Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

My lans-bauns bijacz activsub(JL10W0+STK4048)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[subwoofer] My lans-bauns bijacz activsub(JL10W0+STK4048)

1.WSTĘP

Nie jest to nowa konstrukcja. Obudowa z tym wzmacniaczem była juz kiedys na forum, tylko ze siedział w niej Ravemaster104I. Niestety forum sie wyje... popsuło i opis diabli wzieli. No i tak sobie ten sub chodził az pewnego dnia pomyslałem ze nie nalezy sie ograniczac i postanowilem sprzedac tego BSW. Wtedy pomocny okazał sie kolega z forum(wiśnia) ktory zaoferował zamiane na JL AUDIO 10W0. Jak to sie potoczyło zobaczcie sami...

2.GłOŚNIK

Jak juz napisalem głosnik to słynny JL AUDIO 10W0 w wersji 4ohm. To co o nim sie mowi to św. prawda. Zejscie super, kontrola miodzio. Dla ludzi nie wymagajacych trzesien ziemi(ma tylko 125W rms) jest objawieniem.

3.WZMACNIACZ

Prosta koncowa na STK4048II. 200W przy 4ohm. Nie ma filtru LP bo mam go podłaczonego pod ampli A/V ktory juz z natury ma LP@90Hz w wyjsciu SUB OUT. Filtracja aktualnie 10000 na strone, bedzie wiecej bo jestem w trakcie lutowania modułu zasilacza z cichymWŁ/szybkimWYŁ.

3.OBUDOWA

MDF 22mm, przod 32mm. Wczesniej obliczona do BSW posiada 32L netto. JL rekomenduje 35L BR, ale i 32 jest spoko. Bass-reflex(@35Hz) fi75 jest troche mały jak do 10W0 ale nie narzekam. Pewnie wszyscy sie dziwia ze dlaczego nie Closed w okolicach 20L?!? Otóż było i w closed, ale jak do domu to troche małe "kopyto", a i miesa jest w BR wiecej. A ja nie jestem w tych kwestiach "wegetarianinem";-)

4.WRAŻENIA

Tak jak sie mozna spodziewac po tej marce, nissssko i miekko. Jednoczesnie nic nie buczy(nawet w BR). Jak trzeba zapuscic sie w najwieksze czelusci piekła basu to idzie tam z wielka lekkoscia. Nie jestem audiofilem, ale mi sie podoba.

5.KOSZTY

uhsz... jesli pamietam dokładnie to:
    wzmak:250zł
    buda:stolarze wydymali mnie na 80zł za gołą bude, + BR i okleina = 110zł
    głosnik:za BSW dałem 200zł->wymiana na JL(przesyłka 15zł)
    --------------------------------------
    siakies 560zł

FOTOSY(yeah!!):

Mmmmm... aż słodko popatrzeć super.... Zaje..... subik !!! pozdro jakie to ma wymiary, troszke sie wydaje duży....

Skomentuj

Wszystki fajnie szkoda, ze to nie fornir. Okleinka tez ladna :)

Skomentuj

wymiary:

wys:47cm
        głeb:34cm
        szer:31cm

...nie, nie wydaje mi sie duzy.

juz mnie kiedys LUKAS zjebał za brak forniru, hehhe.

Skomentuj

Subik fajny.

Skomentuj

ładnie, po ile teraz stoi ten JL?

Skomentuj

kocham JL'a ale w domu ?!!! :) hehhe .....pffeeeeeeee :p :)

Skomentuj

cos oklejenie srednio Ci wyszlo... no i ten frez jakis za gleboki (?)

poza tym slicznie :)

Skomentuj

ładny i fajny sprzecik

Skomentuj

ten JL stoi po jakies 300-450zł(roznie sie trafiaja)

frez był orginalnie pod BSW(ktory ma głębszy pierscien kosza); okleina przezyła jakies 2-3lata przestawiania, wozenia samochodem itd. wiec troche jest ztyrana

Skomentuj

hmmm glosnik spoko ale obudowa... . jeszcze br przykrecanego srubkami nie widzialem .

Skomentuj

screws to malo jeszcze widziales :P
                        Obudowe pamietam za czasow bodajze bsw...
                        Konstrukjca bdb :)

Skomentuj

Fajny tylko szkoa ze to nie fornir. CO to jest nad głośniczkiem bo nie moge sie dopatrzyć i domyslec??

Skomentuj

to jest chyba potęcjometr i dioda lub on/off

Skomentuj

potencjometr + włacznik z podswietleniem(żaróweczką)

Skomentuj

Czaruję...
                              X