Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Centralny (2x vifa ) by HouseM

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

HouseM, skąd wiem że kupiłeś głośniki na ebay za 25 euro oba i ostro przepłaciłeś ???
    i skąd wiem, że kiedyś wyglądało to tak:

Skomentuj

Dobrze, że rozbawiłem Ciebie swoim komentarzem. Zamiast czczej gadki, ustosunkuj się do moich pytan i zarzutów.
      Podaj link z głośnikami.
      Jak wyliczyłeś taki układ głośników (co miało na celu wykonanie takiej "maskownicy")
      Jaką filtrację wykonałeś.
      Jeśli jestes firmą, to pokaż wykresy (charakterystyka częstotliwościowa i impedancji), przecież to nie tajemnica.
      Co to jest za gatunek pini?
      Jaki to jest konkretnie głośnik? Dla ułatwienia podam link:
      http://www.tymphany.com/products_Peerless_vline.html

Do gustu przypadał mi esa triton 3 firmy z Poznania. Rewelacyjna jak na mój gust. Właśnie na tych przetwornikach wykonuję własną konstrukcję.
      "dużych buferów" nie akceptuję, jest to sprzeczne z moim wyobrażeniem idealnego stereo.
      p.s.
      zajady do bardzo frustrująca przypadłość wywołana przez drożdżaki, a także mogą powstać w wyniku kiły wrodzonej.

Skomentuj

i skąd wiem, że cała historia z dziadkiem który to zmówił u Ciebie to niezła sciema?

bo w googlach wpisałem "szerokopasmowy vifa" i kliknałem na wynik z forum elektrody..
        i sie wszystko wydało..

[ Dodano: 2007-03-16, 20:53 ]
        przemo-lukas, w kile wrodzonej to sie nazywa blizny parrota a nie zajady

Skomentuj

Nie na temat...

Z ta reklama na forum to juz nie popadajmy w skrajnosci. Jak ankieta pokazala jest raptem 50 aktywnych uzytkownikow. Zreszta:

Najwięcej użytkowników 59 było obecnych 2006-06-12, 22:43
          Liczby nie klamia. Watpie w to, ze reklama na tym forum napedzi komus z was klientow. Prawda jest taka, ze ludzie kupuja to co sie rzuca w oczy i ma duzo watow. A na allegro coraz trudniej znalesc cos co ma faktycznie wartosc. Dajcie spokoj HouseM bo o ile dobrze pamietam niedawno byla mowa o jakims oszukiwaniu ludzi poprzez fikcyjna firme produkujaca sprzet audio. A i nie jeden z uzytkownikow forum pisal cudowne opisy o niewiadomo jakich wlasciwosciach sprzedawanych przez siebie komponentow audio.

Skomentuj

Jednym może się podobać innym nie.
            Głośniki budujemy pod zamówienia specjalne od czasów kiedy mój dziadek jeszcze żył, czyli jakieś 30 lat.
            - no niby OK, ale budować a zbudować to różnica - w Twojej konstrukcji na razie jest tylko stolarka zrobiona, a gdzie część akustyczna? Coś mnie się wydaje że te 30lat poszło na marne.

Skomentuj

A pamietacie ten post?
              "Witam,jestem w trakcie kolejnego projektu "kolumny przednie 2drożne" Znajomy który zwykle podłącza wszystko do kupy wykonał zwrotnice i poleciał sobie do Irlandii w poszukiwaniu lepszego życia

Zostawił lakoniczny opis i klops

Mam do połączenia 3 głośniki 8omowe : 2 suby + 1 wysokotonowy
              W założeniu naturalnie ma być 4-8 ohm na całej kolumnie
              Wszystko jak na rysunku
              Proszę o pomoc ! najlepiej jakby ktoś nabazgrał kabelki.

-------------------------------------------

To już przesada - następnym razem będzie warn za ubliżanie innym userom.

[takero]

Skomentuj

Przetworniki to TC08SD49-04
                Filtr nie ja projektowałem tym zajmuje się zwykle mój wspólnik. Jak napisałem juz w innym poście "były wspólnik" ja się na tym nie znam.

Możliwe popełniłem błąd ,że dodałem że głośnik jest do sprzedania. Wybaczcie jeśli zabrzmiało to jak reklama.
                Bynajmniej nie takie były moje zamiary.

