Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny STX GDN-18-120-6-SW + Visaton SC 10 N

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ja zawsze kupowalem po 17 ale juz nigdzie nie bylo hehe
    no ale mow gdzie znalazles moment jeszcze w bialym bp myslalem ze wszystkie sklepy obszedlem

Skomentuj

takero, DZIEKUJE!! bedzie co testowac

a w Koszalinie nigdzie niemaja takiego kleju:/

Skomentuj

fajne fajne !!!!!!!!, gratuluje udanej konstrukcji !!!!!!!!!!!

Skomentuj

Dzięki Wszystkim za opinie, po niedzieli pojawi się jeszcze trochę informacji na temat jakości dźwięku...

Pozdrawiam

[ Dodano: 2006-06-05, 22:51 ]
          Jeżeli chodzi o JIG'a to jestem w stanie go zrobić, ale myślę, że inni koledzy również by chcieli. Wiem, że największy problem stwarza zdobycie rezystora 8 Ohm/20W. Taki rezystor, a dokładnie 8,2 Ohm dostępny jest w sklepie internetowym Polink. Jeżeli ktoś z Koszalina jeszcze byłby chętny - proszę pisać, wtedy koszty wysyłki się rozłożą... Rezystor kosztuje około 1,00 zł, a koszty przesyłki około 7,00 zł.

Pozdrawiam

PS. Chodzi oczywiście o rezystor drutowy ceramiczny...

Skomentuj

Henkel wcale nie jest droższy od Butaprenu. Butapren kosztuje 9 zeta a Henkel 18, ale jest 2 razy bardziej wydajny.

Skomentuj

Barthez, faktycznie

Skomentuj

fajne kolumienki i dobre miały obciążenie przy klejeniu forniru:) sam mam zamiar robic podobne:)

Skomentuj

Sliczne kolumny, śliczne wykonanie, gratuluje udanej konstrukcji

Skomentuj

po dluuuugim czasie od ich zbudowania znalezlismy troche czasu aby je odsluchac i porownac z tym co mam w domu czyli 2*ARN150 + GDWK 11/100

kolumny sa wykonane naprawde solidnie a drobne niedorobki forniru sa ledwo dostrzegalne. zastosowany lakier dobrze spelnia swoja funkcje bo podczas transportu niezle zarysowalem sciane naroznikiem :roll: jezeli chodzi o transport to dolozony balast z znakomitym rezultatem zniecheca do ich przenoszenia (kolumna wazy ok 25kg!!)

po pierwszym ich podlaczeniu odnioslem dziwne wrazenie jakby graly "przez nos"
                    wydawalo sie jakby czegos brakowalo. spowodowane to jest prawdopodobnie blednie zaprojektowana zwrotnica gdzie na koncu toru wysokotonowego jest cewka ktora czyni z visatona glosnik sredniotonowy...

po czasie ta nosowatosc przestala przeszkadzac i zaczalem porownywac reszte pasma
                    BASu jest go wystarczajaco duzo, dosc szybki, potrafi ruszyc sluchaczem ale niestety daleko mu do ARN'a z glebokoscia :razz:

srednie tony sa wysuniete na pierwszy plan co po przelaczeniu z arn'ow moze troche zdziwic, niesa one nadzwyczajne ale wyrazniejsze od czechow

wysokie tony... i tu niestety visaton sie marnuje!! SC10N pokazuje wyzszosc nad tonsilem dopiero w najwyzszym pasmie a tutaj niestety jest ono ograniczone przez ta smieszna cewke ktorej niestety kolega juz niemoze zdemontowac :cry:

porownujac te dwie konstrukcje na takiej muzyce ktora slucham (trance, dance, D&B i czasami pop) to musze stwierdzic ze stanowczo pozostaje przy swoim :mrgreen:

te kolumny sprawdza sie tam gdzie bas stoi na drugim miejscu a najwazniejszy jest wokal

[ Dodano: 2006-12-27, 20:08 ]
                    zapomnialem dodac. B-R jest za maly i slychac denerwujace turbulencje

Skomentuj

Dobra Konstrukcja , dobry opis ! ! ! ! widze że sie znasz na tym co robisz:) Bardzo ładnie Ci to wyszło , estetycznie , strojenie wysokie troche ale wiesz kwestia gustu , no i tak jak mówisz , czasami przeszkadzają warunki... Nie wątpie że gra bardzo ładnie , bardzo ładne ładne ładne kolumienki ... PozDro :mrgreen:

Ps: Mam w planach jakiś centralny , jak uzbieram fundusze to pomyśle, ale nie wiem jakie głośniki , myślałem o jakiś Alphardach z kevlarowymi membranami , jak by co Doradzcie prosze :)

Skomentuj

Uwaga, jeżeli ktoś jest zainteresowany kupnem moich kolumn, to bardzo proszę o kontakt na mail'a: szeri88@gmail.com, lub GG: 4585677. Cena w granicach 500 zł.

Pozdrawiam

Skomentuj

Witka!!!

Wiśniewski, mam prośbę o wklejenie na stronę lub wysłanie mi na priv: kiki991@tlen.pl schematu zwrotki z Twoich kolumn.

Wizualnie prezentuja sie one wg mnie bardzo ładnie. Od strony brzmieniowej nie mam pojęcia, ale chętnie obejrzałbym schemat tej zwrotki.

Pozdrawiam i dziękuje z góry!!!

Skomentuj

kiki991, zwrotnica jest autorstwa SW i jest dostepna w dziale akustyka temat gotowe projekty zwrotnic....

Skomentuj

Dzięki Pawle, zapomnialem o tym dziale bo generalnie mało tam zwrotek, ale akurat ta jest :)

Skomentuj

Czaruję...
                              X