Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny podłogowe na stx GDN-18-120-6-SW +GDWK-10-200-8-PJ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolumny podłogowe na stx GDN-18-120-6-SW +GDWK-10-200-8-PJ

Zestaw dość mocno oklepany na wszelkich forach DIY więc praktycznie jest to klon jednej z licznych tego typu konstrukcji. Kolumny wykonane na zlecenie przyjaciela który aktywnie uczestniczył w ich budowie.
    Kolumny pracują jako monitory w zestawie kina domowego (RXV440).

Przetworniki:
    GDN-18-120-6-SW
    GDWK-10-200-8-PJ

Obudowa:
    Płyta wiorowa 20mm poskręcana konfirmatami, klejona na wikol, wyszpachlowana i pokryta okładziną samoprzylepną. Wymiary to 940mm x 190mm x 250mm, szkrzynia podzielona, głośniki siedzą w 18 litrach strojonych na 53Hz tunelem 68x165mm

Zwrotnica:
    Na jednym z forum znalazłem gotowy projekt w poście irka za co mu dziękuje, i zamieszczam poniżej.(w zestawie pominąłem rezystor)

Odsłuch:
    Zestaw jest nieco krzykliwy, specyficzna średnica, w wysokich sypie piachem, bas przyzwoity jak na ten rozmiar głośnika, dodam że zestaw dosć dobrze znosi nadmiar mocy.
    Generalnie za 400 zł przyzwoity zestaw na satelity , a nawet jako kolumny główne, za tę kase miło mnie zaskoczył.

hehehe super kopia kolumn wisniewskiego :razz:
    a tak powaznie to super wyszly - podobaja mi sie :wink:
    Zamieszczone przez brunon71
    Zestaw jest nieco krzykliwy, specyficzna średnica, w wysokich sypie piachem, bas przyzwoity jak na ten rozmiar głośnika
    zamontuj ten rezystor to sie troche uspokoi. ja mialem podlaczonego PJta z duzym tlumieniem i gral super - a SW jest raczej przecietny...

Skomentuj

Konstrukcje juz przez wielu wukonana. wszystko fajnie wyszło tylko szkoda, że okleiną a nie fornirem bo trochę widać niedociągnięcia. ogólnie mi sie podobaja, szczególnie kolor okleiny :smile: ładne b-r. Z kąd je wytrzasnąłeś bo na stx mi nie wyglądają...

Skomentuj

troszeczke za wysokie

Skomentuj

litraż robi swoje :neutral: lepiej trochę wyższe niż szersze bo to by zupełnie zepsuło wygląd

Skomentuj

Pawel S., proponowałem kumplowi zamontowanie rezystora ale uparł sie że nie chce w zasadzie zawsze można go dołożyć więc to tylko kwestia czasu kiedy go założę (tak mi się wydaje).
            krzyhoo9, okleina to tańsza opcją, tak sobie zażyczył kolega sklep w którym kupiłem b-r i resztę elementów to http://www.f-a-s.com.pl/ .
            mateo2222, wysokość kolumn patrząc na nie na żywo nie drażni, i mimo że można było zrobić niższe to jako element pokoju nie za bardzo wyglądały by niższe.
            Pozdrawiam.

Skomentuj

Wierz mi że za nie długo przestanie mu się podobać ten "piach" i będzie błagał o zmiane. Wykonanie robi wrażenie, kolor ok, wysokość imponująca. Jak już krzychoo9 napisał mógł by to być fornir bo ta okleina szybko się zniszczy (wiem bo sam ma kilkuletnie kolumny a odrapane są jak by maiły z pół wieku :razz: ). Osobiście spodobało mi się wykonanie zwrotek. Nic dodać nic ująć.

Skomentuj

cewki moglyby byc lepiej wzgledem siebie ustawione - bardziej oddalone i jedna obrocona. brakuje tez wyfrezowania glosnikow, ale wiem, ze niekazdy ma mozliwosc :) - zawsze lepiej bez podfrezowan niz z, ale byle jakimi... poza tym ok :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                  cewki moglyby byc lepiej wzgledem siebie ustawione - bardziej oddalone i jedna obrocona....
                  no właśnie, przewalał sie gdzie s po forach taki rysunek jak powinno się cewki układać względem siebie w twoim wypadku powinieneś tę mniejszą cewkę postawić pionowo tak aby otworem nie celowała w drugą cewkę, wtedy nie będą tak wpływały na siebie...

A poza tym gratuluje kolumieniek, wyglądają bardzo ładnie i na pewno tak samo grają...
                  Życzę miłego użytkowania... :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                  X