Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer Grzeska ( Beyma 12BR70)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

i takie gafy

Skomentuj

Od strony techniczej wypowiadac sie nie bede poniewaz w tej kwestii to raczej zdam sie na poprzednikow. Natomiast jesli chodzi o strone wizualna, to moim zdaniem jest to konstrukcja nietuzinkowa, a przede wszystkim TWOJA . Sam subwoofer ladnie komponuje sie z kolumnami ( pomoimo lekko jasniejszej barwy ) , skos sciany frontowej zaczyna sie na tej samej wys. co maskownica ( dobrze sie to uzupelnia ) , wyloty BR by mogly byc jeszcze na jednej linii . Poza tym moim zdaniem naleza sie gratulacje z jednej przyczyny - zrobiles obudowe, ktorej ksztalt jest nieco bardziej ciekawy niz zwykly szescian.

Skomentuj

dziekii Lber :)

:) czlowiek uczy sie na bledach jak juz psialem, a czy ta buda to blad hm... nie wiem mi sie podoba jak to gra, moze w malej lepiej by gralo ale tez nie wiem, z was pewnie tez malo kto slyszal i w wiekszej i w mniejszej ten glosnik wiec nie wiem czemu wszyscy uwazaja ze za duza, na innych forach zagranicznych czytalem i sporo ludzi polecalo do tego glosnka ok 100L, a na czaskm forum znalazlem 2 konstrukcje w granichac 100L wiec oni tam same bledy popelniaja? moze jednak sa jakies plusy tej budy :)
        Pomierzymy - zobaczymy :),
        zreszta, zmnejszyc zawsze mozna i prowonac, ze zwiekszaniem troche gorzej, no i chcialem cos innego miec niz wszyscy, czasem cos lepszego wychdozi :)

no a jako uzytkownik z juz dluzszym stazem :), nie kopiuje konstrukcji tylko probuje cos nowego, to chyba dobrze co? :)
        P.S.
        no a frez robilem frezarka :)

Skomentuj

Kudłaty ma rację - gdyby program optymalizował to by było mniej gniotów :)

Skomentuj

Program nie myśli, wykonuje operacje wg pewnych z góry założonych kryteriów i dąży do jak najbardziej liniowej harakterystyki. Trzeba brać poprawkę. Generalnie są pewne uniwersalne zakresy objętośći dla danej srednicy głośnika. Dla 12cali 70litrow to wg mnie max.

Skomentuj

ktoregos dnia zmniejszylem troche objetosc wkladajac pare 5litrowych butelek z woda, no i zmniejszylem objetosc o 20 litrow i wogole mi sie nie podobalo jak to gralo ;/, czyli przy 70 litrach wlasnie...
              zostawilem 2 butelki, czyli mam ok 80 litrow teraz no i jakotako, chociaz chyba jak wogole nie wkladalem gralo najlepiej...
              na poczatku jak zostawlilem te 2 butelki to slyszalem spore podbicie w pewnym zakresie, po dluzszym odsluchu jakos przestalem to slyszec...
              jednak liniowosc to dobra sprawa :)

Skomentuj

Co za wielkolud ! Nie powiem , fajny :) ale człoweku , czym ty to napędzasz? elektrownią jondrową ? Nie no żartuje , ale fajny fajny ale TOO BIG... Pozdro :mrgreen:

Skomentuj

nie podoba mi się wygląda jak wielki pisuar ;] tylko ze z głośnikiem na środku ;] a co do forniru widać że coś ci kiepsko wyszło albo taki kiepski fornir miałeś ;/

p.s. 90 litrów ciepłego moczu ;]

Skomentuj

Pisuar, hmm.... Ostro ! nie no taka budowla tak ale..... obok wzmacniacza lampowego :) PozdRo :mrgreen:

Skomentuj

to nie miało byś obraźliwe tylko taka mi myśl pierwsza przyszła jak to zobaczyłem ;] drewniany pisuarek ;]

przez przypadek mógłby ktoś na to usiąść ;]

Skomentuj

jeszcze sie tak nie zdazylo, a tak wogole to od kiedy sie siada na pisuary? hehe:) ja tam wole na stajaco

Skomentuj

no tak ale taki wielki głośnik mógłby ktoś usiąść i masaż tyłka sobie zrobić ;D a tak normalnie to konstrukcja nietypowa ;] chciałbym to zobaczyć w realu a nie na fotach i usłyszeć jaki to gra ;]

Skomentuj

Witam

greg00 miałbyś możliwość zmniejszenia objętości twojego subwoofer do 50l ?
                            Przymierzam się do budowy subwoofera na Beyma 12BR70 tylko myślałem o obudowie 50l.
                            Pisałeś że zmniejszałeś do 70l i Ci się nie podobało, a co z 50l ?
                            Jak byś miał możliwość to bardzo proszę.

Pozdrawiam
                            geoorge

Skomentuj

czesc, wlasnie sie przymierzam do zrobienia calkowicie nowej, mniejszej budy, a ta "Szafa" zostanie mi na testy do innych glosnikow na przyszlosc :), teraz nie bardzo mam czas na zmniejszanie, ale w sumie radze zrobic mniejsza, to byl chyba jednak blad taka duza buda do tego glosnika.
                              w samochodzie teraz zrobilem odpowiednia bude do odpowiedniego glosnika i juz wiem jak powienien grac szybki bas.

przyznaje sie do bledu :oops:
                              Pozdraiwam

Skomentuj

Czaruję...
                              X