Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 2-drożne] Coś w stylu TOTEM-ów ale o ciut lepszym b

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Kolumny 2-drożne] Coś w stylu TOTEM-ów ale o ciut lepszym b

Założenia były banalne coś taniego małego dla siostry najlepiej w stylu klonów Totema(bo jej się podobały.
    Traf chciał że na allegro trafił się zestaw głośników wraz z zwrotnicami wyprutych z gotowych angielskich kolumn z lat 90' model jak dobrze pamiętam to Mission 760i.

Obudowa 18mm płyta wiórowa , pojemność 7l strojone na 56hz , wytłumienie to gąbka 3 cm na bocznych ściankach i wełna na tylnej i spodniej ,fornir to dąb bejcowany po czym mocno przytarty papierem , na koniec 3 warstwy Hartz laka półmatowego.

Galeria:

Wrażenia odsłuchowe :!: Masakra :!: średnica boska nawet moje seasy takiej nie mają wysokie nawet nie złe nie kłują nie szeleszczą są poprawne na pewno lepsze od Tonsili i Stx-ów jakie do tej pory słyszałem lecz do TBFC/G trochę im brakuje , bas jak na takie mikrusy naprawdę niezły porównywalny z tonsilem 13/40/2 (ogólnie bardzo podobne są oba te woofery).
    Jestem z nich bardzo zadowolony a szczególnie z ich brzmienia bo głośniki kupione w ciemno na Allegro a efekt grubo przerósł oczekiwania , teraz dylemat co z nimi zrobić sprzedać , podarować siostrze (takie było początkowe założenie) czy zostawić sobie jako drugi zestaw :?:

Zamieszczone przez toma085
    Wrażenia odsłuchowe :!: Masakra :!: średnica boska nawet moje seasy takiej nie mają
    i właśnie dlatego boję się wchodzić w projekt z niskim cięciem.. Bo średnica odegrana przez midwoofer gra po prostu inaczej.

Wizualnie prezentuje się całkeim dobrze, dobrze proporcje dobrane, gratuluje :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
      i właśnie dlatego boję się wchodzić w projekt z niskim cięciem.. Bo średnica odegrana przez midwoofer gra po prostu inaczej.
      wszystko ładnie pięknie ale słucham ich już ze 3 godziny i zaczyna mi się już robić natarczywa , może to z przyzwyczajenia do seasów ale na pewno one tak nie męczą szybko uszu przy długim słuchaniu.

Skomentuj

Witam!

Fajne klony ;-) Osobiście dałbym inny fornir, ale to kwestia gustu. Sam mam w planach zrobić klony Totem Mite, ale to jak już nie będę miał co robić :-D

Z tego co widzę, wystawiłeś już je nawet na allegro ;-) http://allegro.pl/item923000220_moni...otem_mite.html

Pozdrawiam,
        Krzysiek191022.

Skomentuj

krzysiek191022, z ciekawości żeby zobaczyć jaką cenę osiągną jeśli zadowalającą to sprzedam jeśli nie to zostają.

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
            z ciekawości żeby zobaczyć jaką cenę osiągną jeśli zadowalającą to sprzedam jeśli nie to zostają.
            sory ze sie wpieprzam, ale nie widze ceny minimalnej. allegro to nie zabawa!

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh
              zawsze mozna na pare sekund odwolac wszystko z opisem " skradziono "
              osobiście wkurzają mnie tacy zawodnicy. Jak nie chcesz czegoś sprzedać to nie wystawiaj. Lub chociaż napisz ile byś za to chciał.

Bardzo ładne monitorki. Osobiście rozglądam się za jakimiś głośnikami pod taki mały tani zestaw.

[ Dodano: 2010-02-14, 10:13 ]
              fajnie by było zrobić do nich maskownice
              a poza tym strasznie duży terminal
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh
                zawsze mozna na pare sekund odwolac wszystko z opisem " skradziono "
                a zebys Ty co chwile uczestniczyl w takiej aukcji, zycze Ci tego. Szczegolnie jak bedziesz mial malo czasu i potrzebowal czegos bardzo. Allegro to serwis aukcyjny z ktorego maja kase jego wlasciciele, od tego jest cena minimalna, zeby nie sprzedac jak bedzie za malo, albo odrazu wywolawcza ustawic wyzsza, to juz nic nie kosztuje.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                  sory ze sie wpieprzam, ale nie widze ceny minimalnej. allegro to nie zabawa!
                  wszystko się zgadza ale aukcja nieźle ruszyła jest ogromne zainteresowanie więc skończy się finalizacją.

Skomentuj

toma085, będą prawie bliźniaki

Skomentuj

Czaruję...
                    X