Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nic ciekawego, czyli kolumny Seweryna II

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy to jest może ten? http://www.allegro.pl/item135753361_...za_1_5_mm.html
    Trzeba do niego używac jakiegoś specjalnego lakieru czy można zwykłego? I jaki kompresor byś polecił w przystepnej cenie?

Skomentuj

Barthez – to jest taki sam pistolet a kompresor?? Pamiętam że umberto miał dobry w bardzo przystępnej cenie, zapytaj, może ma jeszcze cos takiego, zdecydowanie odradzam kompresory bezolejowe, kiszka na maxa, pracowałem z musu kiedyś na takim, ale tylko kilka dni na szczęście, mój kompresor to DIY dwutłokowy olejak, bardzo sprawnie tłoczy, poszukaj na allegro są najtańsze olejaki od 400 zeta z butlą 50 L do prac amatorskich jak najbardziej polecam
      Żadnego specjalnego lakieru, pryskasz czym Ci się podoba, oby nie za gęste bo nie poleci, jednym słowem trzeba wypróbować, bo lakiery z czasem gęstnieją, no i nie za zadki bo Ci sie zrobi firana i tylko płacz pozostanie

Skomentuj

Spokojnie,ja jade na bezolejaku co ma naklejke toya,ino że tak naprawdę jest to produkt wloski,markowy i naprawdę dobrej jakości.Ogólnie to trzeba pamiętać o spuszczaniu wody ze zbiornika,to sprawa bardzo istotna,przy lekcewazeniu tego rosół murowany.Sprężara niemal nie stygnie,uzywam jej do wszystkiego co mozliwe,nawet wiórów i pyłu nie zamiatam tylko zdmuchuje.Często pracuje po parę godzin dziennie i nic jej nie dolega od roku.
        Na dzień dzisiejszy nalezy uważać na super tanie sprężarki chińskie,nie pamietam nazwy ale wyróżniaja sie bardzo niską ceną i szarym kolorem.Nie dotykać!

seba007, czyli rozumiem że jesteśmy wstępnie i dość skutecznie umówieni.A przy okazji ustalenia twardego terminu może kogos z wawki ściągniemy?Co?Mały spocik by był :roll:

Skomentuj

Umberto – jestem otwarty na wszelkie propozycje, więc nie ma problemu
          Co do kompresora bezolejowego, oczywiście tłoczy dość, ale mnie bardzo denerwował hałas z niego, prawie ciągła praca, na wyjściu nie więcej niż 1,8 no i co najgorsze dość mocny podmuch z wentylatora, dobrze ze miałem przewód 30 m do pistoletu, wtedy mogłem wyprowadzić kompresor do innego pomieszczenia, hałas już nie był uciążliwy, a co najważniejsze nie podrywał śmieci z podłogi

Skomentuj

Zamieszczone przez seba007
            ale mnie bardzo denerwował hałas z niego, prawie ciągła praca, na wyjściu nie więcej niż 1,8 no i co najgorsze dość mocny podmuch z wentylatora,
            Hałas owszem,tak samo postapiłem,mam go za ściana bo mnie wkurzał.Ale co do ciśnienia...mam non stop na pistolecie 4 atmosfery,a jak chcę da sie do 6-ściu.Choć ostatnio zanabyłem pistolecik który bardzo lubi 2 atmosfery,całe 130 zł a ile ustawień,he,he.A ponadto zakupiłem cudo,aerograf wypas,nie pytać za ile.Można śmiało paznokcie malować :grin:

Co do spota,tematów bsw...chyba zagne te KEP-y :wink: SPL-em na 100 %,właśnie żonce ustawiam regał 3 pokoje dalej.Basem oczywiście :grin:
            Wiem,jestem szalony :roll:

Skomentuj

Piekne w kazdym calu!

Skomentuj

Chętnie bym zobaczył schemat zwrotki i pomiary ( właśnie zrobiłem kolumny na tych głośnikach tymczasowo w małej obudowie zamknietej)

Skomentuj

no kolumny po prostu prze piekne.. ponad przecietna konstrukcja... na pewno swietnie graja...gratuluje... jedne z najlepszych i najladnieszych konstrukcji na forum...

Skomentuj

Szkoda, że Vifa i KEP są dość mocno odsunięte od siebie za sprawą pierścienia.
                    Czepiliście się z tym Sonusem, a prawda jest taka, że podobieństwo wcale nie jest duże, może i Seweryn troszkę się sugerował Sonusami, ale to wszystko.
                    Poza tym, co by nie mówić, imo Sonsuy ładniejsze ;-)

Skomentuj

Se pogadajta :mrgreen: Ja mam cichą nadzieję że niebawem sobie ich posłucham.I dopiero wtedy wygarne co myśle :razz:

Skomentuj

Umberto, w czasie AS przyjedź posłuchac :P jakos wieczorem jak zapici wrócimy :P to odrazu poznasz prezesa Budzika :mrgreen:

Skomentuj

Budzik, bardzo bym chciał,czy się uda,pojęcia nie mam.
                          Co do odsłuchu kolumienek z tematu,powinno się udać dzieki uprzejmości autora.Być może te kolumny zagoszczą w mych skromnych progach.I to niebawem.

Skomentuj

Sory, że dopiero teraz pisze, ale te kolumny są [BeeeeeP], [BeeeeeeeeeeeP] i [BeeeeeeeeeeeeeeeP] Cudowne i Piękne .... Jedno jestem ciekaw - ile za takie kolumny zabulili by sobie w salonie muzycznym ..... Bo sądzę, że w zwykłym sklepie byśmy takich nie znależli .... Pozdrawiam !

P.S. Po prostu Gratuluję Pomysłu i Pięknego Wykonania :mrgreen:

P.S.2. Chciałbym sam kiedyś dojść do czegoś takiego .... To takie moje małe marzenie, ale bardzo ważne. Perfekcja Ponad Wszystko .....

Skomentuj

he he nie no powiedzmy sobie szczerze :mrgreen: piękny design doskonałe wykonczenie całości! złota rączka z Ciebie :wink: wyszło lux :cool:

Skomentuj

Nie no nie mam nic do powiedzenia poprostu 6!
                                Takich nie widziałem :) Gratulacje roboty.

Skomentuj

O kurczaki!! To już nie do DIYaudio ale na wystawę sztuki :-)

Skomentuj

No Bajer :) jak ja chciał bym mieć takie zdolności :) Ale z takich własnoręcznie zrobionych to największe zadowolenie , i sie można pochwalic :) ode mnie 6-...... minus za........ no dobra bez minusa samo 6 :) pozdrO :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...