Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kino 5.1 by mistrzu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

na oko juz widze ze wysokosc maja 37 a nie 27 :razz: bo sa nieco nizsze nisz subwofer a sam glosnik od suba z basreflexem bd mial 33 cm :razz:
    a powiedz jeszcze jaka jast ich glebokosc tylko nie sciemniaj :razz: :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez pajol112
      na oko juz widze ze wysokosc maja 37 a nie 27 :razz:
      dobrze zauważyłeś, głębokość to 25 cm maja mniej jak 12L.

Bas refleks wyszedł trochę inaczej niż planowałem (na kartce wyglądało inaczej- miałem zrobić zaokrąglenia na wlocie, ale się przestraszyłem jak fornir obrobić w tym miejscu), nikt nie pisał że BR nie może być blisko wysokotonowego (gdzieś jest taka konstrukcja w gotowych albo kupnych, trochę się na niej wzorowałem). Otwór pod BR to 50mm standard jak na monitor. Piszecie że są za szerokie, właśnie takie miały być. Macie jakąś manie na punkcie czarnych imbusów i szerokości kolumn!.

Skomentuj

Można powiedzieć 'fala krytyki' ale jak tu nie krytykować, co z tego że wykonanie wygląda na porządne jak proporcje spitolone, co z tego że głośniki niezłe jak porozrzucane na froncie, co z tego że sub wygląda dobrze jak jest niedopasowany do reszty zestawu SPL,em, BR,y w centralnym dopełniają całość.
        Napracowałeś się ale nie przemyślałeś wszystkiego, każdy robi błędy ale nie tyle na raz, może w przyszłości zrobisz jakąś modernizację, gratulację za zapał do pracy.

Skomentuj

Zamieszczone przez mistrzu
          Macie jakąś manie na punkcie czarnych imbusów i szerokości kolumn!.
          nikt tu nie ma takiej mani tylko, chodzi o estetyke. Też w swoich kolumnach mialem cynkowane imbusy, i mi nie przeszkadzały ale raz z nudów pomalowałem je na czarno markerem, i szok.. kolumna od razu wyglada inaczej. A co do szerokości to co kto woli, rzecz gustu. Ale ja tez mam taki jak reszta :)
          Pokaż ich tył, jakie terminale zastosowałeś?

Skomentuj

Ja musze pochwalic polozenia forniru, lakierowanie itd.
            No niestety czesc projektowa lezy i kwiczy..

Skomentuj

Panowie spokojnie! Akurat w tym przypadku prawie wszystko można naprawić. Jeśli chodzi o za duży litraż (jak niektórzy twierdzą) to można dołożyć do budek jakiś balast (worki z piachem?) i ponownie zestroić, a co do wyglądu, hmm - jeśli mistrzowi się podobają to ok. a jak się przestaną podobać to założy sobie ładne maskownice i będzie git.

Skomentuj

Witam ponownie po dłuższej przerwie. Może uda mi się wygospodarować trochę czasu na zrobienie nowych bud. Pograło to trochę u mnie, nie jestem w 100% zadowolony z nich. Zanim zacznę coś robić postaram się nie zrobić byka na początku.
                Co chcę zmienić/ nie podoba mi się:
                1. Wielkość monitorów, nie wiem dlaczego zdecydowałem się na budę z br (pewnie wyczytałem na forum że można zyskać parę dB)
                ,strasznie dużo miejsca zajmuje zestaw 5.1; nowe założenie to buda zamknięta 5-8l (muszę zmieniać zwrotnicę?)
                2. Nie podoba mi się kiedy włączam suba (właściwie tylko do oglądania filmów) , wydaje mi się że wydaje tylko buczenie.
                Do muzy brakuje niskich tonów, (nie włączam suba bo tylko buczy), dlatego zastanawiam się czy nie zrobić 2 frontów 3way.
                Czy jest zwrotnica 3way dx25 15akx 22 scx?
                ; lub jak to inaczej rozwiązać?
                Z góry dzięki za pomoc

Skomentuj

Czaruję...
                X