Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory na STX'ach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[2-drożne] Monitory na STX'ach

Witam, moja konstrukcja to proste dwudrozne monitory na STX [WM.STX.5.1.120.8.F.S.MC (GDN-14-70),T.STX.4.1.200.8.F.P.PC.X) Skrzynki z płyty surowej, fornirowane okleiną: dąb, bejcowane i lakierowane(dopasowane kolorystycznie do wnętrza). Fronty fazowane na rogach i obite czarną skórą. Podstawki wykonane z rynny :) lakierowane czarnym lakierem. Zwrotnica dwudrożna, podział na 4100 Hz

Ta skora tak specjalnie?

Skomentuj

Mi się podoba ta pomarszczona skórka - jakby tak ją jakoś postarzeć i nadać jest bardziej naturalnego wyglądu była by malinka :).
      Kolumny ładne :)
      Masz błąd w opisie :
      na zdjęciach jest T.STX.4.1.200.8.F.P.PC ( bez X ). \
      Pytanie: dlaczego Nie 10PCX i 14 SCX ?? w tym przypadku naprawdę warto dopłacić te " kilka złotych "

Skomentuj

Nie wyglądają źle, jak dla mnie spoko. Jakiej zwrotnicy dokładnie użyłeś? Gdzie umieściłeś BR?

Skomentuj

Szerokie, ale nie jest źle, ciekawy pomysł

Skomentuj

Ładny fornir. To z boku to sub, czy jakaś szafka?
            Nie przeszkadza mi wykończenie frontu, ma swój urok.
            Trochę przyczepić się można do rozmieszczenia głośników. Niskotonowego można by podnieść dobry centymetr do góry.
            Nie za małe te stopki w podstawkach? U mnie by długo nie postały, bo mam za ciężkiego kota :)

Skomentuj

Dzięki za opinie. Zwrotnicę zrobiłem samodzielnie z tłumieniem 6db (planuje 12db). Bass-reflex jest z tyłu :) razem z terminalem. Skóra właśnie tak ma wyglądać, to jest całkowicie zamierzony efekt. W rzeczywistości wyglądają lepiej niż na zdjęciach. Stopki są stabilne, ale planuje właśnie je powiększyć dla zapewnienia stabilności.

Ta szafka z tyłu to sub(work in progress).

Skomentuj

Monitory b. ładne, ta rynna jakoś nie koniecznie, cos mi brakuje..

Skomentuj

Zamieszczone przez kodzi Zobacz posta
                  Zwrotnicę zrobiłem samodzielnie z tłumieniem 6db (planuje 12db).
                  Wrzuć pomiary jeśli projektowałeś zwrotkę :)

Skomentuj

Po co ma wyrzucać?

Skomentuj

Zamieszczone przez SowaZ Zobacz posta
                      Po co ma wyrzucać?
                      wrzucic - pokazac pomiary :p
                      a nie wywalac zwrotnice

daj jeszcze zdjecie calosci od przodu
                      no i te b-r z tylu

wykonczenie ladne, ale szkoda ze proporcje czy rozmieszczenie glosnikow daja po oczach :/

no i moze napiszesz cos o brzmieniu?

Skomentuj

Zamieszczone przez SowaZ Zobacz posta
                        Po co ma wyrzucać?
                        żeby było co oceniać. Dla mnie to forum elektroakustyczne a nie wybieg czy pokaz modnych obudów zestawów głośnikowych. Póki co mogę powiedzieć, że ładne obudowy.

Skomentuj

Ładnie się prezentują . Jednak jak już wspomniano rozmieszczenie głośników niefortunne. Należało zbliżyć maksymalnie do siebie głośniki .
                          Jeśli zamieścisz pomiary to proszę kolegów o konstruktywną krytykę a nie o pipolenie głupot.

Skomentuj

Wrzucam zdjęcie z tyłu. Pomiarów jeszcze nie robiłem. No z tymi głośnikami tak mi wyszło w sumie efekt zamierzony. Co do odsłuchu to grają świetnie, przede wszystkim fajnie schodzą nisko. Spełniają moje oczekiwania. Przez weekend postaram się coś więcej dać :)

Skomentuj

Zwrotnicę zrobiłem samodzielnie z tłumieniem 6db (planuje 12db).
                              Pomiarów jeszcze nie robiłem.
                              To w jaki sposób jest zrobiona zwrotnica...? :unsure:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                To w jaki sposób jest zrobiona zwrotnica...?
                                Przecież wiesz jak z kalkulatora Skoro się koledze podoba jak grają, to nie ma go co na siłę uświadamiać że jego zwrotnica nie jest zbyt dobra.

Skomentuj

A mi się wydaje jednak, ze ma :)
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                  X