Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

MTM GDN 13/50/9 Morel MDT 29 by David

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[2-drożne] MTM GDN 13/50/9 Morel MDT 29 by David

Witam. Jestem tu nowy. Tematyką audio interesuje się od 5 lat ( dokładnie 5 lat temu poskładałem swoje pierwsze TDA2050 ) Głównie zajmowałem się kolumnami aktywnymi, które zdobyły sporą popularność wśród moich znajomych, ale finalnie chciałem mieć coś "na poziomie" w domku. Chciałbym Wam przedstawić moje MTMki bazujące na projekcie borysa z drobnymi modyfikacjami. Kolumn słucham pod Uniampem v2. Powstały pod koniec grudnia zeszłego roku. Na początku byłem nimi dość mocno rozczarowany próbując napędzać ja wszelkiego rodzaju sprzetem typu Gainclone Petera Daniela, Lm3886, Yamaha pianocraft e810 czy denon avr1909. Moje 9dm^3 monitorki na GDN 15/40/5 i DX25 ze zwrotnica irka byly zdecydowanie bardziej muzykalne i ogólnie wygrywały pod każdym względem. Dopiero pod Uniampem pokazały klasę. W najbliższym czasie mam zamiar je sprzedać i "gonić króliczka" dalej :) ( mam ogromną ochotę na coś w stylu RD12 akustyka ) Z uśmiechem przyjmę wszelką krytykę :) Pozdrawiam

Last edited by tomekk_; 06.07.2014, 20:51.

Kolumienki wyglądają całkiem przyjemnie, choć widać pod okleiną miejsce łączenia płyt na froncie :) masz może jakieś zdj z budowy ?

Skomentuj

Tylko ze "stanu surowego". To zagięcie okleiny nie łączenie płyt :) W zwrotnicy cewki powietrzne i Mundorf Mcap oraz resist.

Skomentuj

Bardzo fajne, proste budki czyli okleiłeś sztuczną okleiną?

Skomentuj

Tak jest. Jeszcze nie miałem okazji bawić się w forniry

Skomentuj

Bardzo fajnie wyszło. Boki zawinąłeś (jak dobrze widzę ok 2cm) na front i do tego "dokleiłeś" okleinę na froncie? Możesz po krótce opisać technikę, jaką kleiłeś okleinę?

Skomentuj

Trzeba było odrazu zainwestować w fornir modyfikowany
              To nie duży koszt a zabawy tyle samo a efekt duzo lepszy
              W 100zl byś sie zmieścił
              Fornir, lakier, klej kontaktowy, troche papieru ściernego to max 100zl
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
              X