Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

USHER Lauro Preto

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mnie zastanawia ta zapadlosc przed 200Hz. Czyzby niewytlumiona fala stojaca ?

Skomentuj

Tak, mnie też to zaniepokoiło. Czy to niewytłumiona fala stojąca to niech fachowcy się wypowiedzą. Ja innego wytłumaczenia nie widzę. Natomiast górka przy 1000Hz to cecha wszystkich węglówek SS czy Usher.
      Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Charakterystyka mieści się w +/- 2dB to i tak bardzo ładnie, pokaż w przeciwfazie i wszyscy będą zadowoleni :) Zwrotnica jest Irz ?

Skomentuj

Specjalnie dla Ciebie na nowo rozłożyłem sprzęt pomiarowy w salonie. Dzień urlopu, dzieci w przedszkolu ... Nawet znalazłem miejsce w pokoju gdzie da się ustawić marker na 12,5ms :)
          Zwrotnica 12/18dB. Podział ok. 2300Hz. Poniżej wykres w przeciw fazie i łączony. Więc wszyscy powinni być zadowoleni.

Skomentuj

Zadowolony :) dzięki

Skomentuj

ja bym dał 18/18dB to przy 3,5-4kHz nie było by tej górki, która spowodowana jest przez niskosredni
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Konradzie a czy byłbyś tak dobry i pomierzył również zestaw na fountekach? Jestem akurat w trakcie składania zestawu na fw168 i cd1.0 (wiem, że sam złożyłeś zestaw z fw146) a jestem ciekaw czy pomiar użytkownika będzie się pokrywał z pomiarem Z Akkusa :)
                Last edited by eternality; 02.03.2012, 19:42.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  ja bym dał 18/18dB to przy 3,5-4kHz nie było by tej górki, która spowodowana jest przez niskosredni
                  Nie projektowałem tej zwrotki tylko kopiowałem. Sądzę, że autor przerobił i taki wariant więc pewnie wybrał mniejsze zło.

---------- Post dodany o 21:07 ---------- Poprzedni post o 20:57 ----------

Zamieszczone przez eternality Zobacz posta
                  Konradzie a czy byłbyś tak dobry i pomierzył również zestaw na fountekach? Jestem akurat w trakcie składania zestawu na fw168 i cd1.0 (wiem, że sam złożyłeś zestaw z fw146) a jestem ciekaw czy pomiar użytkownika będzie się pokrywał z pomiarem Z Akkusa
                  Nie na temat...
                  Próbowałem zrobić pomiary F1 ale nie mam stojaków (stoją na szafce przy TV). Kombinowałem ustawiając kolumną na pufie ale kaszana wychodziła więc dałem sobie spokój. Witek Albecki to profesjonalista więc nie martw się. Mierzy w Clio na pewno dokładniej niż my. Natomiast wkrótce będę mierzył FW168 z CD3.0. Obudowy testowe już mam tylko czasu brak. Zacznę od 24dB przy 2,5kHz jak Troels. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Skomentuj

KonradRak to połóż kolumnę na stołku a mikrofon powieś na suficie (żyrandolu)
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      KonradRak to połóż kolumnę na stołku a mikrofon powieś na suficie (żyrandolu)
                      Tak robiłem w małym pokoju ale na gównianym mikrofonie. Wkładka za 2zł, rurka 30cm. Teraz mam WM61A z rurką 1,5m !. Przewód mikrofonowy ma 2m. Jak ustawię pionowo to JIG i komputer trzeba by zamontować na suficie :) Prościej będzie już zrobić standy do Founteków.

Skomentuj

Nie na temat...
                        albo zastosować dłuższy kabel do mikrofonu
                        mój ma 5m i nie ma z nim żadnych problemów
                        tylko ja głównie musze zamontować mikrofon na siedzeniu kierowcy i kabel przeciągnąć do bagażnika lub na stolik za samochodem
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                          KonradRak zwracałem juz Ci uwagę...
                          od takich postów jest odpowiedni temat
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                            Przepraszam. Nie wiedziałem. Na pewno nie zwracałeś mi uwagi, kiedy ?!

Skomentuj

Czaruję...
                            X