka :)

A Tobie chodzi żeby efektowe też były klocki bez pochylonej ścianki ??

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter
                  A Tobie chodzi żeby efektowe też były klocki bez pochylonej ścianki ??
                  zeby wsyzstkie wygladaly tak samo - ten sam styl, te same wymiary, taki sam wyglad

Skomentuj

Trochę się biorę za moje kino a fotka wyżej to podstawy pod fronty :) wyglądają jak marmurek szary :) a to jest blat roboczy wiórówka 36mm laminowana brzegi oklejone :) Jutro kolce :) i stawiamy :) zobaczymy czy kolce coś dadzą :)

Skomentuj

Kolce zawsze coś dają, najczęściej dziury w podłodze jeśli nie użyje się podkładek:)
                      Prawie jak marmurek, choć jak zwykle prawie jakąś różnicę robi...

Skomentuj

Zamieszczone przez marjano82
                        Prawie jak marmurek, choć jak zwykle prawie jakąś różnicę robi...
                        Ot taką niewielką :) jak na fotce :)

I kolce pod podstawą:

Następne do zmiany są wkręty :) na imbusowe :)

Zmianę już zauważyłem :) kolumny są wyżej o 9 cm :) i siedząc przy biurku mam teraz wiecej wysokich tonów :cool: :cool:

[ Dodano: 2009-10-09, 22:03 ]
                        Edit:

I jeszcze fotka jak wygląda to od spodu :)

Skomentuj

ploter http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...579c826e4.html jeszcze ze 5 monitorów, 40 subów i 1000 500 100 900 frontów sobie poustawiaj przy kompie

lol

ehhehe, to dopiero musi "grać" :)

co do konstrukcji to monitory są tragicznie wielkie, kolosy, ble... bez pomyślunku wymiary.

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero
                            jeszcze ze 5 monitorów, 40 subów i 1000 500 100 900 frontów sobie poustawiaj przy kompie
                            Miałem więcej :P ale to mój pokój i tylko tak mogłem przedstawić wszystkie naraz :P

Zamieszczone przez El_liero
                            co do konstrukcji to monitory są tragicznie wielkie, kolosy, ble... bez pomyślunku wymiary.
                            Powiedz to koledze Maxdila :)

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5362

Kolumny wzorowane na jego projekcie

[ Dodano: 2009-10-17, 10:27 ]
                            A na obecną chwię wygląda to tak:

[ Dodano: 2009-10-25, 21:11 ]
                            No i subik doczekał się oklejenia. Obłóg jesion. Kilka błędów znów przy oklejaniu ale to się poprawi :P (za mało kleju w kilku miejscach)

Jutro Lakier :)

[ Dodano: 2009-10-26, 13:52 ]
                            Czyli już ;p

[ Dodano: 2009-10-30, 15:05 ]
                            No i stało się !! Subik został wykończony :) Fornir Jesion malowany Domaluxem półmat warstw 3 :) nóżki 10 cm meblowe aluminium.

Skomentuj

Teraz to wygląda dużo lepiej, bardziej nowocześnie :) Czym to aktualnie napędzasz? Dalej TDA? No i gdzie jest wzmacniacz/panel?

Skomentuj

ploter, Ładnie,ładnie,działasz na całego,popieram słowa barta.
                                Zamieszczone przez bart210
                                Czym to aktualnie napędzasz?
                                Z tego co mi wiadomo to amplituner YAMAHA.

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                                  Czym to aktualnie napędzasz? Dalej TDA? No i gdzie jest wzmacniacz/panel?
                                  Subika napędzam koncówką mocy Cetralnego z Ampli Yamahy :P a panel i wymiana głośnika będzie jak się zarobi troche kasy :)

Teraz na odstrzał idą efektowe :) zmiana paczki i tu nasuwa sie pytanie :) czy bassrefleks z przodu czy z tyłu :P

[ Dodano: 2009-11-30, 21:32 ]
                                  Dołączam pomiary kartą MLS pożyczoną z uczelni

Potwierdza to sposób wykonania schematu zwrotnic przez pana Killera, bo od strony technicznej zwrotki wykonałem sam.

[ Dodano: 2009-12-07, 18:06 ]
                                  No i kończę nowe paczki do monitorów efektowych :)

[ Dodano: 2009-12-26, 13:23 ]
                                  Tak więc sprawiłem sobie pod choinkę nowe paczki do efektowych do kina :) tak prezentują się w pełnej krasie

[ Dodano: 2009-12-26, 13:25 ]
                                  Oraz centralny i subwoofer w dobrej jakosci :)

[ Dodano: 2010-05-25, 22:16 ]
                                  A na obecną chwilę wygląda to tak:

[ Dodano: 2010-09-15, 20:34 ]
                                  Subik otrzymał panel. 100W @ 8 ohm :) i spłenia swoje zadanie :)

Skomentuj

Komplet głośników kina do sprzedania.... cena wywoławcza 1500zł :) Chętnych zapraszam na odsłuchy

Skomentuj

Czaruję...
                                    X