Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory Tonsil Oklejone Zapałkami :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[2-drożne] Monitory Tonsil Oklejone Zapałkami :)

Witam

Przeglądając swoje zdjęcia trafiłem na monitorki które wykonałem jakiś czas temu. Kolumny są zrobione na głośnikach Tonsil, modeli niestety nie pamietam a nie mam kolumn przed sobą żeby rozkręcić i sprawdzić. Głównie chciałbym pokazać wam wykończenie monitorów którego jeszcze chyba na forum nie było. Jest to dość nietypowe wykończenie dla wytrwałych:) Kolumny są oklejone zapałkami które są przycięte na jeden wymiar. Po oklejeniu, wyszlifowaniu, zostały zabejcowane kolorem mahoń i polakierowane.

Szacun za te zapałki, ale jakbyś je poukładał w cegłę lub nierównomiernie na zakładkę, to efekt wizualny mógłby być lepszy.

Skomentuj

Zdjęcie i tak nie oddaje tego, na żywo moim zdaniem wyglądają lepiej. Pomyślę z tą cegiełką bo to może naprawdę ciekawie wyglądać tylko muszą być małe monitory, na duże nie starczy mi życia:)

Skomentuj

niesamowite!!!

To były czasy komuny pewnie? Zapałki kosztowały tyle co nic, a forniru nie było, gdzie ukraść:)

Skomentuj

przypomnialo mi sie jak budowalem domki z zapalek!

Skomentuj

Ja bym to zalał poliestrem albo epoxydem i wypolerował na lustro . To był by czad

Skomentuj

WOW masakra, przecież tych zapałek są tysiące . Szacun za wytrwałość

Skomentuj

Pomysł super !
                Ale jak chcesz postawić kropkę nad /i/ to lakier i papier ścierny.

Skomentuj

http://allegro.pl/patyczki-zapalki-m...565535270.html (PATYCZKI ZAPAŁKI MODELARSTWO 43 47 52 90 mm GRATIS)
                  myslalem ze w tych czasacg da sie to zrobic latwiej i szybciej...
                  ale jednak te opalone lebki nadaja uroku i klimatu

Skomentuj

Super wygladałyby te kolumny w pomieszczeniu starego budownictwa w otoczeniu pieca kaflowego

Skomentuj

i drewnianej boazerii na scianach?

Skomentuj

Powaznie mowiac... Glosniki to niedomki, a'la goralskie szalasy ktore stawiamy u babci na polce. Urobil sie chlop ale czy to o to chodzilo....

Skomentuj

"Sonik"
                          Nie były to czasy komuny, ale masz rację, zapałki kosztowały grosze:)

Fakt, że głośniki to nie domki, ale moim celem było zrobienie nietypowego wykończenia z łatwo dostępnych materiałów jak najtańszym kosztem i padło na zapałki. Ja uważam, że osiągnąłem swój cel a to czy będzie się komuś podobało czy nie to już zależy jaki kto ma gust. Nie wystawiłem też tych zdjęć po to żeby ktoś mnie chwalił tylko po to żeby pokazać że da się zrobić wykończenie z rzeczy używanych na co dzień.

Skomentuj

Broń Boże nie zamierzałem kolegi krytykować.... W budowie glośników najważniejsze jest to jak graja, a wykończenie jest już tylko kwestią gustu i pozwolenia małżonki żeby mogło to stać w naszym salonie :-)

Skomentuj

Ile pudełek zapałek zużyłeś ?

Skomentuj

Na moje oko jest tam 3120szt zapałek :biggrin: zakładając 48szt w pudełku - 65 pudełek
                                Najtaniej wyjdzie kupić modelarskie np. 5000szt na allegro 10zł

Skomentuj

Zamieszczone przez Shizo Zobacz posta
                                  Najtaniej wyjdzie kupić modelarskie np. 5000szt na allegro 10zł
                                  tez o tym myslalem, ale niestety bez tego czarnego lepka traci sie caly urok

Skomentuj

Czaruję...
                                  X