Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

RockfordFosgate P1 By Miś :P

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[subwoofer] RockfordFosgate P1 By Miś :P

Zabawa z subwooferem się zaczęła od kiedy kupiłem panel wzmacniacza Pa12.1. Pierwszym moim głośnikiem był Jbl Gt5-12 który zagościł w obudowie zamkniętej 27L. Grał dość przyzwoicie, ale bardziej nadawał się do filmów niż do muzyki, jest wg mnie dość powolny, w obudowie br pewnie było by gorzej.

Z czasem postanowiłem go zmienić na coś szybszego, o mniejszej mocy, który można by łatwiej wysterować. Wybór padł na RockfordFosgate R1, bo nie było mnie stać na P1. Wąchałem się z zakupem R1, ale z czasem znalazłem w sklepie w ofercie specjalnej za 299 z przesyłką P1!!! Pomyślałem że los się do mnie uśmiechną i bez wahania kupiłem. Nie żałuje wydanych pieniędzy na ten głośnik. Gra bardzo przyzwoicie, szybko i konkretnie, ma dobrego kicka. Źródłem sygnału jest dla niego amplituner kina domowego Onkyo, ale muszę to zmienić bo podłączając bezpośrednio do kompa głośnik robi się szybszy, amplituner strasznie rozciąga niskie częstotliwości.
    Obudowa zamknięta, 46l netto, waga ok 30kg, w środku dwa wzmocnienia na skrzyź, wygląda jak taka mała wirówka do prania lub mała lodówka heheh w pokoju robi niezły zamęt.

Pozdrawiam :)

Jak dla mnie bomba.Fajnie to wygląda i pewnie też tak gra:) Oby więcej takich hi.Pozdrawiam

Skomentuj

Obecnie zastanawiam się nad tym by może usztywnić, i dociążyć obudowę bo wpada w niezłe wibracje :/ Lepiej by było gdyby kolumna nie grała a głośnik. Gumowe masywne nóżki też nie pomagają. A jak u was z subami jest w domu?

Skomentuj

Trzeba było zrobić front z 2 płyt i dać wzmocnienia w skrzyni,dwa wzmocnienia sprawy nie załatwia!,
        Jak dla mnie 4.5-10pkt nie podobaja mi sie ostre ranty to że mogłes wpuscic głosnik do srodka na pierwszym zdjeciu wyglada to strasznie albo pada tak swiatło albo okleina jest pomarszczona i sa pęcherze powietrza nie napisałeś ile na to wydaleś kasy czym to zasilasz co najważniejsze jak to gra no i 2 zdjecia;/
        Mam nadzieje że nastepne konstrukcje beda bardziej przemyslane

Skomentuj

W sumie nie doczytałeś się Marios221 :) Wzmacniacz Pa12.1 na początku napisane, 200Rms.
          A grubość ścianek to 3,6cm, 2 płyty mdf 18mm na każdą ściankę. Okleina jest ok, głośnika nie wpuszczałem w środek bo nie miałem wtedy zakupionej frezarki, a otwór na głośnik był wywiercany wiertłem może jakieś 300 otworków, ale kto by to liczył.

Skomentuj

A mi się podoba :) Ten rock ma ładny kosz więc może sobie spokojnie wystawać. Poza tym to nie tweeter i podfrezowanie nie wpływa tutaj na dźwięk Przynajmniej nie wyrwie głośnika, gdy kolega będzie chciał powatować.

Skomentuj

Czaruję...
            X