Witam wszystkich forumowiczów. Chciałem pokazać moj zestaw kina domowego który kompletowałem mając zaoszczędzone fundusze :) jako jeszcze młody chłopak :) 5 lat temu. :)

Fronty:
ARN 188/05/04 x2 + SC10N - na zwrotnicy Killera (schemat) zrobiona własnoręcznie - czekam na nowy projekt może będzie lepiej :) bo średnica troszkę kuleje :( Fornir Klon lub Jesion nie pamiętam bo kolega fornirował w zakładzie stolarskim na prasie. Lakier bezpodkładowy półmat :) Frezy to 4mm HDF na froncie. :)

Efektowe:
ARN 188/03/08 + ARV104 - Pierwsze moje kolumny :) klon kolumn kolegi Maxdilla :) więcej info w jego temacie. zwrotka to tylko kondensator na ARVke i tłumik. Wykonczenie okleina PCV (zmiana na fornir w najbliższym czasie) Na początku robiły jako stereo :) dlatego standy z rury z kajneru :) polerowane na tokarce papierem: 100, 200, 400, 800, 1000, 2000 :) Efekt jak na fotkach :) Stand skręcony z kolumną śrubą fi 8mm.

Centralny:
ARN 150/60/4 X 2 + SC10N - zwrotnica to kondensator na Visatona. Paczka zamknięta wytłumiona. Fornir brzoza lakier półmat bezpodkładowy. Kolumna wzorowana na Triangle :) Nóżka zaginęła w akcji chyba kumpel gdzieś na zakładnie stolarskim przepasł :P

I podnóżka która zaginęła ale odzykam lub zrobię nową.

SUBwoofer: Najsłabsze ogniwo ale gra
KOPPA DW120 otrzymany za darmo :) Paczka 64 litry podpiętypod koncówkę centralnego w amplitunerze :) tak też można :) TDA 7294 W trakcie montażu :) Oklejenie obłogiem jesionowym w tym tygodniu.

NAPĘD: Yamaha RV-x 592 - 2X70W Fronty, 70W Central, 2X35W Efektowe.
Całość gra dośc przywoicie podpięte do kompa :) dźwiekówka Audigy 2 ZS Notebook
będzie lepiej jak zwrotnice zrobię.
Koszty:
Fronty - 400zł
Efektowe - 200zł
Central - 200zł
Sub - za darmo
Wzmak - 400zł
SUMA - 1200zł rozłożona na raty na 3 lata
Dziekuję za uwagę. Jak zwykle surowo oceniać :) tylko mnie nie zjedzcie
Pozdrawiam.

Fronty:
ARN 188/05/04 x2 + SC10N - na zwrotnicy Killera (schemat) zrobiona własnoręcznie - czekam na nowy projekt może będzie lepiej :) bo średnica troszkę kuleje :( Fornir Klon lub Jesion nie pamiętam bo kolega fornirował w zakładzie stolarskim na prasie. Lakier bezpodkładowy półmat :) Frezy to 4mm HDF na froncie. :)

Efektowe:
ARN 188/03/08 + ARV104 - Pierwsze moje kolumny :) klon kolumn kolegi Maxdilla :) więcej info w jego temacie. zwrotka to tylko kondensator na ARVke i tłumik. Wykonczenie okleina PCV (zmiana na fornir w najbliższym czasie) Na początku robiły jako stereo :) dlatego standy z rury z kajneru :) polerowane na tokarce papierem: 100, 200, 400, 800, 1000, 2000 :) Efekt jak na fotkach :) Stand skręcony z kolumną śrubą fi 8mm.

Centralny:
ARN 150/60/4 X 2 + SC10N - zwrotnica to kondensator na Visatona. Paczka zamknięta wytłumiona. Fornir brzoza lakier półmat bezpodkładowy. Kolumna wzorowana na Triangle :) Nóżka zaginęła w akcji chyba kumpel gdzieś na zakładnie stolarskim przepasł :P

I podnóżka która zaginęła ale odzykam lub zrobię nową.

SUBwoofer: Najsłabsze ogniwo ale gra

NAPĘD: Yamaha RV-x 592 - 2X70W Fronty, 70W Central, 2X35W Efektowe.
Całość gra dośc przywoicie podpięte do kompa :) dźwiekówka Audigy 2 ZS Notebook
będzie lepiej jak zwrotnice zrobię.
Koszty:
Fronty - 400zł
Efektowe - 200zł
Central - 200zł
Sub - za darmo
Wzmak - 400zł
SUMA - 1200zł rozłożona na raty na 3 lata

Dziekuję za uwagę. Jak zwykle surowo oceniać :) tylko mnie nie zjedzcie

Skomentuj