Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wavecor TW030WA05 + ScanSpeak Revelator 18W4531G00

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ładny fornir, proste skrzynki, w moim typie Co do woofera 2 sprawy:
    1. Jeśli nawet tweeter odstaje jakościowo (czego nie moge potwierdzić, bo nie słyszałem nigdy tego tweetera) to mając taką świadomość będziesz miał motywację do zmiany na lepszy tweeter, bo na dole masz już dobrą bazę.
    2. Proszę Cię nie porównuj więcej basu z revelatora do Altusów Sam mam zestaw na SS, Altusy też słyszałem nie raz i tu nie ma co obrażać głośnika SS :)

A jak już jesteśmy przy temacie basu; jaką pojemność obudowy zastosowałeś i strojenie?

Skomentuj

2. Nie chciałem obrażać SS, po prostu nie miałem do czego innego porównać :) W otoczeniu nikt nie ma żadnych normalnych kolumn, a co dopiero "porządnych".

Strojenie o ile dobrze pamiętam to 35Hz około 23-25l. (znalazłem w wiadomościach, cała rurka daje 35Hz, Ravenowi bardziej się podobało około 30Hz, na razie posłucham tak jak jest, później się pobawię w dokładanie)

Raven powinien dokładnie pamiętać :)

Last edited by gavron04; 16.07.2014, 17:38.
      http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        Niestety prawda jest taka, ze przydalby sie lepszy TW.
        Nie chce mi się już marnować czasu na tą bezsensowną dyskusję o wyższości koloru czerwonego nad niebieskim.
        Pewnie, że zawsze można lepiej .
        Jak kupi 9700 to przecież jest beryl itd.
        Ten tw kosztuje 100PLN i jest po prostu wystarczająco dobry i uniwersalny.
        Ile osób kupiło morela "bo taki dobry" a potem sprzedawało bo im nie pasował ?
        Jak kolega gavron się osłucha i będzie wiedział czego oczekuje i czy mu potrzebny lepszy to kiedyś sobie zrobi kolejną konstrukcję z lepszą kopułką .
        Nie od razu Rzym zbudowali .
        Wydać kupę kasy to żadna sztuka .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
        Raven powinien dokładnie pamiętać
        Ale nie pamięta :blushing:

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
          Ale nie pamięta :blushing:
          Przeglądając wiadomości było tak, że 25l + 35Hz czyli cała rurka, która aktualnie siedzi :)

Wracając do TW, przypominam, że był ograniczony budżet. Na razie na prawdę dźwięk jest bardzo dobrej jakości co już paru znajomych potwierdziło w tym jedna osoba, która ma "wrażliwe" ucho (gra na gitarze od około 25lat) i była pod wrażeniem.

Skomentuj

Nie uwazam, ze ten tweeter odstaje jakością grania od tego woofera!
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pisałem ogólnie, spokojnie :)

Skomentuj

To nie do ciebie :P
                Ty jak go kiedys zmienisz na inny "lepsiejszy" to ciekawe co powiesz
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Szczerze mówiąc to na razie mi się nie spieszy na zmianę na coś "lepszego". Z tego co zdążyłem przeczytać a wcześniej usłyszeć (wypowiedzi) to musiałbym przeznaczyć min 400zł/1szt na TW, żeby usłyszeć zmiany :)

Skomentuj

Zawsze możesz spróbować z best buy - Usher9950 który każdy uważa za lepszy od Scana 9500, a kosztuje 260, albo Seasa 27TBFC/G albo TDFC. Tego pierwszego mam na all metal system, gra świetnie, góra wyraźna itd itp, tylko mi całość metalu nie leży po prostu, nie moje brzmienie. Zależy czy szukasz ciepła czy skrajnej analityczności i chłodu. Nie chodzi o jakość, tylko o styl. Jedni lubią brunetki, inni blondynki.

Aczkolwiek tweetera Wavecor nie słyszałem więc nie wiem

Skomentuj

Raven, lukasz nie denerwujcie się tak... :P Ta kopułka może być w swojej cenie rewelacyjna, na to była kasa i tak zostało to zestrojone razem. Nie wiem sam czy wolałbym kupić lepszą górę i inny, słabszy woofer czy zrobić podobnie i z czasem wymienić zwrotę i kopułkę. Nie wiem, bo nie mam takiego dylematu :)

Skomentuj

Ja sie wcale nie denerwuje :)
                        Ja wiem co bym wybrał
                        Pytają to odpowiadam

Polaczylem go z vifa ne 180
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Esotara D360

Skomentuj

Jak juz to T330d
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                              Jak juz to T330d
                              Rajt, vodka robi swoje

Skomentuj

łądna konstrukcja, elegancja w prostocie,

Skomentuj

Jak dla mnie za wysoko ten BR :/ Psuje cały efekt, no... ale to już zależy od gustu konstruktora. Ogólnie konstrukcja godna podziwu, piękny fornir.
                                  (Sam chciałbym taki mieć w swoich altkach :( )

Skomentuj

Czaruję...
                                  X