Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SUB Black'a STX22/120/8SC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SUB Black'a STX22/120/8SC

Witam

Jest to moja kolejna, a zarazem pierwsza przemyslana konstrukcja, poprzednie były poprostu do *upy :). Miało byc tanio i nienajgorzej... Odnosnie fotek są z telefonu, troche kiepska jakosc...

GŁOSNIK

Nie ma co się rozpisywać po prostu STX GDN22/120/8SC padło na niego ze względu na śmieszną cenę i pozytywne opinie na forum no i parametry też nie są najgorsze :)

OBUDOWA

Obudowa wykonana z płyty „OSB” o grubości 18mm, klejona Vikolem i skręcana wkrętami do płyt gipsowo-kartonowych. Wymiary zewnętrzne: W. 45cm Sz. 29cm G. 33cm, objętość wewnętrzna ok. 28 l obudowa posiada jedno wzmocnienie, na tylnej ściance osadzone są klocki rozpraszające. Górna i boczne ścianki wyłożone gąbką o grubości 2cm w celu wytłumienia obudowy. Obudowa jest w całości pokryta szpachlą do drewna i oklejona okleiną drewnopodobną (szczerze mówiąc wolałbym fornir no ale…)

WZMACNIACZ

Chwilowo sub jest napędzany wzmacniaczem „Diora WS504B” mam już wykonany w 30% wzmacniacz „HOLTONA” lecz praca na razie stoi w miejscu z powodu braku kasy… . Oczywiście przed wzmacniaczem jest filtr dolnoprzepustowy.

WRAŻENIA

I tu pojawia sie problem... poniewarz nie bardzo potrafie to opisac... hmm, brzmienie tego suba jak dla mnie jest wystarczające... bas jest miękki nie ciągnie sie i nie dudni, potrafi poruszyć ścianą... chyba tyle :)

KOSZTORYS

Głosnik 35zł + przesyłka 15zł
    Płyta OSB 30zł
    Terminal 4 zł
    Kabel 1.5mm2 1m 4zł :-/
    Bass Reflex 3zł
    Okleina 20zł
    Szpachla 12zł
    Rura kanalizacyjna 70mm 3zł

W sumie 126zł

co tu pisac :) po prostu sub za 126zl
    wady:
    - okleina
    - burka b-r nie podoba mi sie tak w rogu :)
    - chwilowy brak wzmacniacza
    Najważniejsze ze jestes zadowolony i Tobie odpowiada :) Zbuduj holtona to zobaczysz jak stx dosatnie po dupie :)

Skomentuj

Klasyczny subik za małe pieniądze:) mi sie podoba:) chociaz wolałbym widziec br centralnie pod głośnikiem;]

Skomentuj

nie wiem czy jest sens holtona do tego stxa :P
        ale subik niczego sobie :)
        nielicząc br-a proporcje wporządku :)
        ja wole br-y z szerszym kołnierzem no ale co tam :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
          nie wiem czy jest sens holtona do tego stxa :P
          też tak z początku myslałem... ale to napewno nie jest ostatni moj sub... wiec wzmacniacz sie przyda...

Skomentuj

no chyba że tak :)
            w takim razie popieram

Skomentuj

Powiem tak subik podoba mi sie ten bass reflex w roku dodaje smaczku ale...okleina.. fornir nei wiele drozszy byl by..bardzo ladny jak za te pieniadze

Skomentuj

OSB+okleina.... no coment, a konstrukcja taka sobie

Skomentuj

powiedz mi po co te "rozpraszacze?"

Skomentuj

tez sie zastanawiam

Skomentuj

a ja fotek nie iwdze :(((((((((

brak wzmaka to nie wada ! ;p nie kazdy ma pieniedzy na wszystko

Skomentuj

Mnie to ciekawi jak wikol sie trzyma płyty osb ale to sprawdze. Konstrukcja w sumie standartowa ale nie napisałeś na ile stroisz. Klocki rozpraszające dobra rzecz na fale stojącą ale czy ich brak byłby aż tak zauważalny że mozna by powiedzieć że są niezbędne?

Skomentuj

w subie praktycznie nie wystepuje fala stojaca............. ile razy jeszcze trzeba bedzie to powtarzac

Skomentuj

no to ja mam chyba jakiegos lewego tego STX'a mam identycznego jak ty a moj sciana nie ruszy, jak go pociagne bardziej na volume to zaczyna szczelac nie ciekawie napedzam go stk4050

Skomentuj

Co tu dużo pisać klasyczny sub wykonany z okleiny :/ nie podoba mi się takie ułożenie br ;/ lałbym już żeby był pod głośnikiem lub z tyłu obudowy

Skomentuj

a mi sie własnie nie podoba centralnie pod głosnikiem, wiec jest w rogu... każdy ma swoje upodobania :)

Skomentuj

O gustach sie nie dyskutuje :P ale i tak dobrze został wykonany :)

Skomentuj

Czaruję...
                                  X