Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[ Kolumny 2-drożne] Monitory Na Teslach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dolphin123
    wstaw do gotowych projektow zwrotnic
    juz wstawilem ale ze starej wersji strony. wszystkie w PDFie

Skomentuj

Witam posiadam równiez arn188 (tylko wersje 8Ohm)i przymierzam się do zbudowania monitorów z Visaton SC10N narazie zastanawiam sie na typem obudowy patrzac na Qts powinienem wybrac zamknięta jednak czytajac opis maxdila o zamknietej obudowie zaczynam miec metlik w glowie. Przeprowadzilem symulacje w winISD(załączylem na zdjęciu) i wyszlo mi ze przy obudowie z br wystepuje podbicie o 2 dB wiesze niz w zamknietej. Mogła by sie wypowiedzieć na ten temat osoba która zna arn 188 i ma troche praktyki??

http://img502.imageshack.us/my.php?image=arn188sn4.png

Skomentuj

mialem ARN 188 w obudowie zamknietej 11 litrow i wcale zle to nie gralo.
        mialem tez w b-r 25 litrow i basu bylo duzo ale mulilo to tak ze nawet nie da sie tego opisac :mrgreen:
        tak wiec 15 litrow b-r to max. to podbicie zazwyczaj jest kozystne

Skomentuj

Miałem (mam) klony monitorów Maxdilli :) Dokładnie takie same wymiary taki sam BR wymieniając głośnik na wersję 188/03/08 strzeliłem w dziesiątkę. Dźwięk z nich nagle się odkleił a wykonanie chóralne Cichej Nocy sprawił ze się rozpłakałem Bas zaskakująco przybył niewiadomo skąd i to w niespodziewanej ilości :) :) Napęd Yamaha rv-x 592 :)

Skomentuj

jak to się mówi "jak chcesz poczuć bas na klacie" :mrgreen: to tylko zamknięta :) nie więcej jak 15 litrów, ja mam dwa w 35l i słychać, że to trochę za dużo

Skomentuj

Czaruję...
            X