Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Usher 8948a + Scan Speak D2608/913000 UsherHDS by Pteterycz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    położenie kopułki
    Dokładnie.

I tak byłem litościwy
    No OK, ale czy nie można było w takim razie zmniejszyć odległości pomiędzy górą kolumny a kopułką, tak aby była równa z odległością do boku kolumny?

Skomentuj

Mnie jakoś to nie boli takie ułożenie głośników. :-)
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Pteterycz,

Jakich wkrętów użyłeś do ushera? Pytam, bo mam szerokości 4mm i one robią delikatny gwint w otworze kosza, i sie zastanawiam czy mnie kupić węższych, czy te 4 mm jednak troche na siłę przepchać przez wszystkie otwory. Otwór tez niby 4mm wiec sa na mega styk, a tak naprawde szersze niz otwór, przynajmniej u mnie.

Skomentuj

Tak gwint lekko się narzyna.
          Ale wkrętakiem poszło spoko, normalnie wkrecaj! :)
          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Spoko dzięki bałem sie ze prawie kosz przerwę,bo jest bardzo cienki

Skomentuj

Uważaj aby lakier nie odprysnął z kosza.
              Last edited by marian; 08.12.2014, 15:55.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Uważaj aby lakier nie odprysnął z kosza.
                Mozesz cos wiecej napisać? Przy gwintowaniu troche lakieru sie w srodku kosza zdziera.

Skomentuj

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
                  Mozesz cos wiecej napisać?
                  To może zdjęcie pokażę:

Skomentuj

Wszystko z głową i będzie dobrze.
                    Marian masz za dużo siły :flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                      Marian masz za dużo siły
                      To nie mój głośnik, ja bym go tak nie urządził

Skomentuj

Jakie wygłuszenie zastosowałeś w środku?
                        Kształt równoległoboku ma jakieś zalety - czy to czysto estetyczny zabieg. Pochylenie tylko jednej ścianki nie byłoby bardziej proste w wykonaniu?

Skomentuj

Kolega przeczyta jeszcze raz dokładnie wszystkie informacje w projekcie a napewno rozwieje wiele wątpliwości.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                            Kolega przeczyta jeszcze raz dokładnie wszystkie informacje w projekcie a napewno rozwieje wiele wątpliwości.
                            w projekcie jest napisane:
                            Pochylić można kolcami (ok 4.5cm z) można też zrobić pochyloną przednią ściankę .
                            Jak ko woli

nie ma mowy o pochyleniu dwóch ścianek i to nie żebym się czepiał, z ciekawości zapytałem.
                            Rozumiem że wygłuszenie zgodnie z zaleceniem autora - tylko na tylnej ściance?

Skomentuj

Pochyliłem obie bo ładniej wygląda. Przednia musi być do zgrania fazowego.
                              Wytłumienie na słuch ja dałem na tylną i górna.
                              Odpowiem odrazu na Twoje pytanie z projektu.
                              Zamieszczone przez Shizo Zobacz posta
                              Czy zachowanie odległości głośnika wysokotonowego od górnej krawędzi musi być bezwględnie zachowane? Dopuszczalne są jakiekolwiek zabiegi "optycznie" typu ukosowanie lub zaokrąglanie krawędzi frontu?
                              Jak zwykle nie narzucam nic po za rozmieszeniem głośników i frontem

Skomentuj

Czaruję...
                              X