Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny Ziebiego II (GDN 13-50-9 + KT22taf)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[2-drożne] Kolumny Ziebiego II (GDN 13-50-9 + KT22taf)

Kolumny Ziebiego II (GDN 13-50-9 + KT22taf)

Sporo osób "nowych nie kojarzy mnie" wiec muszę pokazać coś by nie wyjść na "buca". Do wszystkich co chcą napisać ze proste kształty, TAK KOCHAM PROSTOTĘ:)

Kolumny grają już... są sprzedane, ale grały około 1,5 roku, dobry zwyczaj nakazuje je tu pokazać dla potomności ponieważ kilka ośób pytało widząc pojedyncze foto.

Przetworniki Tonsil GDN 13-50-9 12R oraz Seas Kt22taf
    Obudowa wykonana z pł. Wiórowej 18mm, przód 2x18mm, w śrosku kilka poprzecznych wzmocnień. Obudowa oklejona naturalnym fornirem bubinga włoski lakierowana lakierem Hertz Lack mat. Obudowa o ile pamietam 20-25 litrów strojona BRem fi6,8cm.

Zwrotnica, ciągłe testy mam już pewien pogląd co gra najlepiej. Niestety nie umieszczam schematu ponieważ nie czuje się odpowiedzialny za powielanie tego, komuś nie będzie pasowało i będą żale oólnie pacle mieszłą Borys

Jak to gra??? Wysokie tony…. Ten seas jest jednym z lepszych głośników jakie słyszałem, jest to 22mm alu, ma wszystkie zalety jeśli chodzi o szczegółowość i brzmienie aluminium przy czym nie jest tak krzykliwy i natarczywy jak np. KT27. Niskie tony duzo lepsze niz u brata GDN 13-40-2. Ogólnie lepszy głośnik od GDN 18AKX. Bardzo dobra szczegółowość zestawu jako największy plus tej konstrukcji.

No to płacimy:
    GDNY ~200zł
    Seasy 240
    Obudowa ~70zł
    Fornir, lakiery, henkel itp. 120-150zł
    Zwrotnica, terminale, BRy 70-100zł
    Czyli około 600-700zł

Zdjęcia:

Sam fornir:

Proste skrzynki, ale dobranie forniru deklasuje większość konstrukcji :)

Skomentuj

Nie powiem ale kolor czerwonawo brązowy idealnie zgrywa się z czarno białymi głośnikami:)
      PS. Mama mówiłą ze to najładniejsze meble w domu:P

Skomentuj

chcesz powiedzieć że za sztuke gdn zapłaciłeś 50zł?
        świetne te mebelki : ), nie myślałeś o ułożeniu seasa pomiędzy niskotonowe?

Skomentuj

Ogólnie mówiąc wykonanie pierwsza klasa -świetny dobór forniru choć i tak pewnie znajdzie się zaraz ktoś kto stwierdzi "ale brzydki fornir, kolor ble, i te kanciaste kształty" :)
          Last edited by Kubik87; 19.02.2012, 23:19.

Skomentuj

kanciaste ksztalty lubie, prostote tez
            ale fornir zupelnie nie trafia w moj gust
            musze kiedys posluchac tego gdna
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              Proste skrzynki, ale dobranie forniru deklasuje większość konstrukcji
              To samo co na moich kolumnach, kwestia gustu, mi np ta bubinga się bardzo podoba

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                kolor czerwonawo brązowy idealnie zgrywa się z czarno białymi głośnikami
                Otóż to, bardzo fajnie Ci to wyszło.
                Za klasyczne kształty duży + ode mnie
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                  Sporo osób "nowych nie kojarzy mnie" wiec muszę pokazać coś by nie wyjść na "buca".
                  lepiej pokaz jeszcze raz swoje "potworki zibiego" bo to bylo bardzo efektowne!

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    lepiej pokaz jeszcze raz swoje "potworki zibiego" bo to bylo bardzo efektowne!
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czy ja widzę w w/w poście moje ukochane wysokotonowe DT-100 ze stajni peerlessa?

A odnośnie właściwego tematu - przepiękne mebelki. Choć fornir to kwestia gustu (mnie się kompletnie nie podoba), to jednak potrafię docenić co widzę. Padło pytanie odnośnie braku zastosowania d'apolito. Ano ja sam osobiście wolę układ wysokich na szczycie, jak na moje uszy taka konstrukcja lepiej dociera do uszu mych (jakie Bozia dała takie są :)) Piękna robota, dobre przetworniki (jak mnie pamięć nie myli stosowane w tonsil excellence).

Skomentuj

Zamieszczone przez Jareen Zobacz posta
                        Czy ja widzę w w/w poście moje ukochane wysokotonowe DT-100 ze stajni peerlessa?
                        tak + GDN 16/50/6 + SLS-12

Skomentuj

Czaruję...
                        X