Trochę drażni mnie jednak fakt że pierwszy raz wpakowałem w coś kasę i na pewno nie będę miał z tego żadnego pożytku.
                Tak jak już wcześniej napisałem głośnik mi się zupełnie nie podoba.
                Najprawdopodobniej skończy się to tak że zamontuję do niego jakieś tańsze przetworniki (mam takie samsungi które będą pasowały pod ten otwór ) BR przeniosę na tył kolumny a całość okleję jakąś badziewną okleiną typu buk albo jesion. i komuś sprezentuję :-)

Celem umieszczenia mojego tematu było jedynie pokazanie jak "inaczej" może wyglądać kolumna. Jednak jeżeli ktoś potraktował to w kategoriach przechwałek to niestety nic na to nie poradzę.

Natomiast fakt że parę osób wyraziło się pozytywnie o tej konstrukcji bardzo mnie cieszy.

Co do płyty CD: No niestety to już nie ja ją tu zareklamowałem, miejcie pretensje do kogoś kto to zrobił.

A i jeszcze jedno zdjęcie powyżej przedstawia pudło z zamontowanymi właśnie przetwornikami samsunga. Całość nie była jeszcze zmontowana do kupy więc wygląda jak wygląda.

Skomentuj

Zamieszczone przez magik

bo w googlach wpisałem "szerokopasmowy vifa" i kliknałem na wynik z forum elektrody..
                  i sie wszystko wydało..
                  Rowniez to wpisalem i nie google nic takiego nie znalazlo. Mam inne google? ;> Jak mozesz to pokaz linka z tym wyszukaniem.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                    A pamietacie ten post?
                    "Witam,jestem w trakcie kolejnego projektu "kolumny przednie 2drożne" Znajomy który zwykle podłącza wszystko do kupy wykonał zwrotnice i poleciał sobie do Irlandii w poszukiwaniu lepszego życia

Zostawił lakoniczny opis i klops

Mam do połączenia 3 głośniki 8omowe : 2 suby + 1 wysokotonowy
                    W założeniu naturalnie ma być 4-8 ohm na całej kolumnie
                    Wszystko jak na rysunku
                    Proszę o pomoc ! najlepiej jakby ktoś nabazgrał kabelki.

************************************************** **********

-------------------------------------------

To już przesada - następnym razem będzie warn za ubliżanie innym userom.

[takero]
                    Przecież napisałem ja się na tym NIE ZNAM !! ja zajmuję się stolarką . Nigdy nie napisałem że jestem elektronikiem ,akustykiem itp.

Kończę się tłumaczyć bo widzę że koledzy zaczęli się za bardzo nakręcać a to nie zdrowe.

Skomentuj

szerokopasmowe vifa

literówka mi sie zrobiła ot cały problem.. :) jest jest..

[ Dodano: 2007-03-16, 21:13 ]
                      HouseM, na elektrodzie piszesz ze to vifa :)
                      ooo tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic707503.html

Skomentuj

Re: Centralny (2x vifa ) by HouseM

Zamieszczone przez HouseM
                        Do połączenia elementów nie było mowy o wykorzystaniu żadnych śrub , wkrętów itp.
                        Całość połączona jest na 2cm kołkach sosnowych i klejone na gorąco klejem rybnym
                        To trwało chyba najdłużej ponieważ nie mam zbyt dużego doświadczenia w pracy z tym klejem.
                        i to jest ściema, przecież kupione na aukcji, po za "maskownicą".
                        Ot i tyle włożyłeś w to własnej pracy.
                        No ta deseczka jest "w dechę", bardzo mi się podoba. :lol:

Skomentuj

Ok,wracamy do tematu. A wiec,HouseM, powiedz nam jak masz podlaczone w srodku te glosniki,po ile maja ohm...albo najlepiej odkrec je i zrob zdjecie,kazdy chcialby pewnie zobaczyc te vifki:)

Skomentuj

I wsio jasne:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...b2b69868c6b79a

[ Dodano: 2007-03-17, 23:04 ]
                            Na elce piszesz ze glosnik kupiles na aukcji. Tutaj ze miales w magazynie. Sam od siebie kupujesz ?

Skomentuj

i jeszcze fotki z imageshacka wywalił.. :( szkoda - ohydne były

Skomentuj

Tutaj piszesz ze to Vifa TC08SD49-04 a na elce ze Vifa BGS. Ktory to wkoncu model... ?

Skomentuj

Witam!!!!

Nie mam zielonego pojęcia jak Twoja centralka brzmi, ale wygąd jest wg mnie taki sobie.

Nie czepiam się terminalu, bo moze być nawet najbardziej zapyziały o ile jest szczelny i gwarantuje jakis tam docisk i powierzchnię styku to ok, ale sam wygląd przypomina mi skrzyneczkę, w której moja babcia przechowuje nitki igły kłębki i kordonki :(

Ciekawe jak wygląd owej centralki koresponduje z pozostałymi kolumnami.

Serdecznie pozdrawiam!!!

Skomentuj

Czaruję...
                                  X