Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na głośniku Visaton W300S 8 Ohm "TOWER"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kupa roboty ..jak na sub to i fajna konstrukcja.
    Mi sie podoba.

Skomentuj

ładnie,

mógłbyś narysować plan pokoju i zaznaczyć gdzie on stoi ?,

Skomentuj

Zmierzyłem dokładnie swój pokój i okazało się że jest mniejszy niż myślałem. :mad:
        Chyba będę musiał zrobić przemeblowanie Oto moje mizerne notatki z pomiarów:

Mój pokój

Skomentuj

no to ogromniasty sub jak na taki pokoik, jeszcze jakbyś dał foto całego pokoju to byłoby fajnie (:

Skomentuj

Nie da rady, bo musiałbym posprzątać.

Skomentuj

Na prawdę ładna konstrukcja wnętrza
              Po co gniazdo do BI-Wiringu ?

Skomentuj

Wnętrze zawsze usztywniam jak najlepiej tylko się da. Może przesada, ale wole tak niż potem szukać źródła brzęczenia...
                Terminal... proza życia... po prostu nie mieli w sklepie pojedyńczego. Nie chciałem czakać tydzień na jakiś zamówiony.

Robiłem próby z różną długością bas reflexu. Nawet niewielka z pozoru zmiana może przynieść duże korzyści lub straty. Skracając bas reflex do 5 cm (nie licząc tej zaokrąglonej części) uzyskujemy efekt dużej kolumny. Bas jest trochę bardziej dynamiczny ale kosztem zejścia. Jest z pewnością głośniejszy. Z dłuższym też próbowałem, ale doszedłem do wniosku że ustawienia proponowane przez producenta i tak są najlepsze (35Hz).

Apropos: Jak mierzyć długość bas reflexu jeśli jest on zaokrąglany ??? Brać pod uwagę tylko prostą rurkę czy również tą część zaokrągloną ???

Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez mag2211
                  Apropos: Jak mierzyć długość bas reflexu jeśli jest on zaokrąglany ??? Brać pod uwagę tylko prostą rurkę czy również tą część zaokrągloną ???
                  scałkuj
                  a tak serio to najlepiej mierzyć strojenie speaker workshopem.

Skomentuj

Konstrukcja ciekawa. Zamierzam robić sub na tym głośniku tylko że dam inne proporcje a litraż podobny. Ciekawe czy w300s 4R jest lepszy czy porównywalny. Zamierzam go napędzać hexfetem 200w. Nielepiej dać strojenie niższe np 33Hz?

Skomentuj

Nielepiej dać strojenie niższe np 33Hz?
                      Może i lepiej ale na oko to...wiesz.Trzeba by zrobić pomiar impedancji i wyszło by szydło z worka.

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
                        Dobrą wiórówkę można poznac po jej ciężarze...im cięższa, tym lepiej.
                        a to akurat bzdura jakich mało jak wiórówka ciężka to znaczy że ma masę piasku w sobie i akurat taka to do d... bo się do obróbki nadaje jak ...

Skomentuj

piekne 10/10 - super kolor - taki wyrazisty i elegancki.... mniam!

Skomentuj

Fajna "lodówka" :)

Skomentuj

Sorki, że przez jakiś czas nie było zdjęć, ale mam problemy z serwerem. Teraz już powinny działać.

[center:48a3f43525]Kliknij na zdjęcie aby powiększyć

[/center:48a3f43525]

Skomentuj

Subek naprawdę pierwsza klasa mimo tych problemów z fornirem (tez mam z tym problemy :neutral: ). Mimo że lodóweczka ładna z niego mi się podoba. Ja bym dał tylko inny terminal (pojedyńczy) i wycentrowany.

[ Dodano: 2007-11-02, 18:11 ]
                                a skąd brałeś aż tak szeroki fornir :?:

Skomentuj

[center:6d09c6c999]Zdjęcia z budowy:[/center:6d09c6c999]

Skomentuj

Czaruję...
                                  X