Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitorki + Standy by Kamil

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitorki + Standy by Kamil

Witam wszystkich

Założenia
    No wiec tak leżały u mnie w pokoju jakieś stare moniotrki z lat młodzieńczych jak zaczynałem zabawe w diy była to moja pierwsza konstrukcja. Były w złym stanie, włogule żle wyglądały wiec postanowiałem sie nimi zając z nudów.

Przewrotniki i zwortnica
    Hmm to najgorsze: wysoki to jakieś piezak , aa niski to nie wiem ma 10cm i duży układ magnetyczny dostałem go od kumpla wiec postanowiłem wykorzystać.W zwrotnicy jest tylko kond i tłumik na wysoki, niski idze całym pasmem.

Obudowa
    Wykonana z płyty 12 i 16mm całość zkręcana i skleiana następnie szpachlowana i fornirowana, klei jaki uzyłem do klejenia forniru to Rakol i polacem bardzo szybko schnie coś 3-4godziny , lakier półmat 2 warstwy.Wymiary wys. 28, szer.16, głęb. 28. Obudowe stroiłem na oko niestety nie mam sprzętu pomiarowego, głośnik był testowany w paru wariantach i ten wypadł najlepiej.

Standy
    Całośc kanapka wiórówki kleiona, skręcana, szpachlowana , słupek został okleiony okleiną aaa podstawa fornir machoń ten sam co na monitorkach. Słupek w środku zasypany piachem.Wysokość standy to ponad 55cm, waga to 7kg sztuki

Odsłuchy
    No i jestem zaskoczony bo w pokoju do 10mkw wypełnia basem w zupełności aż sam byłem zaskoczony. Średnica poprawna nie cofnięta wszystko w porzdku, wysokie troche niezabardzo ale cóż.

Koszta
    I tu super bo zamknołem sie w 200zł

Plany na przyszłośc
    Mam zamiar wsadzić jakieś lepsze głosniki bo obudowa i standy wykonane są naprawde przyzwoicie, aż szkoda ze siedzi w nich takie cóś

Foteczki

Pozdrawiam!!!

Bardzo ładni zrobione stadny to jest naprawdę ładnie wykonana robota z duża starannoscia. Całość z kolumnami ładnie sie komponuje:)

Skomentuj

Już pisałem na AM, ciekawe.

Skomentuj

Kolumienki naprawdę - wygląd 1-sza klasa.Naprawde mi się podoba.Szkoda tylko, żę na takich obskurnych przetwornikach ale przecież zawsze da się je wemienić :grin: Jak zrobiłeś ten napis na podstawce (jakaś naklejka czy coś). Moja ocena 5/6 za przetworniki

Skomentuj

wygląda nie najgorzej :) szkoda że fot mało, w dodatku są małe i mało widać :)
          szkoda że nie szarpnąłeś się jeszcze ze 100zł żeby wsadzić w to jakieś normalne głośniki...
          A tak przy okazji to piezaki stłumia się nie rezystorem, a kondem...

Skomentuj

teraz opchnij je na allegro

Skomentuj

wywal piezaka - zapewne bedzie lepiej. taki 11cm z gora sobie moze nienajgorzej poradzic (na pewno lepiej nie piezo)

Skomentuj

Witam!!!

Wygląd pierwsza klasa!!! Zwarta bryła, bez żadnych kiczowatych zokrągleń i wyobleń, których jestem przeciwnikiem (jarmarczność).

Przetworniki zawsze możez wymienić, ale taka jest prawda i znam to z autopsji że często noname'y grają nie do odróżnienia w stosunku do markowych nonameów typu stx.

Zmieściłeś się w bardzo małych kosztach, to także wielki plus!!!

Pozdrawiam!!!

Skomentuj

markowe noname stx... zadziwiasz mnie kiki...

pozatym ja jakos odczulem roznice po zmianie glosników z wiezy na arn 150 + arv...

Skomentuj

kiki991, odkiedy STX to markowy noname? wogóle moze istnieć coś takiego ??!!

Konstrukcja baaaardzo ładna estetyczna, robi wrażenie :) jedyny minus to przetworniki...

Co do wykonania to 8/10 :)

ogółem 6/10 (jak byś wymienił przetworniki było by wiecej )

Jakby zdjąć ten napis ze standów, zrobić dobrą sesje zdjęciową to mozesz na nich troche zarobić na allegro bo koszty masz małe :)

Skomentuj

Sorki za moj tekst, ale ja glupoty pisałem...

Skomentuj

Czaruję...
                      X