Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw 2+1 na STX i Tesla by djpolb

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bedzie kasa to i glosniki beda lepsze i obudowe wymysle ciekawsza. Narazie mi sie nie chce inwestowac w audio bo jestem zadowolony z tego co mam. Pozyjemy zobaczymy :)

Skomentuj

Powitać :wink:
      musze przyznać ze duze wrażenie zrobiły na mnie pomysł oraz przedewszystkim samo wykonanie! Kosztowało to mase pracy! wiem bo zajmuje sie stolarką :razz: Przyznam ze piękna robota! :mrgreen:

Skomentuj

Pzdr. Zajebiozowe kolumny :) ale jedno niedaje mi spokoju (nie wiem moze niedokładnie przeczytałem cały temat) ale jak zrobiłeś te wypukłe boki??

Skomentuj

Zamieszczone przez Morfeusz
          Pzdr. Zajebiozowe kolumny :) ale jedno niedaje mi spokoju (nie wiem moze niedokładnie przeczytałem cały temat) ale jak zrobiłeś te wypukłe boki??
          Jeśli chodzi o profilowane boki to zrobiłem je następująco: do bocznej ścianki przykręciłem listwę tak, aby była ona elementem, który wypiera sklejkę, która jest przykręcona do obudowy z przodu i z tyłu. Widać to na zdjęciach. Dodatkowo między ściankę boczną kolumny a sklejkę dałem piankę taką jak się montuje okna. Jej celem było uniemożliwienie przypadkowego wduszenia sklejki oraz jako dodatkowa powierzchnia styku obu elementów, bo została ona posmarowana klejem przed przykręceniem sklejki. Sklejkę dodatkowo przykręciłem wkrętami.

Skomentuj

Mam jeszcze jedno pytanie (już ostatnie) Jaki wzmak Ci napędza te kolumny??

Skomentuj

Uzywam amplitunera Technics'a SA-AX540 (ok 60W na kanal) Moze troche za malo ma mocy do tych kolumn ale mi wystarcza.

Skomentuj

Jest to jedna z najładniejszych konstukcji jakie widziałem :wink:

Skomentuj

:evil: kolumny są za******ie fajne :evil:

Skomentuj

Czaruję...
                  X