Jako, że jestem tu nowy to najpierw chcę się z wszystkimi serdecznie przywitać.
A teraz do rzeczy :)
Konstrukcja
Powstała dla dziewczyny. Przeznaczona głownie do oglądania filmów w akademiku. Założenia były 2: ma być jak najmniejsze i ma grać głośniej od głośników w lapku. Oba zostały spełnione :)
Głośniki
Jakieś noname wyciągnięte ze starych 10-letnich głośników komputerowych firmy Primax. Napędzane wyciągniętym z tych samych głośników tda 2822, przerobionym na zasilanie z usb.
Obudowa
Front, tył, góra i dół z 13mm mdf, boki 2x13mm mdf klejone na rakol. Owalne boki robione na tokarce. Front i tył malowany czarną farba w spray'u. Boki pokryte wiśniowym fornirem i pomalowane bezbarwnym lakierem. Głośniki montowane od środka, a co za tym idzie, zdejmowany tył, przykręcany na 4 wkręty. Głośniki przesłonięte kawałkiem materiału na maskownice. Od dołu po jednym kolcu z stx'a.
Wrażenia
Gra głośniej niż laptop. I to chyba tyle :P Ale w sumie takie było założenie. Na połowie głośności jaką dysponuje ten tda, gra nawet wyraźnie bez denerwujących trzasków i szumów, więc jest nawet lepiej niż myślałem.
Koszty
Mdf - miałem
Fornir - dostałem odpad od chłopaków z CDO :)
Klej - miałem
Głośniki i tda - miałem
Kolce - miałem
Materiał na maskownice - miałem
Spray - 11 zł
W sumie - 11zł :)
Sądzę, że stosunek cena/jakość jest więcej niż zadowalający
P.s. Jeśli zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie.
p.s.2. Obiecuję, że kolejna konstrukcja będzie ambitniejsza
na koniec garść fotek

Pozdrawiam
A teraz do rzeczy :)
Konstrukcja
Powstała dla dziewczyny. Przeznaczona głownie do oglądania filmów w akademiku. Założenia były 2: ma być jak najmniejsze i ma grać głośniej od głośników w lapku. Oba zostały spełnione :)
Głośniki
Jakieś noname wyciągnięte ze starych 10-letnich głośników komputerowych firmy Primax. Napędzane wyciągniętym z tych samych głośników tda 2822, przerobionym na zasilanie z usb.
Obudowa
Front, tył, góra i dół z 13mm mdf, boki 2x13mm mdf klejone na rakol. Owalne boki robione na tokarce. Front i tył malowany czarną farba w spray'u. Boki pokryte wiśniowym fornirem i pomalowane bezbarwnym lakierem. Głośniki montowane od środka, a co za tym idzie, zdejmowany tył, przykręcany na 4 wkręty. Głośniki przesłonięte kawałkiem materiału na maskownice. Od dołu po jednym kolcu z stx'a.
Wrażenia
Gra głośniej niż laptop. I to chyba tyle :P Ale w sumie takie było założenie. Na połowie głośności jaką dysponuje ten tda, gra nawet wyraźnie bez denerwujących trzasków i szumów, więc jest nawet lepiej niż myślałem.
Koszty
Mdf - miałem
Fornir - dostałem odpad od chłopaków z CDO :)
Klej - miałem
Głośniki i tda - miałem
Kolce - miałem
Materiał na maskownice - miałem
Spray - 11 zł
W sumie - 11zł :)
Sądzę, że stosunek cena/jakość jest więcej niż zadowalający

P.s. Jeśli zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie.
p.s.2. Obiecuję, że kolejna konstrukcja będzie ambitniejsza

na koniec garść fotek

Pozdrawiam
Skomentuj