Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mekmus Monitor na bazie O2K

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mekmus Monitor na bazie O2K

Witam, widzę że już komplet głośników z Ostinato został wykorzystany - no to proszę, do kolekcji - tym razem monitor:
    prawie "klon" O2K.
    Prawie bo kolumny to 17 litrowe monitory - obudowa MFD 19mm z poprzeczką wzmacniającą w środku. Na ścianach 4mm maty bitumiczne.
    Na zewnątrz - fornir bukowy i 5 warstw lakieru Hartz Lak. Głośniki w podfrezowaniach mocowane śrubami imbusowymi 4mm.
    Bas reflex - regulowana rura BR50 Vario - 50mm średnicy i długość regulowana płynnie od 150 do 290mm - na razie strojone niziutko około 34Hz.
    Zwrotnica zgodnie z podanym w sieci schematem O2K - lutowane na pająka i mocowane silikonem na podkładkach - cewki powietrzne, rezystory metalizowane, kondensatory Jantzen. Osobno zwrotnice dla wysokich i niskich tonów - bi-wiring.
    Okablowanie wewnętrzne - zwrotnice i niski ton - 2.5mm i wysoki ton - 1.5mm kabel srebrny Oehlbach.
    Zworki bi-wiringu na bananach - również srebrnym Oehlbachem.
    Koszt - trochę ponad 1000 złotych
    Kolumny stoją na standach własnej produkcji.

no prosze ile nowych konstrukcji przed swietami :)
    nic o glosnikach nie napisales, mozna sie tylko domyslac...
    a ppo za tym to takie proste monitorki ladnie wykonczone w sumie, wiec nie ma zbytnio co zachwalac,
    moze cos wiecej o tym BR? jak to dziala? dobra rzecz na proby wedlug mnie, ale tak ostatecznie to chyba lepiej jakis "normlany" wstawic bo chyba moga byc male swisty, cyz moze sie myle?

Skomentuj

piękne :neutral:

Skomentuj

Zamieszczone przez greg00
        nic o glosnikach nie napisales, mozna sie tylko domyslac...
        Zamieszczone przez Przemek
        "klon" O2K
        Vifa M18WH-08-08
        Vifa PL27TG-35-06

No moim zdaniem hi-end, tyle zabawy i oszczędności, prześliczne i urokliwe.
        Buk jakoś mi nie leży, ale to opinia subiektywna. Przy Bi-wiringu zwrotę podzieliłeś czy robiłeś na jednej płytce?

Skomentuj

no ja nie wiem jakie glosniki siedza w O2K :), tzn. domyslalem sie ze Vify, ale jak sie wpisuje nowa konstrukcje to wypadalo by chyba opisac glosniki

Skomentuj

Fajnie widziec konstrukcje, ktora sie niedawno przerabialo :) Styl, ktory od lat prezentuje nam Przemek, posta bryla, jasny fornir. Czyzby to dopelnienie kina domowego z Peerless XLS12 + mb w roli masażysty?

Skomentuj

90% sukcesy twoch DIY to te wspaniałe znaczki, też muszę sobie coś takiego zrobić :-)
              Poza tym to rewelacja dzięki swej prostocie, tak jak lubię. Pogratulować!

[ Dodano: 2006-12-23, 12:25 ]
              Przy Bi-wiringu zwrotę podzieliłeś czy robiłeś na jednej płytce?
              Osobno zwrotnice dla wysokich i niskich tonów - bi-wiring.
              Więc raczej dwie zwroty.

Skomentuj

Nie mam nic przeciwko , ale czy taka konstrukcja musi tyle kosztować , ale wiem wiem.... jak ktoś chce zrobić COŚ PIĘKNEGO to jest w stanie wydać na to kazdą ilość pieniędzy. Konstrukcja bardzo ładna , zgrabna i powiem wprost JAK DLA MNIE BOMBA... 5- , a minus za...... zazdrośc że takie ładne :) Pozdro :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Fazio88
                  ale czy taka konstrukcja musi tyle kosztować
                  hehe, to juz chyba zalezy od glosnikow, zeby tak graala wlasnie minimum tyle musi kosztowac :)

Skomentuj

Bardzo ładne monitorki. O gustach się nie dyskutuje ale wolałbym trochę ciemniejszy fornir np. dąb, mahoń lub orzech

Skomentuj

Dobra , ceny wiem jakie są , mam pare własnych konstrukcji , ale musze powiedzieć że nic co jest tanie nie jest dobre.... widziałem chyba wszystkie konstrukcje na tym forum i powiem że są świetne.... PoZdRo

Dodano: 2006-12-28, 22:34
                      Mam sprawe, chce kupić Amplituner McVoice , nowy 5.1 .... a na necie nie moge poszukac info. jak ktoś ma pojęcie o tym sprzęcie lub o tej marce prosze o kontakt moje gg 2339110. Dziekuje , jak mnie nie bedzie to pisać ,

Skomentuj

Czaruję...
                      X